• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Tort de inghetata cu cirese, vanilie si ciocolata

Inghetata

Tort de inghetata cu cirese, vanilie si ciocolata

Inghetataaaaaaa!! O ador!! Iar cand este cald afara, ca si acum, parca nu-mi doresc altceva sa mananc decat inghetata. De care? De toate felurile daca s-ar putea…numai sa am loc sa o depozitez in congelator :))) Si nu am, dar totusi cred ca e mai bine asa…altfel probabil as exploda de la prea multa inghetata 😀
 
Ce am facut aici? Simplu, am pornit de la o inghetata de vanilie, am combinat o parte cu ciocolata, o parte cu cirese si mi-a iesit acest tort de inghetata cu cirese, vanilie si ciocolata, un tort delicios cu un trio de arome.
Tort de inghetata cu cirese, vanilie si cacao_1
Ingrediente
3 galbenusuri
200 ml lapte
150 gr zahar
2 linguri crema de whisky
1 lingurita extract de vanilie
100 gr ciocolata neagra
100 ml smantana grasa
400 ml smantana
200 ml iaurt gras + 2 linguri zahar
400 gr cirese
 Tort de inghetata cu cirese, vanilie si cacao_2
Punem laptele pe foc. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se deschid la culoare. Cand laptele e fierbinte turnam 2-3 linguri peste galbenusuri si amestecam energic. Apoi procedam invers punem galbenusurile peste laptele ramas pe foc. Timp de aproximativ 10 minute vom lasa compozitia pe foc mic amestecand continuu. Compozitia se va ingrosa usor, dar nu va fi chiar ca o crema. Stingem focul si punem compozitia la rece, eventual intr-un vas mai incapator cu apa rece de la frigider pentru a se raci mai repede. Daca procedati asa aveti grija ca nu cumva apa sa intre in crema :)
 
Ciocolata o punem pe foc impreuna cu smantana (cei 100 ml) si o lasam pana cand se topeste complet. Oprim focul si peste ciocolata turnam aproximativ 1/3 din crema de galbenusuri. Dam la rece si crema de ciocolata.
 
Cei 400 ml smantana ii mixam impreuna cu iaurtul si cele doua linguri de zahar pana cand obtinem o compozitie spumoasa – nu trebuie sa fie o frisca batuta bat, pentru inghetata nu e chiar necesar. Dam frisca la rece.
Ciresele le spalam bine si la jumatate din ele le scoatem samburii, restul le pastram pentru decor.
Din ciresele fara samburi luam jumatate si le punem in blender, iar cealalta jumatate o taiem in bucati mai mici.
Scoatem smantana de la rece si o amestecam cu crema de galbenusuri racita. Impartim compozitia in doua.
In prima din ele punem extractul de vanilie si crema de whisky iar in a doua punem ciresele si piureul de cirese apoi omogenizam.
 
Pregatim o forma de chec de 1 litru. O tapetam cu folie alimentara. La baza punem crema de ciocolata. Peste crema de ciocolata punem o foaie de napolitana. Urmeaza crema de vanilie, alta foaie de napolitana si peste turnam compozitia de cirese. La final punem inca o foaie de napolitana si apoi acoperim cu folie alimentara si dam la congelator pentru minim 5 ore.
 
In momentul servirii va trebui sa o scoatem cu aproximativ jumatate de ora din congelator apoi o putem rasturna pe un platou. Decoram cu cirese proaspete ( eu am mai pus mini marshmallows 😛 ) apoi o putem portiona dupa preferinta.
Enjoy!
 Tort de inghetata cu cirese, vanilie si cacao_3


28 Comments

« Prajitura cu urda si cirese
Prajitura cu crema de vanilie si mascarpone »

Comments

  1. Eva says

    June 21, 2013 at 5:48 am

    Arata bine. Felicitari!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 21, 2013 at 9:42 am

      Eva, iti multumesc pentru aprecieri si pentru vizita! :)

      Reply
  2. Daniela says

    June 21, 2013 at 7:17 am

    Dau la schimb din inghetata mea, cu o feliuta din tortuletul tau. Delicios si frumos ! Pupici !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 21, 2013 at 9:42 am

      Daniela, gata…batem palma!! Multumesc si te pup!

      Reply
  3. chris says

    June 21, 2013 at 7:26 am

    Arata foarte,foarte bine!Daca sunteti draguts sa-mi spuneti ce fel de smantana este necesara?multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 21, 2013 at 9:40 am

      Chris multumesc frumos! Eu am folosit smantana grasa de tara, dar se mai poate folosi smantana de separator luata din piata de la raionul lactate, sau se poate folosi chiar smantana pentru frisca (din cutie), insa va trebui mixata putin mai mult pana capata consistenta.
      O zi frumoasa!

      Reply
  4. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    June 21, 2013 at 8:05 am

    De 3 ori wow! Super, ca de obicei!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 21, 2013 at 9:42 am

      Laura draga iti multumesc frumos! :*

      Reply
  5. irina says

    June 21, 2013 at 8:23 am

    abia astept sa o incerc.mersi de reteta.esti grozava

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 21, 2013 at 9:41 am

      Irina, ma bucur mult ca-ti place! Pupici

      Reply
  6. naty says

    June 21, 2013 at 9:32 am

    arata demential l-am trimis pe sot la cuparaturi , mai tarziu o fac …

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 21, 2013 at 9:44 am

      Naty, super!! Ma bucur ca-ti place. Sa stii ca este tare buna, abia astept sa ajung acasa sa mai savurez o portie 😀

      Reply
  7. Dorina says

    June 21, 2013 at 11:53 am

    Arata super fain , mi-ar prinde bine o portie acum

    Reply
  8. Mihaela Mihalache says

    June 21, 2013 at 11:55 am

    arata minunat! felicitari 😉

    Reply
  9. Maria says

    June 21, 2013 at 1:44 pm

    Arata foarte bine inghetata, pe mine m-au racorit pozele :)

    Reply
  10. Valentina Mihaescu says

    June 21, 2013 at 3:20 pm

    Excelent arata! Si mie imi place foarte mult inghetata, de orice fel. Trioul acesta de arome este foarte imbietor.

    Reply
  11. mirela says

    June 21, 2013 at 3:53 pm

    Woauuu,ce bunatate!!!!Vin sa ma racoresc si eu!!!pup!!

    Reply
  12. Kyra says

    June 21, 2013 at 5:24 pm

    Ma multumeam si cu o singura aroma si ceva fructe dar asa festin nu refuz.

    Reply
  13. Zilahi Adela says

    June 21, 2013 at 6:59 pm

    MMmmm ce bine arata!!! O portie vreau si eu!!! Pupici!!

    Reply
  14. Carol says

    June 21, 2013 at 8:22 pm

    Grozava. Atat de putin gramaj si atat de multa inghetata? ..Woaw….jos palaria

    Reply
  15. adnia says

    June 22, 2013 at 8:48 am

    super bun, aratos si racoritor tortuletul tau! clar voi face si eu!

    Reply
  16. M. Angi S. says

    June 22, 2013 at 11:30 am

    Arata excelent!!! :-)

    Reply
  17. Simona says

    June 22, 2013 at 12:58 pm

    Arata minunat!!!! Am furta reteta!

    Reply
  18. Cătău says

    June 23, 2013 at 3:19 pm

    ce racoritor!!! cirese…im…preferatele meleee!!

    Reply
  19. Timea says

    June 25, 2013 at 5:47 pm

    Arata excelent iar de gust sunt sigura ca e perfect! Vreau si eu, portie dubla :)

    Reply
  20. Gabriela says

    June 27, 2013 at 9:11 pm

    Aoleu, ce bunatate! Ce bine arata ciresele acelea in stratul de jos!

    Reply
  21. deyu says

    July 6, 2013 at 8:01 pm

    arata senzational!!! pupici

    Reply
  22. Anonymous says

    July 14, 2014 at 4:17 am

    in crema de ciocolata nu mai adaugam si din frisca batuta cu iaurt?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316