• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata decandent

Torturi

Tort de ciocolata decandent

Daca va era dor de un tort cu ciocolata, multa ciocolata, acum am venit cu o reteta pe masura. E decadent de ciocolatos, dens, cremos…e o delectare pentru toti iubitorii de ciocolata. L-am facut cu ceva timp in urma, cand inca imi era permis sa ma rasfat cu o felie ciocolatoasa generoasa, acum ma multumesc sa privesc doar pozele. Insa e bine si asa. Voi puteti sa-l faceti si nu veti regreta!
Tort de ciocolata decandent_1
Blat
2 oua mari
125 gr unt topit
200 ml iaurt
200 ml cafea fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
240 gr faina
70 gr cacao neagra
215 gr zahar
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
 
Crema
250 gr mascarpone
50 gr unt
350 gr ciocolata neagra
30 gr cacao
120 gr zahar
un praf de sare
1 lingurita extract de vanilie
100 ml smantana pentru frisca
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 35 min. Nr portii: 12
Tort de ciocolata decandent_4
Blat. Amestecam faina cu cacaoa, zaharul, bicarbonatul. praful de copt si sarea. Separat amestecam untul cu ouale batute usor, extractul de vanilie si iaurtul. Combinam cele doua compozitii si amestecam bine. La final adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam. Compozitia va fi destul de lichida dar asa trebuie sa fie. Turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort cu diametru de 24cm si tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul timp de 35 de minute in cuptorul preincalzit la foc mediu. Il scoatem la racit pe un gratar apoi il traiem in doua pe orizontala.
Crema. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul pe foc mic si o lasam deoparte sa se racoreasca. Trebuie sa ajunga aproape de temperatura camerei dar sa fie inca lichida. Mascarpone il mixam bine impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si pufos. Adaugam treptat ciocolata topita si racita, apoi cacaoa si mixam usor pana la omogenizare. La sfarsit adaugam sarea, frisca lichida treptat si extractul de vanilie. Punem crema la rece pentru jumatate de ora.
Tort de ciocolata decandent_2
Punem o lingura de crema pe un platou, exact in centru, si peste ea punem prima bucata de blat si apasam usor. Peste blat punem o treime de crema apoi punem celalat blat, Imbracam tortul in crema ramasa si il ornam dupa preferinta. Eu am facut valuri din crema si am pus deasupra bombonele de ciocolata. Dam tortul la rece pentru o ora si apoi putem sa-l feliem dupa preferinta.
 
Enjoy!
Tort de ciocolata decandent_3
Sursa de inspiratie: aici


14 Comments

« Placinta lipoveneasca
Rulada cu capsune si frisca »

Comments

  1. DiaMar bucataria galbena says

    May 2, 2014 at 5:50 pm

    Eu cu siguranta vreau!Iubesc ciocolata!

    Reply
  2. coco says

    May 2, 2014 at 7:07 pm

    Piei, ispita!!!:)))

    Reply
  3. Maya says

    May 3, 2014 at 12:36 pm

    Cu asta bagi ciocolatosii în boala 😀 Arata fantastic!

    Reply
  4. Anca B. says

    May 3, 2014 at 2:10 pm

    Ca sa am eu la ce sa visez 😉

    Reply
  5. Micul says

    May 3, 2014 at 5:31 pm

    Ma omori cu torturile si prajiturile tale minunate.
    Te pup cu drag si-ti doresc sa ai o duminica faina.

    Reply
  6. Diaconta says

    May 5, 2014 at 6:01 am

    Mmmmmm cam bun !

    Reply
  7. Liana says

    May 5, 2014 at 8:53 am

    Extraordinar arată!

    Reply
  8. sandra neiva says

    May 6, 2014 at 10:51 am

    Hum que bolo tão guloso, perfeito e tão bonito.

    beijo

    Reply
  9. Anonymous says

    May 31, 2014 at 6:41 pm

    Delicios!

    Reply
  10. Luiza says

    March 31, 2016 at 9:58 am

    Va rog sa spuneti temperatura la care trebuie copt blatul acestui tort. Va multumesc.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 31, 2016 at 11:57 am

      Buna. EU folosesc un cuptor electric si de obicei coc blaturile la 175-180 de grade. Cel mai probabil acest blat l-am copt la 175, pentru ca este un blat mai dens si trebuie copt putin mai lent. O zi frumoasa!

      Reply
      • Luiza says

        April 8, 2016 at 10:47 am

        Va mulțumesc și va doresc o zi bună.

        Reply
  11. Malina says

    May 30, 2018 at 3:29 pm

    Buna, Paula! Imi place foarte mult blogul tau, am facut cateva torturi si au iesit super ok. Nu mai zic nimic de prezentare, este minunata. Am o nedumerire legata de acest tort. L-am facut azi si crema, in momentul in care am finalizat-o, mi s-a vartosit rau, desi am mixat compozitia numai cat sa se omogenizeze. Astfel incat a trebuit sa mai adaug o cutie de mascarpone, si tot mi se pare vartoasa. Inca nu l-am bagat la frigider, cred ca acolo se va intari prea tare. O sa vad. Am gresit cu ceva sau asa trebuie sa fie? Il lasi, inainte de a-l servi, afara pentru un timp? Multumesc.

    Reply
  12. Malina says

    May 30, 2018 at 8:00 pm

    Revin cu un comentariu legat de gustul blatului. E neplacut, se simte praful de copt si bicarbonatul, care ii dau un gust amarui. Concluzia: nu e pe lista preferatelor mele.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316