• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu cirese si mascarpone

Torturi

Tort cu cirese si mascarpone

Un tort simplu si delicios care se poate face oricand, indiferent de motiv. Avand in vedere ca acum e sezonul cireselor putem profita de bunatatea lor si sa le punem intr-un tort pe masura. Un blat ciocolatos, o crema delicata de frisca si mascarpone presarata din loc in loc cu cirese aromate fac din acest tort un deliciu pentru orice mofturos. Enjoy!
Tort cu cirese si mascarpone_2
Blat
1 ou mare
120 ml iaurt
50 ml lapte
160 gr faina
30 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
50 gr unt
100 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
 
Crema
250 gr mascarpone
200 ml frisca lichida
100 gr cirese
2 linguri zahar pudra 
1 lingurita zahar vanilat
 
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
200 gr cirese
fulgi de ciocolata alba si neagra
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 6
Tort cu cirese si mascarpone_1
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam oul si mixam bine.
Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Intr-un alt vas amestecam iaurtul cu laptele si extractul de vanilie. Punem alternativ cele doua compozitii peste crema de unt si oua. Omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 18-20 cm diametru. Turnam compozitia in tava si nivelam. Eu nu am folosit decat 2/3 din compozitie pentru ca mi s-a parut cam multa. Cu restul compozitiei am facut niste briose de ciocolata. 
Coacem blatul timp de aprximativ 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Cand e copt il scoatem pe un gratar la racit apoi il taiem in doua.
 
Mascarpone il mixam bine cu cele doua linguri de zahar pudra. Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat pana cand devine aerata. Amestecam cele doua compozitii usor, cu miscari de jos in sus si dam la rece. Scoatem samburii din cirese, le taiem in bucati mai mici si apoi le adaugam in crema si amestecam usor. 
 
Punem o bucata de blat inapoi in tava in care l-am copt. Acoperim blatul cu crema de mascarpone si cirese apoi punem si cealalta bucata de blat deasupra. Dam tortul la rece si ne ocupam de decor.
Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat. O dam la rece pentru jumatate de ora apoi putem sa imbracam tortul (scos din forma). Ornam tortul dupa preferinta. Deasupra punem cirese si fulgi ciocolata alba si neagra. Servim cu pofta. 
Tort cu cirese si mascarpone_3


8 Comments

« Cozonac cu nuca si nutella
Inghetata cu lime si capsune »

Comments

  1. Rocsy Ciobanu says

    June 8, 2014 at 5:01 pm

    Vai cat de frumos! >:D<

    Reply
  2. Diaconta says

    June 8, 2014 at 5:19 pm

    Grozav!!!!!Combinatie fix pe gustul meu.

    Reply
  3. daniela64 says

    June 9, 2014 at 8:09 am

    Che meraviglia , è bellissima , prendo una fettina e ti invio un grande abbraccio, Daniela.

    Reply
  4. Timea says

    June 9, 2014 at 8:15 pm

    Ce tortulet frumos ai facut!!!!!

    Reply
  5. Anonymous says

    June 10, 2014 at 6:22 am

    Minunat asteptam tortuletul sa sti , e atat de vesel ca il ador ! Gabriela !

    Reply
  6. simonacallas says

    June 10, 2014 at 7:07 am

    Demential tort, perfect pentru o zi de iunie :)

    Reply
  7. Cristea Dana says

    June 10, 2014 at 7:15 am

    Fantastic, ca de obicei, pupici :*

    Reply
  8. Alexandrina's Memories says

    June 23, 2014 at 6:44 pm

    L-am facut si eu si mi-a iesit demential!! Recomand cu drag! In schimb, am facut 2 modificari asupra lui: am folosit blatul de la tortul decadent pentru ca aveam nevoie sa iasa ceva mai mare decat reteta initiala SI am folosit Zmeura in loc de Visine, deci MULTUMESC pt reteta, a fost mega YUM

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316