• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Checuri / Chec cu cirese, branza si ciocolata

Checuri

Chec cu cirese, branza si ciocolata

Checul este un desert destul de simplu si care se poate face cu ce este prin casa/frigider fara sa fie nevoie sa ne ghidam dupa o reteta anume. Important este sa pastram proportiile pentru ingredientele lichide si solide pentru a rezulta un aluat bun de pus la cuptor.  Eu am combinat branza cu ciresele si ciocolata si am stiut ca nu pot da gres cu aceasta combinatie. A iesit un chec delicios, dens si aromat. Enjoy!
Chec cu cirese, branza si ciocolata_1
 
Ingrediente
120 gr unt
3 oua mari
150 gr zahar
300 gr branza de vaci
280 gr faina
6 gr praf de copt
1/3 lingurita sare
300 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
300 gr cirese
100 gr ciocolata neagra maruntita
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 75 min. Nr portii: 12
Chec cu cirese, branza si ciocolata_2
 
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si branza si amestecam bine. 
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Ciresele le spalam bine si le scoatem samburii. Ciocolata neagra o tocam cu ajutorul unui cutit.  
 
Adaugam jumatate din faina peste crema de unt si oua apoi jumatate din lapte. Mixam bine apoi adaugam si restul de faina si lapte. La final adaugam ciresele, ciocolata si exenta de vanilie si amestecam usor.
 
Preincalzim cuptorul la 170 de grade si tapetam cu unt si faina o forma de guguluf, sau o forma de chec mai mare. Turnam compozitia in tava, nivelam si coacem checul timp de 70-75 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.
 
Cand este gata il lasam in cuptor inca 10 minute apoi il scoatem pe un gratar la racit. Il feliem doar cand e racit complet. Pofta buna!
 
Chec cu cirese, branza si ciocolata_3


8 Comments

« Prajitura rapida cu branza si capsune
Cupcakes cu ciocolata si capsune »

Comments

  1. Cristina says

    June 19, 2014 at 12:48 pm

    Delicios checul. O reteta ideala acum in plin sezon de cirese.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 20, 2014 at 1:04 pm

      Multumesc Cristina, ma bucur ca-ti place!

      Reply
  2. Rocsy Ciobanu says

    June 19, 2014 at 5:45 pm

    Foarte, foarte bun!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 20, 2014 at 1:07 pm

      Multumesc mult Rocsy! Pupici

      Reply
  3. agenda nico says

    June 20, 2014 at 7:23 am

    Frumos si gustos! Am facut ceva asemanator si stiu ca este o bunatate ! toate cele bune …ciao!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 20, 2014 at 1:08 pm

      Nico, multumesc mult! Pupici

      Reply
  4. CORINABUTTERFLY says

    November 1, 2014 at 9:13 pm

    mi ai facut o pofta cu poza & reteta astaaaaaa….am facut si eu azi checul, a fost foarte frumos la scoaterea din cuptor, dar dupa ce l am lasat la racit, s a lasat. nu stiu de ce , desi am respectat gramajul ingredientelor si reteta.r-eu l am lasat la copt 65 min, a fost suficient.
    as fi vrut sa vad si o poza cu checul taiat, intrucat al meu a un interior umed, aproape ca o budinca si n am idee daca asa trebuia sa fie .
    oricum , la gust a iesit tare bun ,merci de reteta. o voi mai incerca

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 4, 2014 at 10:15 am

      Buna Corina. Ma bucur mult ca ai incercat checul insa imi pare rau ca ai intampinat mici probleme. Checul probabil mai trebuia lasat in cuptor. Fiind un volum mare de ingrediente trebuie copt destul de mult ca sa aiba stabilitate. Nu am reusit sa pozez interiorul insa da, este putin mai dens, nu e un chec foarte pufos.
      Daca o mai incerci sa o lasi mai mult la copt,sau sa-l faci intr-o tava mai mare sa nu iasa asa de inalt. O zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316