Scones, sau painici rotunde, rumene si aromate. Scones pot fi atat dulci cat si sarate. Aceste scones cu branza si turmenic, dupa cum ati banuit, sunt grozave pe post de aperitiv. Sau chiar o gustare, sau chiar o cina simpla dar incredibil de gustoasa. In orice moment le serviti, ele pot fi o adevarata delectare.
Cred ca v-am mai povestit despre scones aici si aici, si le-am laudat ca sunt delicioase, dar neaparat trebuie sa le incercati si pe acestea. Un motiv in plus ar fi faptul ca se fac foarte usor, nu necesita dospire si nici framantare. Doar cativa pasi de pregatire si painicile sunt gata. Enjoy!
Ingrediente
500 gr faina alba
80 gr unt
150 gr branza de oi
1 lingurita turmenic
1 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat
2 oua medii
150 ml iaurt
Pentru uns
1 ou
parmezan ras
Preparare. Amestecam faina cu sarea, bicarbonatul si turmenicul. Punem untul taiat bucatele si amestecam cu varful degetelor. Cand obtinem un aluat nisipos adaugam branza de oi. Omogenizam cat putem de bine.
Ouale le batem usor. Adaugam ouale peste aluatul nisipos, si iaurtul treptat. In momentul in care obtinem un aluat omogen si nelipicios, ne oprim cu iaurtul.
Preincalzim cuptorul la 220 de grade.
Rasturnam aluatul pe blatul bine infainat. Il intindem untr-o foaie groasa de 2-3 cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda, bine infainata. Punem cercurile de aluat pe tava.
Coacem scones timp de 15-20 de minute pana se rumenesc frumos. Vom obtine scones rumene si bine crescute. Mirosul va fi fantastic, irezistibil. Le servim cu iaurt sau lapte. Sunt cele mai bune in ziua in care au fost facute, dar rezista si 2-3 zile intr-o cutie ermetica. Enjoy!
Cu siguranta,irezistibile.Week-end minunat!