• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Prajituri Provocarea secreta

Prajitura insiropata

Prajitura insiropata
Luna aceasta in cadrul Provocarii secrete gazduite de Cristina am avut placerea de a-mi fi repartizat chiar blogul ei. Recunosc ca l-am mai rasfoit eu candva in trecut cand am reusit sa fac o placinta delicioasa cu pui deci nu mi-a fost greu deloc sa mai trec inca o data prin colectia ei frumoasa de retete. De data aceasta am ales sa fac ceva dulce si aromat si am gasit reteta perfecta. O prajitura insiropata mi-a atras atentia, mai auzisem eu de ea dar pana acum nu am reusit sa o fac si la mine in bucatarie. Alegerea a fost cum nu se putea mai buna, am devorat-o cu totii intr-un timp foarte scurt. Multumim Cristina pentru reteta!
Prajitura insiropata
Prajitura
1 pachet foi de placinte
4 oua
3/4 cana ulei
1/2 cana zahar
1 cana iaurt
 
Sirop
1 cana zahar
2 cani apa
4 pastai cardamon
5 picaturi apa de trandafiri
2 linguri zeama de lamaie
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1 ora. Nr portii: 12
Prajitura insiropata
Foile de placinta le lasam la dezghetat peste noapte in frigider. Cand sunt dezghetate complet le maruntim/rupem/franjuram si le punem intr-un vas incapator.
 
Batem usor ouale cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul si iaurtul si omogenizam apoi turnam compozitia peste foi si amestecam bine. Eu am redus usor cantitatea de ulei iar zaharul l-am injumatatit pentru ca nu am vrut sa iasa o prajitura foarte dulce avand in vedere ca urmeaza a fi insiropata cu un sirop destul de dulce.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade). Turnam compozitia rezultat intr-o tava termorezistenta (un vas de yena e perfect) si coacem prajitura timp de 50 minute, sau chiar o ora cum am lasat-o eu. Cand e frumos rumenita o scoatem din cuptor si ne apucam repede de sirop.
 
Zaharul il punem la caramelizat intr-o tigaie cu fundul gros. Cand e complet topit si are o culoare aurie/aramie se adauga apa, pastaile de cardamon si zeama de lamaie. Se lasa pe foc pana cand caramelul s-a dizolvat complet. Se acopera cu un capac pentru 30 de minute apoi se scot pastaile de cardamon si se adauga apa de trandafiri. Cardamonul si apa de trandafiri sunt optionale dar eu le-am adaugat pentru un plus de aroma si pentru ca imi place foarte mult sa le simt in siropuri. Se toarna siropul peste prajitura direct in tava si se lasa asa pana cand prajitura se raceste si absoarbe complet siropul.
 
Cand e rece portionam prajitura dupa preferinta si o putem servi cu frisca si fistic alaturi, e un deliciu!
Enjoy!
Prajitura insiropata


3 Comments

Torturi

Tort de ciocolata cu capsune, crema de branza si 2 ani de blog!

Tort de ciocolata cu capsune, crema de branza si 2 ani de blog!
La multi ani blog mic care azi te-ai facut mai mare cu inca un anisor!! Au trecut doi ani frumosi, doi ani plini de retete dulci, sarate, colorate, aromate,  retete calde sau retete reci, inghetate. Timpul a trecut prea repede, parca ieri puneam cu frica si emotii prima reteta pe blog si nu stiam ce o sa ma astepte. Insa tot ce a fost pana acum a fost frumos si acesti doi ani vor ramane in albumul de amintiri frumoase ale vietii mele. Sper ca si de acum incolo sa fie bine, daca nu mai bine atunci macar la fel de bine ca si pana acum. 
Va multumesc din suflet tuturor celor care ma cititi, imi incercati retetele, ma criticati sau ma laudati. Impresiile voastre sunt binevenite oricand, fie ele de bine sau rau. Ele ma ajuta sa merg mai departe, sa fiu multumita de ceea ce fac sau dimpotriva ma ajuta sa progresez, sa imbunatatesc ceea ce pana acum nu reuseam prea bine.
As fi vrut sa vin cu un concurs aniversar acum, insa timpul nu mi-a fost prieten in ultima perioada asa ca il voi amana putin, insa sigur va veni luna viitoare. Pana atunci va servesc cu o felie de tort, simplu si el insa extrem de bun, si va multumesc inca o data ca sunteti alaturi de mine si ca ma urmariti.
Tort de ciocolata cu capsune, crema de branza si 2 ani de blog!_2

Blat 

reteta de la prajitura de ciocolata cu zmeura
 
Crema de capsune
300 gr capsune
2 linguri zahar
2 linguri amidon
 
Crema alba
200 ml smantana pentru frisca
200 gr crema de branza
3 linguri zahar vanilat
1 lingura lichior/sirop de capsune
500 gr capsune
 
Timp de preparare: 50 min. Timp de coacere: 30 min Nr portii: 12

Tort de ciocolata cu capsune, crema de branza si 2 ani de blog!_4
Reteta de la blat nu o voi mai scrie inca o data, insa o gasiti foarte bine explicata la reteta prajiturii de ciocolata cu zmeura. De data aceasta am copt blatul intr-o tava rotunda de diametru 24-26cm pentru a-i putea da o nota mai festiva. Lasam blatul la racit si trecem la creme. 

Spalam cele 300 grame de capsune si la punem intr-o oala pe foc impreuna cu zaharul. Lasam amestecul sa fiarba timp de 10 minute pentru a permite capsunelor sa lase toata zeama. Adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa rece si mai lasam 2 minute pe foc pana cand amestecul se ingroasa. Lasam crema la racit apoi o intindem peste blatul de tort. 
Tort de ciocolata cu capsune, crema de branza si 2 ani de blog!_1

Smantana pentru frisca o mixam bine de tot cu o lingura de zahar vanilat. Cand devine spumoasa o dam la rece. Separat mixam crema de branza impreuna cu lichiorul de capsune (optional) si cu doua linguri de zahar. Cand amestecul e omogen si mai aerat incorporam si frisca cu miscari de jos in sus, pentru a-si pastra volumul. Punem crema peste cea de capsune, nivelam si dam la rece pentru 2 ore. Ar fi bine ca tortul sa fie montat in tava in care a fost copt.

Decoram tortul cu capsune proaspete, taiate felii si dispuse radial. Un decor simplu si sanatos.
Enjoy!

Tort de ciocolata cu capsune, crema de branza si 2 ani de blog!_3


19 Comments

Clatite

Clatite cu frisca, capsune si sos caramel

Clatite cu frisca, capsune si sos caramel
Cand am pofta de ceva rapid si dulce apelez la clatite, mai ales pentru ca sunt pe placul intregii familii. De cele mai multe ori le consumam cu ciocolata, gem sau branza insa uneori incerc si combinatii noi. De data aceasta am profitat de aparitia capsunelor si le-am impachetat repede, alaturi de frisca, in cateva clatite delicioase. Asadar poftiti la clatite cu frisca, capsune si sos caramel.
 
Clatite cu frisca, capsune si sos caramel_1
 
Ingrediente pentru 2 portii
2 clatite
200 ml frisca lichida
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura crema de whiskey
200 gr capsune
sos caramel
 Clatite cu frisca, capsune si sos caramel_2
 
O reteta grozava de clatite gasiti aici. Este reteta mea preferata si intr-adevar ies niste clatite tare bune. Puteti folosi orice reteta de clatite va place, important este sa puneti doua deoparte pentru dulcele acesta.
 
Smantana pentru frisca se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Cand devine ferma se adauga crema de whiskey si se continua mixarea. Capsunele se spala bine si se taie in felii. 
 
Se iau clatitetele, se pune cate o lingura plina de frisca in mijlocul fiecareia. Peste frisca se pun bucatile de capsune apoi se pliaza clatita ca in imagine, insa se poate rula sau impacheta in triunghi. Se orneaza clatitele cu frisca si capsune iar deasupra se toarna sos caramel. Sosul caramel e optional insa daca va hotarati sa-l folositi atunci puteti o gasi o reteta buna la reteta de inghetata cu cirese amare si caramel. 
 
Am fost scurta azi insa v-am prezentat si un desert tare simplu. Simplu dar delicios in acelasi timp 😉
 
Enjoy!
Clatite cu frisca, capsune si sos caramel_3


5 Comments

Prajituri

Brownies cu lapte condensat – Perfect Brownies!

Brownies cu lapte condensat – Perfect Brownies!
De foarte multe ori din ingrediente simple si un procedeu rapid de preparare ies niste deserturi irezistibil de bune. Ciocolata prin definitie e un desert grozav, si cu cat are un procent mai mare de cacao e cu atat mai sanatoasa. Normal ca si un brownie cu multa ciocolata nu poate decat sa fie la fel de bun, asa cum este cel de azi. Cu o textura umeda si densa, pur si simplu nu te poti satura cu o singura bucata din aceste brownies cu lapte condensat. 
 Brownies cu lapte condensat - Perfect Brownies!
 Ingrediente
400 gr lapte condensat
300 gr ciocolata neagra
100 gr zahar brun
100 gr unt
100 ml smantana
3 oua mari
150 gr faina
1 praf de sare
50 ml crema de whiskey
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16 
Brownies cu lapte condensat - Perfect Brownies!
Laptele condensat se pune pe foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul. Cand amestecul e omogen oprim focul si dam deoparte la racorit.
 
Separat se amesteca faina cu praful de sare. Peste crema de ciocolata punem zaharul si smantana, amestecam bine apoi adaugam ouale cate unul pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Nu trebuie sa folosim mixerul pentru a nu incorpora prea mult aer in compozitie. Adaugam faina si o incorporam incet iar la final punem si crema de whiskey ( Bailey’s am folosit eu ). 
Brownies cu lapte condensat - Perfect Brownies!
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica (20/20 cm dimensiune). Turnam compozitia in tava nivelam si dam prajitura la cuptor pentru jumatate de ora. O lasam la racit in tava apoi putem sa o portionam dupa preferinta.
 
Simplu si mai mult decat delicios! Enjoy! 
Brownies cu lapte condensat - Perfect Brownies!


18 Comments

Cheesecake

Cheesecake cu capsune si ciocolata alba

Cheesecake cu capsune si ciocolata alba
Capsunele si branza sunt o combinatie foarte buna, fie ele intr-un tort, prajitura, clatite, budinci sau alte deserturi. Intr-un cheesecake sunt la fel de bune tocmai de aceea am facut acest desert savuros cu crema fina de branza, capsune si ciocolata alba. 
 
Cheesecake cu capsune si ciocolata alba
 
Crusta
200 gr biscuiti integrali
100 gr migdale
100 gr unt
 
Crema
500 gr crema de branza
250 gr mascarpone
200 ml smantana grasa
150 gr ciocolata alba
3 oua
150 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
1 lingura suc de lamaie
200 gr piure de capsune
 
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar pudra
capsune
 
Timp de preparare: 30 min.  Timp de coacere: 1 ora  Nr. portii: 10
Cheesecake marmorat cu capsune_4
Crusta. Macinam fin biscuitii la robotul de bucatarie sau ii zdrobim pe o planseta cu ajutorul sucitorului. Macinam fin si migdalele apoi le combinam cu biscuitii si cu untul topit. 
 
Tapetam cu hartie de copt fundul unei tavi rotunde de 21-23 cm diametru. Punem amestecul de biscuitii si-i apasam bine pe fundul tavii apoi ii urcam si pe laterale. Punem crusta la frigider pana facem umplutura.
 
Crema.
Ciocolata o topim la bain marie si o lasam deoparte la racorit.
Mixam branza cu smantana si mascarpone pana se omogenizeaza apoi adaugam zaharul si mai mixam pentru 3 minute. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam ciocolata topita, praful de sare, sucul de lamaie si extractul de vanilie si omogenizam. Luam 1/3 din compozitie si o amestecam cu piureul de capsune, restul o lasam asa.
 
Peste crusta de biscuiti punem o treime din crema alba, apoi jumatate din crema cu capsune, inca o treime din crema alba, restul de crema cu capsune iar la final inca un strat de crema alba. 
 
Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru o ora. Oprim focul si lasam cheesecake-ul la racit in cuptor apoi il dam la frigider pentru cel putin sase ore.
Cheesecake marmorat cu capsune_3
 
Decor. Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra pana cand obtinem o frisca ferma. Punem frisca peste cheesecake iar apoi ornam cu capsune.
 
Enjoy!

Cheesecake marmorat cu capsune_2


8 Comments

Aluat dulce

Coronite cu unt si scortisoara

Coronite cu unt si scortisoara
De cand am incercat reteta coronitelor cu unt si cascaval mi-a tot stat gandul la o varianta dulce a lor. Si uite asa ca am facut aceste coronite cu scortisoara, unt si cacao si a iesit un deliciu. Textura lor pufoasa, dar totusi in straturi, te face sa te indragostesti de ele si sa vrei sa le repeti mereu in fel si fel de variante.
Este intr-adevar un aluat grozav, usor de modelat iar prepararea lui in acest fel il face si mai bun. 
Coronite cu scortisoara_2
 
Aluat
550 gr faina
20 gr drojdie proaspata
1 ou
100 gr urda (ricotta)
200-250 ml lapte caldut
50 gr unt
1 lingura ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
 
Umplutura
80 gr unt moale
80 gr zahar pudra
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita cacao
 
Decor
1 ou
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr. portii: 12
Timp de asteptare: 1 ora
Coronite cu scortisoara_4
 
Modalitatea de preparare a aluatului, precum si poze din timpul prelucrarii coronitelor gasiti aici, la reteta coronitelor cu unt si cascaval. Buun, acum ca avem aluatul trecem la umplutura. Untul moale il frecam cu zaharul pudra, cacoa si scortisoara. Eu nu am pus foarte multa scortisoara pentru ca nu toata lumea de la mine din casa iubeste aceasta mirodenie. Am pus putina scortisoara pentru o aroma subtila insa se poate plusa pana la o lingurita (sau lingura pentru amatori).
Coronite cu scortisoara_3
 
Dupa ce aluatul a dospit suficient il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in 12 bilute. Fiecare biluta o intindem intr-un oval lung de aproximativ 12cm. Ungem aluatul cu crema de unt moale din abundenta si taiem suvite de aproximativ 1,5cm. Rulam aluatul pe diagonala incepand dintr-un capat. Rasucim ruloul iar capetele le pliem dedesubt formand o coronita. Punem fiecare coronita in tava tapetata cu hartie de copt. Pozele explicative gasiti aici.
 
Ungem coronitele cu ou batut. Preincalzim cuptorul la 190 de grade, iar cand este incins introducem tava cu coronite. Dupa 10 minute miscoram focul la 180 de grade si mai coacem coronitele pana cand sunt frumos rumenite. Le servim caldute sau reci alaturi de un pahar cu lapte sau o cana de iaurt.
 Enjoy!
 Coronite cu scortisoara_2


8 Comments

Prajituri

Prajitura cu foi fragede si dulce de leche

Prajitura cu foi fragede si dulce de leche
Nu stiu daca numele de prajitura este cel mai potrivit pentru acest dulce insa avand in vedere ca are aspectul unei prajituri (putin mai neingrijite) m-am hotarat sa o numesc asa. Foile sunt facute dintr-un aluat asemanator cu cel al biscuitilor alfajores deci sunt foarte fragede si sfaramicioase iar crema este un simplu amestec de lapte cu dulce de leche. Desi nu este foarte aratoasa prajiturica asta este extrem de buna, e pe placul tuturor iubitorilor de caramel si fursecuri.
Prajitura cu foi fragede si dulce de leche
Foi
300 gr faina alba
150 gr amidon de porumb
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
180 gr unt
3 galbenusuri
90 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri lapte
1 lingura coniac
 
Crema
1 cutie dulce de leche
2 linguri lapte
 
Decor
50 gr ciocolata alba
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 26 min. Nr portii: 16-20
Timp de asteptare: 1 ora
Prajitura cu foi fragede si dulce de leche
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos.Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare adaugare. 
Separat amestecam amidonul cu praful de copt, faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Adaugam ingredientele uscate peste crema de unt si amestecam usor. La fnal adaugam extractul de vanilie, laptele si coniacul si mai mixam usor. Daca mixerul nu mai face fata punem sa amestecam doar cu o lingura de lemn. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru minim o ora.
 
Pentru crema este si mai simplu. Dulce de leche il mixam pana cand devine cremos apoi adaugam laptele si omogenizam. Lasam deoparte.
 
Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua. Intindem doua foi pe care le vom coace pe fundul tavii mari de la cuptor cate 13 minute. Cand le scoatem de la cuptor si sunt inca putin calde le taiem in doua si apoi indreptam marginile. Lasam foile la racit apoi asamblam prajitura. Punem o foaie de crema pe un platou, o ungem cu crema punem o alta foaie si repetam procedeul. Lasam prajitura la loc racoros (nu in frigider) pana a doua zi cand putem sa o portionam cu grija. Punem cuburile de prajitura pe un platou si apoi putem sa le glazuram.
 
Topim ciocolata alba la bain marie apoi ornam cu ea fiecare bucata de prajitura dupa referinta. 
Servim cu mare pofta pentru ca este o bunatate de prajitura. Enjoy!
Prajitura cu foi fragede si dulce de leche


3 Comments

Clatite

Pancakes cu banane si sos de ciocolata

Pancakes cu banane si sos de ciocolata
Clatitele americane sunt un desert usor de facut si sunt savurate cu pofta in special de cei mici. Insa nu doar de ei, si eu sunt un mare devorator de pancakes sau clatite mai traditionale. Chiar daca nu se poate spune ca sunt chiar un desert sanatos, in aceste clatite am strecurat si cateva banane pentru un plus de aroma si intr-adevar au iesit delicioase.
 Pancakes cu banane si sos de ciocolata_2
 
Pancakes
300 gr faina alba
400 ml lapte
2 oua mari
3 banane coapte bine
2 linguri zahar brun
1 praf de sare
5 gr praf de copt
1 plic zahar vanilat
 
Sos de ciocolata
50 gr ciocolata neagra
100 gr smantana dulce
1 lingura coniac (optional)
Pancakes cu banane si sos de ciocolata_2
 
Bananele le zdrobim bine cu ajutorul unei furculite. Adaugam ouale si le batem usor impreuna cu sarea si zaharul. Faina o amestecam separat cu praful de copt. Peste oua si banane turnam laptele apoi faina treptat si omogenizam compozitia. Lasam amestecul la rece pentru jumatate de ora.
 
Incingem o tigaie neaderenta si o ungem usor cu ulei. Turnam o jumatate de polonic in centrul ei fara sa nivelam si coacem clatita 2-3 minute pana cand apar bule de aer pe suprafata ei. Intoarcem clatita si o mai coacem 2 minute si pe cealalta parte. Procedam la fel cu fiecare clatita pana cand terminam tot aluatul.
 
Sosul de ciocolata se face usor. Incalzim smantana pana la punctul de fierbere apoi oprim focul, adaugam ciocolata si coniacul si amestecam pana cand ciocolata e topita complet. Lasam sosul o jumatate de ora la racorit.
 
Pentru a servi clatitele asezam cateva pe un platou. Stropim cu sosul de ciocolata si, dupa preferinta, putem sa decoram cu frisca sau cu inghetata si cu felii de banane. Sunt grozav de bune!
Pancakes cu banane si sos de ciocolata_3


8 Comments

Prajituri Provocarea secreta

Rulada cu capsune si frisca

Rulada cu capsune si frisca
Imi plac ruladele. Se fac destul de usor, se pot face fel si fel de umpluturi si mereu sunt de efect pe masa. Desi nu fac prea des rulade (si nu stiu de ce) cand mi se face dor nu stau prea mult pe ganduri. Iar pentru rulada cu capsune si frisca de azi am avut si sursa de inspiratie pentru ca am gasit-o printre delicatesele pregatite de Iulian si Cornelia pe blogul lor, care are si un nume sugestiv: Delicatesa. Aceasta este reteta pe care am pregatit-o ( cu putina intarziere ) in cadrul Provocarii secrete gazduite in luna aprilie de catre Monica. Este delicioasa si ma bucur ca am reusit sa o prepar. 
 Rulada cu capsune si frisca
Blat
4 oua
90 gr zahar
100 gr faina
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura ulei
1 varf cutit praf de copt
 
Crema
400 gr capsune
2 linguri zahar
1 plic gelatina
 
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
 
 Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 12
Rulada cu capsune si frisca
Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu lingura de ulei. Separat amestecam faina cu praful de copt. 
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat, cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. 
Peste albusuri adaugam galbenusurile si amestecam usor. Adaugam si faina si amestecam cu miscari de jos in sus pentru a nu scoate aerul din albusuri. 
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punem compozitia in tava, nivelam si dam prajitura la cuptor pentru 14-15 minute pana cand este rumenita usor la suprafata.
 
Scoatem blatul si-l rasturnam pe un prosop curat, apoi cu ajutorul prosopului il rulam cat mai strans posibil insa cu grija sa nu se rupa. Lasam blatul la racit si trecem la crema.
 
Crema am simplificat-o eu putin, nu am facut-o chiar ca si in reteta originala. 
Spalam capsunele apoi le punem pe foc impreuna cu zaharul. Cand s-au inmuiat bine oprim focul si le facem piure cu ajutorul blenderului sau furculitei. Gelatina o punem la hidratat in 4 linguri de apa rece apoi o turnam peste piureul cald de capsune si amestecam bine. Dam crema la rece pana cand se intareste suficient ca sa putem umple rulada.
 
Desfacem usor rulada si intindem crema de capsune uniform lasand 2-3 cm neacoperiti pe laterale. Rulam din nou cu grija si o transferam pe un platou.
 
Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu o lingurita de zahar vanilat pana cand devine pufoasa apoi decoram rulada dupa preferinta. Dam rulada la rece pentru o ora apoi putem sa o feliem si servim cu pofta.
 
Enjoy!
 Rulada cu capsune si frisca


6 Comments

Torturi

Tort de ciocolata decandent

Tort de ciocolata decandent
Daca va era dor de un tort cu ciocolata, multa ciocolata, acum am venit cu o reteta pe masura. E decadent de ciocolatos, dens, cremos…e o delectare pentru toti iubitorii de ciocolata. L-am facut cu ceva timp in urma, cand inca imi era permis sa ma rasfat cu o felie ciocolatoasa generoasa, acum ma multumesc sa privesc doar pozele. Insa e bine si asa. Voi puteti sa-l faceti si nu veti regreta!
Tort de ciocolata decandent_1
Blat
2 oua mari
125 gr unt topit
200 ml iaurt
200 ml cafea fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
240 gr faina
70 gr cacao neagra
215 gr zahar
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
 
Crema
250 gr mascarpone
50 gr unt
350 gr ciocolata neagra
30 gr cacao
120 gr zahar
un praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
100 ml smantana pentru frisca
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 35 min. Nr portii: 12
Tort de ciocolata decandent_4
Blat. Amestecam faina cu cacaoa, zaharul, bicarbonatul. praful de copt si sarea. Separat amestecam untul cu ouale batute usor, extractul de vanilie si iaurtul. Combinam cele doua compozitii si amestecam bine. La final adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Compozitia va fi destul de lichida dar asa trebuie sa fie. Turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort cu diametru de 24cm si tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit la foc mediu. Il scoatem la racit pe un gratar apoi il traiem in doua pe orizontala.
Crema. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul pe foc mic si o lasam deoparte sa se racoreasca. Trebuie sa ajunga aproape de temperatura camerei dar sa fie inca lichida. Mascarpone il mixam bine impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si pufos. Adaugam treptat ciocolata topita si racita, apoi cacaoa si mixam usor pana la omogenizare. La sfarsit adaugam sarea, frisca lichida treptat si extractul de vanilie. Punem crema la rece pentru jumatate de ora.
Tort de ciocolata decandent_2
Punem o lingura de crema pe un platou, exact in centru, si peste ea punem prima bucata de blat si apasam usor. Peste blat punem o treime de crema apoi punem celalat blat, Imbracam tortul in crema ramasa si il ornam dupa preferinta. Eu am facut valuri din crema si am pus deasupra bombonele de ciocolata. Dam tortul la rece pentru o ora si apoi putem sa-l feliem dupa preferinta.
 
Enjoy!
Tort de ciocolata decandent_3
Sursa de inspiratie: aici


14 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316