• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Pariziene cu branza dulce si stafide

Aluat dulce

Pariziene cu branza dulce si stafide

Cand se face putin mai racoare afara incep sa folosesc cuptorul tot mai mult si sa coc tot felul de bunatati in el. Aluaturile dulci sunt grozave in aceasta perioada si mai ales in timpul iernii. Mirosul pe care il emana din cuptor este irezistibil si greu poti sa te abtii sa le mananci asa fierbinti. Parizienele acestea seamana foarte mult cu branzoaicele, difera mai mult tehnica de ‘impachetare’. Asadar daca va hotarati sa le faceti sa stiti ca sunt la fel de bune. Enjoy!

Pariziene cu branza dulce si stafide_1

Aluat
700 gr faina
20 gr drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
2 galbenusuri
3 linguri zahar
1 lingurita zahar vanilat
50 gr unt moale
300-350 ml lapte

Umplutura
600 gr branza de vaci
2 oua medii
3 linguri gris
100 gr zahar
100 gr stafide
coaja rasa de lamaie

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12-16

Pariziene cu branza dulce si stafide_3

Pregatim toate ingredientele pentru aluat cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba. Faina o cernem intr-un vas mare si facem o adancitura in mijloc. Incalzim usor 100 ml de lapte, adaugam o lingura de zahar si drojdia si lasam 10 minute sa stea la loc caldut. 
 
Galbenusurile le amestecam cu sarea, zaharul vanilat si restul de zahar. Punem maiaua in adancitura facuta in faina, apoi adaugam amestecul de galbenusuri si incepem sa framatam. Laptele il adaugam treptat si ne oprim in momentul in care aluatul devine suficient de moale si framantatul devine mai usor. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, moale dar nelipicios. Asadar, dupa caz, mai punem lapte sau faina. La final adaugam untul moale si framantam pana cand este incorporat complet. 
 
Pudram aluatul cu faina, il acoperim cu un prosop curat apoi il punem la loc caldut (preferabil in cuptorul usor incalzit) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. 
 
Branza de vaci o amestecam cu grisul, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie omogena. La final adaugam stafidele, coaja de lamaie si amestecam usor.
Pariziene cu branza dulce si stafide_4
 
Intindem aluatul pe o masa infainata pana obtinem o foaie groasa de 0.5 cm. Taiem aluatul in patrate. Pe mijlocul fiecarui patrat punem umplutura pe lungime, dintr-un capat in altul. O latura o lasam intreaga, cealalta latura o taiem fasii. Cu latura intreaga acoperim umplutura apoi fasiile din cealalta parte le aducem peste latura intreaga incercand sa formam un rulou. Procedam la fel si cu restul de aluat. Punem parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut. Le mai lasam la dospit timp de jumatate de ora.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand e incins introducem tava in cuptor. 
Coacem parizienele timp de 20-30 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 175 de grade. Le servim pudrate cu zahar alaturi de o cana de lapte. Sunt grozave! 
 Pariziene cu branza dulce si stafide_2


8 Comments

« Daquoise cu lemon curd si mousse de ciocolata alba
Tortulete din biscuiti fara gluten cu ganache si crema de ciocolata »

Comments

  1. Liana says

    September 24, 2014 at 10:20 am

    Ahhh, de-aș fi și eu atât de îndemânatică ca și tine. Deocamdată salivez doar în fața ecranului :))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:39 pm

      Liana, nu se fac greu…trebuie doar sa incerci :) Te pup

      Reply
  2. Daniela Addario says

    September 24, 2014 at 2:09 pm

    Pot sa servesc si eu doua bucati ??? Arata bine si sint sigura ca sint tare delicioase, mai ales ca au brinzica dulce, care tare imi mai lipseste…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:44 pm

      Daniela, poti servi cu incredere doar esti binevenita oricand! Pupici

      Reply
  3. Maria Udrea says

    September 24, 2014 at 6:04 pm

    Bune rau cu branza si stafide!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:44 pm

      Multumesc Meri! Pup

      Reply
  4. Magnificent says

    September 29, 2014 at 6:44 pm

    Delicios.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 1, 2014 at 6:44 pm

      Multumesc frumos!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316