• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tort cu fistic si crema de unt cu ciocolata alba

Uncategorised

Tort cu fistic si crema de unt cu ciocolata alba

Tort cu fistic si crema de unt cu ciocolata alba

Dupa o pauza indelungata am revenit in ‘lumea prajiturilor’ cum s-ar zice. Am luat o pauza probabil, doar ca sa mi se faca dor. Si mi s-a facut dor, un dor mare sa coc, sa asamblez, sa decorez. Pasiunea pentru prajituri nu va disparea niciodata, chiar daca timpul avut la dispozitie este parca tot mai putin.

Insa mereu se gaseste putin timp pentru ceva ce-ti place. Si da, am gasit timp pentru un tort de vara, colorat si aromat. Un tort pe care l-a facut pentru a sarbatori ziua copiilor. Da stiu, a trecut ceva vreme de atunci dar, reteta se poate face oricand. Este un tort cu blaturi usoare, aerate. Crema este mai densa, insa stratul de crema nu este gros. O felie din acest tort va fi pe placul tuturor, de la mic la mare.

Tort cu fistic si crema de unt cu ciocolata alba_2

Blat fistic

3 oua

3 linguri zahar

3 linguri fistic macinat

1 lingurita pudra matcha

1 lingura faina

1 lingura ulei

Blat ciocolata

3 oua

2 linguri cacao

2 linguri faina

2 linguri nuci macinate

2 linguri ulei

Crema de unt

200 gr ciocolata alba

200 gr unt 80% grasime

300 gr crema de branza

2 linguri zahar pudra vaniliat

Decor

100 gr ciocolata alba

50 gr afine

50 gr zmeura

Tort cu fistic si crema de unt cu ciocolata alba

Blat fistic.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava rotunda de 20cm diametru.

Punem ouale, zaharul si un praf de sare in bolul de la mixer. Mixam pana cand ouale se albesc la culoare si isi tripleaza volumul ( cel putin ). Va dura in jur de 10 minute. Separat amestecam faina cu fisticul si pudra de matcha.

Adaugam uleiul in fir subtire si amestecam usor. Ingredientele uscate le incorporam usor, cu miscari de jos in sus. Avem grija sa pastram cat mai mult volum. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o spatula. Coacem blatul timp de 30 de minute, apoi il scoatem pe un gratar la racit.

Blat ciocolata.

Pentru blatul de ciocolata procedam la fel, doar ca vom inlocui fisticul si pudra de matcha cu cacaoa si nucile macinate. Coacem blatul de cacao tot 30 de minute.

Dupa ce s-au racit blaturile de tort le vom taia in doua pe orizontala. Vor rezulta 4 blaturi de tort mai subtiri.

Crema de unt si ciocolata alba.

Topim ciocolata alba la bain marie. O lasam deoparte la racorit. Trebuie sa ajunga la temperatura camerei, fara insa a se intari.

Untul si crema de branza le lasam la temperatura camerei pana cand devin moi si ajung la aceeasi temperatura.

Untul moale il mixam cu zaharul pudra pana cand devine cremos. Adaugam crema de branza treptat, mixand dupa fiecare adaugare. Daca crema se face ca o branza, e suficient sa o incalzim timp de cateva secunde la microunde apoi amestecam bine.

Dupa ce am obtinut o crema fina de unt si branza adaugam ciocolata alba treptat. Mixam continuu pana cand ciocolata alba e incorporata complet. Cu aceasta crema vom umple tortul si il vom decora la sfarsit.

Pentru un plus de culoare si prospetime, ornam tortul cu fructe de padure. Eu am avut zmeura si afine. Am mai folosit si banuti de ciocolata alba.

Banutii de ciocolata alba se fac usor. Se topeste ciocolata alba la bain marie. Se pune hartie de copt pe un tocator. Cand ciocolata e topita complet, lasam sa cada ciocolata dintr-o lingurita pe hartia de copt. Cand am terminat ciocolata, scuturam tocatorul ( adica il trantim de masa ) de cateva ori pentru ca ciocolata alba sa-si mareasca circumferinta si sa devina mai subtire. Cand e intarita complet se pune la frigider, apoi se decoreaza tortul.

Servim in felii potrivite ( nu ca si cea din imagine care a fost taiata pentru pofticiosi ). Enjoy!

Tort cu fistic si crema de unt cu ciocolata alba


9 Comments

« Prajitura cu crema de vanilie si ciocolata alba
Sarlota cu ciocolata si capsune »

Comments

  1. olivia says

    June 13, 2017 at 3:54 am

    Minunat!

    Reply
  2. aflooaie claudia says

    October 12, 2017 at 5:43 pm

    Te rog sa imi spui ce este pudra matcha?Interesant tortul si arata minunat!!Sunt curioasa de gust.Multumesc si spor pe mai departe.!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 15, 2017 at 12:00 pm

      Claudia, pudra de matcha este un condiment verde, cu aspect de pudra. Se gaseste in magazinele de condimente, chiar si online.

      Reply
  3. Alice says

    October 23, 2017 at 7:09 am

    Buna.
    Crema de branza poate fi inlocuita cu mascarpone sau devine prea “grea”?
    Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 10, 2017 at 7:57 pm

      Buna Alice. As spune ca devine cam grea crema, dar asta tine de preferintele fiecaruia. Buna iese in ambele variante.

      Reply
  4. Andreea Iacob says

    September 27, 2018 at 12:05 pm

    Buna Paula. Ma tenteaza foarte mult tortul tau si as vrea sa il incerc. As putea sa inlocuiesc cu ceva pudra de matcha? Sau daca nu am sa nu pun nimic? Multumesc

    Reply
  5. Mihai says

    October 11, 2018 at 8:31 am

    Pudra matcha este ceaiul verde?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:28 pm

      Da, asa este.

      Reply
  6. Bianca says

    August 28, 2020 at 7:48 am

    Pot folosi mix green velvet,in loc de pudra matcha?Dar banuiesc ca in cantitate mai mare,in loc de faina,nu?

    Reply

Leave a Reply to Alice Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316