• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Cake Pops – Prajiturele de ciocolata pe bat

Dulciuri diverse

Cake Pops – Prajiturele de ciocolata pe bat

Aceste mici dulciuri sunt perfecte pentru o petrecere, pentru o masa festiva…sau pentru evenimentele in care sunt implicati si copiii care adora aceste prajiturele. In cazul in care va hotarati sa faceti un tort si va raman resturi de la el puteti sa completati masa si cu aceste dragalase si delicioase ‘acadele’. Insa si daca nu aveti resturi de la un tort puteti sa faceti un pandispan simplu de cacao din 3 oua si cu ajutorul lui veti putea realiza aceste delicioase prajiturele.
Party Cake Pops_3
 
Ingrediente
1 blat de cacao simplu din 3 oua
200 gr crema de branza
50 gr ciocolata neagra
1 lingura unt
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita pudra de portocale (optional)
3 linguri zahar pudra
 
Glazura
200 gr ciocolata neagra
80 gr smantana pt frisca
Party Cake Pops_2
 
Rupem blatul in bucati marunte si-l punem intr-un bol. Razuim ciococolata sau o tocam marunt si o punem peste blat. Adaugam crema de branza, untul moale, zaharul pudra si extractul de vanilie. Pentru un plus de aroma putem adauga o lingurita pudra de portocala, sau chiar coaja rasa de la o portocala. Amestecam bine toate ingredientela pana obtinem o pasta usor de modelat. Din compozitia rezultata facem bilute pe care le punem intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la rece si preparam glazura.
 
Topim pe bain marie ciocolata neagra impreuna cu smantana pentru frisca. Cand amestecul e lichid si omogen luam vasul de pe bain marie.
 
Scoatem bilutele din frigider si le rostogolim prin glazura de ciocolata. Cu ajutorul unei furculite le transferam cu grija din nou pe hartia de copt. Dupa ce am glazurat toate bilutele le decoram cu ornamente colorate si apoi le dam la rece pentru a se intari glazura.
Party Cake Pops_4
 
Sunt delicioase si perfecte pentru startul unei petreceri sau pentru orice moment in care doriti sa va inveseliti copiii. 
Enjoy!
Party Cake Pops_1


8 Comments

« Inimioare de inghetata cu capsune si lapte de cocos
Tort cu mousse de afine – La multi ani copii! »

Comments

  1. Timea says

    May 30, 2014 at 10:15 am

    Vai cat de bine arata! <3

    Reply
  2. stefy says

    May 31, 2014 at 7:28 am

    iau si eu doua pentru printesa mea!!!

    Reply
  3. Mihaela Mihalache says

    May 31, 2014 at 9:31 am

    eu le iau pe toate 😉

    Reply
  4. Gabriela says

    May 31, 2014 at 4:43 pm

    Ce frumos arată! Trebuie să încerc și eu rețeta pentru fetele mele!

    Reply
  5. Alexandra Verbuncu says

    December 28, 2014 at 6:13 pm

    Arata superb si as vrea sa le incerc si eu.. Ce betisoare ati folosit pentru ele?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2014 at 7:12 pm

      Buna ALexandra. Am cumparat betisoare de pe http://www.pastaidevanilie.ro. Nu stiu daca si acum mai au.

      Reply
  6. Alexandra Pirjol says

    January 31, 2016 at 3:12 pm

    Buna , sunt Alexandra , as dori sa intreb aproximativ cate bilute ies din ingredientele de mai sus.
    Arata foarte bine si cred ca sunt foarte bune !!!
    Multumesc!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 2, 2016 at 6:16 am

      Buna Alexandra. Sincer, nu mai stiu exact cate bucati ies dar depinde si de marimea pe care le faci. Cu siguranta ies mai multe de 20 :) Sunt foarte aspectuoase, si bune bune, au multa ciocolata si branza.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316