• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Cupcakes cu banane si caramel

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu banane si caramel

Bananele si caramelul sunt o combinatie delicioasa. Pe langa bananele caramelizate se pot combina in mai multe feluri in torturi, prajituri, inghetata sau cupcakes. Cupcakes sunt de fapt torturi in miniatura cu blat pufos si o crema delicioasa. Ele sunt grozave in special pentru petreceri si sunt adorate de copiii, dar si de oamenii mari, de ce sa nu recunoastem :) 
Cupcakes cu banane si caramel combina un blat pufos cu banane, o crema delicioasa de caramel si un frosting delicat de frisca cu caramel. Cu alte cuvinte un deliciu!

Cupcakes cu banane si caramel_2

Cupcakes
3 banane medii coapte
2 oua mari
80 gr unt
120 gr zahar
150 ml iaurt
250 gr faina
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara

Umplutura
100 gr caramel

Frosting
400 gr smanatana pentru frisca
2 lingurite zahar vanilat
caramel
banane

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12-16

Cupcakes cu banane si caramel_4

Bananele foarte coapte le curatam de coaja si le zdrobim cu o furculita. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si bananele zdrobite si mixam pana la omogenizare. 

Cupcakes cu banane si caramel_1
Separat amestecam cu un tel faina cu sarea, bicarbonatul, scortisoara si praful de copt. Peste compozitia de unt si oua punem jumatate din cantitatea de faina si mixam usor pana la omogenizare. Turnam apoi jumatate din iaurt si omogenizam. Procedam la fel si cu ingredientele ramase. La final adaugam extractul de vanilie si mixam usor.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim 12-16 forme de briose, in functie de cat le doriti de mari. Turnam compozitia de briose in forme astfel incat sa umplem fiecare forma la aproximativ 3/4 din capacitate.
Coacem prajiturelele timp de 25-30 de minute, pana cand cresc frumos si trec trestul cu scobitoarea. Scoatem briosele pe un gratar la racit si ne ocupam de decor.
 
Caramelul trebuie sa fie preparat dinainte iar o reteta buna de caramel gasiti la mine pe blog aici sau aici.
 
Smantana pentru frisca (rece de la frigider) o mixam bine cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa si ferma. O dam la rece pentru jumatate de ora.
 
Cu ajutorul unui cutit ascutit scobim prajiturelele deasupra, in mijloc, astfel incat sa scoatem un mic capacel. Punem cate o lingurita de caramel in locul scobit apoi punem capacelul la loc si apasam usor. Le decoram cu frisca si caramel iar deasupra putem pune o felie de banana. Sunt mai mult decat delicioase, enjoy! 

Cupcakes cu banane si caramel_3


6 Comments

« Tortulete din biscuiti fara gluten cu ganache si crema de ciocolata
Biscuiti grecesti »

Comments

  1. Anonymous says

    September 27, 2014 at 5:28 pm

    Cat de frumoase sunt , prezentarea e de nota zece, te face sa prepari asa ceva ! Gabriela .

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:35 pm

      Multumesc mult Gabriela! Pup

      Reply
  2. Timea says

    September 27, 2014 at 7:01 pm

    Ce bunatati si cat sunt de frumoase!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:35 pm

      Timea,ma bucur ca-ti plac! Pupici

      Reply
  3. Maria says

    October 1, 2014 at 9:58 am

    Foarte apetisante !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:36 pm

      Multumesc Maria!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316