Pe masa de sarbatori nu trebuie sa lipseasca biscuitii. Si mai ales acesti biscuiti cu bezea si dulceata. Un aluat fraged si aromat de biscuiti este completat de un gem de fructe dulce-acrisor. Desertul este completat de un strat alb de bezea, dulce si crocant. Un desert desavarsit, mai ales daca alegem aromele cu grija.
Pentru biscuiti am ales o combinatie de arome de migdale si clementine. Un adevarat parfum de iarna. Dulceata folosita este de afine, iar bezeaua completeaza un desert prin simpla ei prezenta. Rezultatul este deosebit de bun, elegant si delicat.
Ingrediente
300 gr faina
50 gr faina de migdale
50 gr zahar pudra
1/3 lingurita sare
200 gr unt
2 galbenusuri
sucul de la doua clementine
Umplutura
dulceata de prune/zmeura/afine
2 albusuri
100 gr zahar
Bezea. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma, incepem sa adaugam zaharul treptat, cate o lingura pe rand. Mixam pana cand zaharul e complet incorporat in albusuri.
Punem bezeaua in pos. Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 100 grade. Formam rondele de bezea cu ajutorul posului. Punem bezeaua la cuptor si o coacem timp de 30-40 de minute, pana cand devine crocanta la exterior. Oprim focul si lasam bezeaua in cuptor la racit.
Biscuiti. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra pana devine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam galbenusurile, sucul de clementine si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu faina de migdale, praful de sare si semintele de la pastaia de vanilie. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Daca aluatul este prea moale atunci putem sa mai adaugam una sau doua linguri de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.
Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam forme de biscuiti de dimensiuni diferite. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem biscuitii timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. Procedam la fel si cu restul de aluat. Lasam biscuitii la racit pe un gratar.
Asamblare. Punem un strat de dulceata pe partea de jos a biscuitelui. Deasupra asezam cu grija o bezea. Apasam usor cat sa se lipseasca. Decoram cu biscuiti mici, in forma de floare. Servim cu pofta!
Ce bine arata!!! Ii fac sigur acum de Craciun…O intrebare: sucul de clementine cand se pune?
Buna Irina. Sucul de clementine se pune in timpul mixarii, dupa ce se adauga galbenusurile