• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tortulete din biscuiti fara gluten cu ganache si crema de ciocolata

Torturi

Tortulete din biscuiti fara gluten cu ganache si crema de ciocolata

Cine a crezut pana acum ca torturile se fac neaparat cu un blat s-a inselat. Biscuitii sunt la fel de buni pentru a alcatui un tort, mai ales daca sunt facuti de casa si daca sunt si sanatosi si deliciosi in acelasi timp. Folosind produsele fara gluten de la Dr. Schar nu doar ca pot participa la campania “Gatim sanatos si fara gluten cu Dr. Schar” gazduita de Ruxandra, ci pot sa experimentez dulciurile intr-o alta varianta, mai sanatoasa, insa la fel de gustoasa. Biscuitii din aceste tortulete sunt atat de buni si de fragezi incat se pot consuma la fel de bine si  in varianta simpla fara adaosuri, insa daca doriti sa faceti ceva special cu ei puteti sa-i incercati si in varianta propusa de mine azi.
Cei care nu au intoleranta la gluten pot folosi la biscuiti faina normala in locul mixului Universal dr Schar si apoi adapta cantitatea de apa in functie de cat cere faina. 

Tortulete din biscuiti cu ganache si crema de ciocolata_1

Biscuiti
100 gr unt
200 gr Mix Universal dr Schar
50 gr migdale macinate
40 gr zahar pudra
2-3 linguri apa
1 praf de sare

Ganache de ciocolata neagra
100 gr ciocolata neagra
50 ml smantana
50 gr unt

Crema alba
200 ml frisca
100 gr ciocolata alba
1 lingurita zahar vanilat

Crema neagra
200 ml frisca
100 gr ciocolata neagra
1 lingura zahar vanilat

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 12 min. Nr portii: 6

Tortulete din biscuiti cu ganache si crema de ciocolata_3

Biscuiti. Amestecam untul rece cu Mix Universal dr Schar, faina de migdale, zaharul si sarea pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam 2 linguri de apa si omogenizam. Daca aluatul nu e destul de legat mai adaugam o lingura de apa. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru jumatate de ora.


Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Intindem aluatul pe blatul de lucru bine infainat si taiem biscuiti cu o forma rotunda. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-i coacem 12-13 minute pana se rumenesc usor. Ii scoatem cu grija – pentru ca sunt foarte fragezi – pe un platou la racit.

Tortulete din biscuiti fara gluten cu ganache si crema de ciocolata

Ganache de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana la foc mic pana se omogenizeaza compozitia. Glazuram biscuitii cu ganache-ul rezultat si-i lasam deoparte.

Crema alba. Topim ciocolata alba pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam crema la congelator pentru o ora pana se raceste bine apoi o mixam la viteza mare. Adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana obtinem o spuma bat. Cu ajutorul unui pos cu varf stelat punem gramajoare de crema pe o treime din biscuiti.

Crema neagra. Topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Dam crema la congelator pentru o ora pana se raceste bine apoi o mixam la viteza mare. Adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana obtinem o spuma bat. Punem gramajoare din crema neagra pe o treime din biscuiti cu ajutorul unui pos cu varf stelat. 

Tortulete din biscuiti cu ganache si crema de ciocolata_2

Asamblare. Pe o farfurie punem un biscuite cu crema alba. Peste el punem un biscuite cu crema neagra iar apoi unul fara crema. Ornam biscuitele superior cu crema alba, fulgi de migdale si zmeura. Vor rezulta niste tortulete minunate ca aspect si ca gust. Enjoy!

Tortulete din biscuiti cu ganache si crema de ciocolata_4


14 Comments

« Pariziene cu branza dulce si stafide
Cupcakes cu banane si caramel »

Comments

  1. FLORY says

    September 25, 2014 at 4:31 am

    Superbe dulciurile tale,Paula!Cu gluten sau fara ,sigur n-as putea refuza asa frumuseti !Pup .

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:39 pm

      Multumesc mult Flory, te pup!

      Reply
  2. Camy Sweet says

    September 25, 2014 at 7:18 am

    Arata atat de frumoase,micute,dragalase si cu siguranta super delicioase.O zi binecuvantata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:39 pm

      Multumesc mult Camy! Seara minunata!

      Reply
  3. catkitchen says

    September 25, 2014 at 10:48 am

    Cei mai frumosi biscuiti vazuti vreodata !! <3
    O zi frumoasa iti doresc !!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:40 pm

      Magda, esti tare draguta 😉 Pupici

      Reply
  4. Zilahi Adela says

    September 25, 2014 at 4:20 pm

    Fetele spun adevarul!! Deci parerea mea este aceasi! Pupici!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:40 pm

      Adela, multumesc mult. Te pup!

      Reply
  5. agenda nico says

    September 26, 2014 at 2:46 pm

    Arata de nota 10 si cu siguranta deliciosi!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:45 pm

      Nico, iti multumesc mult! Pup

      Reply
  6. TeoBucatar says

    September 26, 2014 at 6:28 pm

    Super apetisant, ca de obicei!

    Reply
  7. Paula Gafitescu says

    October 1, 2014 at 6:45 pm

    Teo, ma bucur ca-ti plac! Pup

    Reply
  8. Anda says

    February 27, 2017 at 11:07 am

    Buna ziua, putem pune faina in locul mix-ului?daca da, in ce cantitate?
    Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 27, 2017 at 8:02 pm

      Buna Anda. Se poate pune faina in aceleasi cantitati. Seara frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316