Inca o luna de provocare secreta si inca o reteta delicioasa incercata. Luna aceasta gazda provocarii, Lili, mi-a repartizat un blog ‘cutremurator’ de delicios. Este vorba de blogul frumos al Dianei de unde am si luat aceasta minunata reteta de Camembert en croute.
Daca stai sa parcurgi blogul Dianei – Disturbingly delicious – iti dai seama ca nu degeaba are un astfel de nume. Deliciile pe care le intalnesti la tot pasul nu te lasa sa pleci asa cu una cu doua mai departe.
Reteta aleasa de mine… am ochit-o cu ceva vreme in urma. Prea bine arata ea…prea tentanta, si tinand cont ca se face asa usor nu se poate sa nu o incerci. Insa eu am asteptat o ocazie speciala, si uite ca a venit azi cu ocazia Sfintilor Petru si Pavel. Asa ca pe langa tort si alte preparate ne-am delectat si cu aceasta bunatate. Multumim mult Diana!
Ingrediente
1 rotita camembert
100 gr foietaj *
nuca
caise confiate
pastrama afumata de porc
salvie
* Eu am folosit 4 rotite de camembert si am folosit o foaie intreaga de foietaj de 400 de grame.
Timp de pregatire: 10 minute Timp de coacere: 30 min
Intindem aluatul de foietaj usor. Punem in mijloc rotita de camembert si deasupra presaram nuci, caise uscate si bucatele de pastrama afumata. Aici puteti sa va jucati cu ingredientele cum doriti, eu am folosit ce aveam in casa si din cauza asta nu am respectat intru totul reteta Dianei.
Crestam usor marginile aluatului si le aducem peste rotita de branza in forma radiala, sau puteti sa va jucati voi cum doriti cu aluatul. Deasupra ungem cu ou batut si presaram nuci si putina salvie uscata.
Cuptorul il incalzim la 200 de grade si coacem camembertul pentru aproximativ 25-30 de minute. Il servim dupa aproximativ 5 minute de la coacere si astfel ne vom putea bucura de o cremozitate maxima a branzei.
A fost minunat, pacat ca s-a terminat asa repede. Musafirii au fost incantati si nu e de mirare de ce, a fost ‘piesa de rezistenta’ a serii! Cu siguranta ca nu va fi ultima oara cand fac asemenea bunatate.
Pofta buna!