• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu mousse de afine – La multi ani copii!

Torturi

Tort cu mousse de afine – La multi ani copii!

La multi ani copilasi de pretuntindeni! Si pentru ca pana la urma cu totii suntem copii as vrea sa va spun la multi ani tuturor si sa va ofer un tort delicios. Un tort cu o crema delicata de afine, un blat extrem de bun, dens si aromat de vanilie si o glazura de ciocolata. La decor m-am jucat putin cu ciocolata alba si cu niste culori si au iesit aceste mici cerculete si acadele care au fost deliciul copiilor. Enjoy!
 
Tort cu mousse de afine
 
Blat
4 oua mari
200 gr unt
200 gr zahar
320 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/3 lingurita sare
120 ml iaurt
150 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
 
Mousse de afine
300 gr afine
3 linguri zahar
2 linguri apa
300 ml frisca lichida
200 gr crema de branza
3 linguri zahar pudra
3 foi gelatina
 
Glazura
200 gr ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
50 gr unt
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 16 
 Tort cu mousse de afine_2
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
 
Separat amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt vas amestecam iaurtul cu laptele si vanilia. Adaugam cele doua compozitii alternativ in crema de unt si oua si mixam usor. 
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute pana cand este auriu deasupra. Cand e gata il scoatem din cuptor si-l lasam la racit.
 
Afinele (pot fi si congelate) le punem pe foc cu zaharul si doua linguri de apa. Din momentul in care incep sa fiarba le lasam 10 minute pentru a se inmuia suficient. Punem amestecul in blender si facem un piure pe care il punem din nou pe foc si-l aducem aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul.
Gelatina o punem la hidratat in apa rece iar dupa 5 minute o adaugam in piureul de afine si amestecam bine pentru omogenizare. Lasam piureul la rece.
 
Crema de branza o mixam bine cu doua linguri de zahar apoi o adaugam in pireul de afine racit si amestecam bine. Dam crema la rece pentru o ora.
 
Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra ramas pana cand devine pufoasa si aerata. O incorporam cu miscari de jos in sus in crema de la frigider apoi o dam din nou la rece pentru o ora pentru a se intari mai bine.
 
Taiem blatul in patru bucati egale ( pe verticala). Luam un platou dreptunghiular si punem o bucata de blat, peste el intindem 2-3 linguri de crema, nivelam si apoi punem alt blat. Continuam asa pana cand terminam toate cele 4 blaturi. Imbracam tortul in crema ramasa si-l dam la rece pana cand crema este suficient de ferma pentru a putea fi glazurata.
Tort cu mousse de afine_3  
Topim pe bain marie ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si cu untul. Intindem uniform glazura peste tort apoi il decoram dupa preferinta. Eu m-am folosit de ciocolata alba pe care am topit-o, colorat-o apoi am intins-o pe o planseta si am decupat forme din ea. Am decorat tortul cu formele obtinute si a fost o incantare pentru cei mici.
 
Tortul il dam la rece pentru 2-3 ore pentru a se intari glazura suficient. In momentul felierii folosim un cutit inmuiat in apa fierbinte si apoi sters cu servetel curat.
 
La multi ani copii!
Tort cu mousse de afine_4


7 Comments

« Cake Pops – Prajiturele de ciocolata pe bat
Tarta cu cirese si ciocolata alba »

Comments

  1. Diaconta says

    June 1, 2014 at 3:46 pm

    Minunat tort! La multi ani copilasilor!

    Reply
  2. Rocsy Ciobanu says

    June 1, 2014 at 4:05 pm

    Minunat tortuletul! :X

    Reply
  3. Mihaela says

    June 1, 2014 at 5:06 pm

    numai frumuseti faci tu Paula !

    Reply
  4. Timea says

    June 1, 2014 at 6:30 pm

    Cat e de minunat! La multi ani!!!

    Reply
  5. Dana says

    June 2, 2014 at 7:55 am

    Culorile astea ma innebunesc! Tare as servi si eu.

    Reply
  6. Liana10 says

    June 2, 2014 at 8:16 am

    Foarte atragator tortuletul!! La multi ani baietilor tai!! :*

    Reply
  7. Laura Nechita says

    June 2, 2014 at 10:45 am

    Minunat tortuletul! Va pupam pe toti de la mic la mare si inapoi :)))) Muaaah!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316