• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Prajituri

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Daca vine vorba de prajituri cu ciocolata greu m-as putea decide care e preferata mea. Sunt atatea variante! Iar daca au ciocolata si combina aromele in mod armonios atunci cu siguranta misiunea de a alege prajitura cu ciocolata perfecta va fi si mai grea. Partea buna este ca mereu putem incerca noi combinatii prin care sa punem ciocolata in valoare.

Prajitura aceasta cu ciocolata si lapte condensat este cu adevarat minunata. Este dulce, insa doar atat cat trebuie, are un blat plin de cacao pufos si umed in acelasi timp. Are doua crema delicioase si delicate: una plina de ciocolata iar cealalta combina frisca si crema de branza. Ambele creme sunt imbogatite cu lapte condensat. Cred ca el este ingredientul cheie in reusita acestei prajituri. Va recomand sa incercati aceasta prajitura excelenta!

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Blat ( de aici )

Crema 1
200 gr crema de branza
100 ml smantana pt frisca
2 foi gelatina
100 ml lapte condensat

Crema 2
250 gr smantana
3 galbenusuri
50 ml lapte condensat
200 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata cu lapte

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Blatul il facem dupa reteta de la negresa cu mascarpone si caramel. Este un blat foarte bun, e putin umed si pufos astfel ca nu necesita insiropare.

Crema 1. Branza o mixam pana devine cremoasa si usor de lucrat. Smantana pentru frisca o batem bat cu 1 lingurita zahar vanilat. Gelatina o punem la hidratat in apa rece apoi o incorporam in lapte condensat cald. Amestecam bine si o adaugam peste cu crema de branza. Dam la rece pentru jumatate de ora. Frisca o incorporam usor in crema de branza.

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Crema 2. Smantana o aducem la punctulde fierbere si o adaugam treptat peste galbenusuri mixand continuu. Punem crema pe foc mic timp de 5-7 minute pana se ingroasa. Luam crema de pe foc, adaugam ciocolata si laptele condensat. Lasam 2 minute in repaos apoi amestecam bine. Dam crema la rece pana se intareste putin.

Blatul il taiem in doua. Punem o bucata pe platou si intindem o treime din crema de ciocolata. Peste crema de ciocolata punem crema de branza. Punem si blatul doi apoi restul de crema de ciocolata. Ornam cu frisca si ciocolata apoi dam prajitura la rece.Cel mai bine se va felia a doua zi cand cremele vor fi mai ferme iar blatul va si mai usor de portionat, Este un deliciu de prajitura, enjoy!

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat


10 Comments

« Saratele cu branza si chimen
Cornulete fragede cu untura si nuca »

Comments

  1. simonacallas says

    March 22, 2015 at 5:24 am

    O prajitura eleganta, fina, incredibil de aspectuoasa si minunat prezentata, asa cum ne-ai obisnuit :) Felicitari!

    Reply
  2. Laura Nechita says

    March 23, 2015 at 1:00 pm

    Arata splendid! Si daca ne recomanzi, eu ma asez cuminte la masa si astept o portieeeeee mareeeeee! :))) Va pupam!

    Reply
  3. Adina says

    March 25, 2015 at 9:53 am

    Ce drag imi este de ea ! :)
    Fina si gustoasa!

    Reply
  4. Savulescu Alexandra says

    June 14, 2015 at 9:52 pm

    Pentru crema nr 2 , ce fel de smântâna trebuie sa folosesc? Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 15, 2015 at 6:01 am

      Buna Alexandra. Pentru crema a doua eu am folosit smantana dulce de gatit. Poti folosi si smantana pentru frisca, dar nu frisca.
      O zi frumoasa!

      Reply
  5. Diana says

    November 9, 2015 at 3:53 pm

    Este minunata prjiturica dar avut probleme cu smantana si cea de gatit si cea pentru frisca, nu se face bat, ba chiar una pentru ca am pus zahar pudra o lingura s a inmuiat si nici vorba de batut. Cea de la Lidl cu 30% grasime Pilos se bate dar fara zahar. Unde gresesc? Te pup si merci mult pentru retete)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 10, 2015 at 12:15 pm

      Buna Diana. Eu folosesc smantana pentru frisca LaDorna cu 35% grasime. La 200 ml pun o lingurita de zahar pudra si se bate foarte bine. Smantana trebuie sa fie si foarte rece inainte de a o bate. Vasul in care se bate frisca ar trebui tinut cel putin juumatate de ora la frigider inainte de a ne apuca de treaba. Smantana de gatit din comert nu am folosit niciodata pentru frisca. Nici smantana de la lidl nu am folosit, deci nu stiu cum se comporta. Oricum un lucru e sigur, smantana trebuie sa fie foarte rece pentru a nu se inmuia. Te pup!

      Reply
  6. Lavinia says

    December 4, 2016 at 1:53 pm

    Buna,
    Ce fel de lapte condensat se foloseste?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 4, 2016 at 6:44 pm

      Buna Lavinia. Se foloseste lapte condensat indulcit. Delatte este foarte bun.

      Reply
      • Lavinia says

        December 4, 2016 at 11:23 pm

        Adica cel lichid care nu se ingroasa. Intreb pt ca eu am doua feluri, unul la cutie metalica simplu si celalalt la borcan caramelizat. Pe ambele scrie ca se congeleaza.

        Reply

Leave a Reply to simonacallas Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316