• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti cu bezea si dulceata

Biscuiti

Biscuiti cu bezea si dulceata

Pe masa de sarbatori nu trebuie sa lipseasca biscuitii. Si mai ales acesti biscuiti cu bezea si dulceata. Un aluat fraged si aromat de biscuiti este completat de un gem de fructe dulce-acrisor. Desertul este completat de un strat alb de bezea, dulce si crocant. Un desert desavarsit, mai ales daca alegem aromele cu grija.

Pentru biscuiti am ales o combinatie de arome de migdale si clementine. Un adevarat parfum de iarna. Dulceata folosita este de afine, iar bezeaua completeaza un desert prin simpla ei prezenta. Rezultatul este deosebit de bun, elegant si delicat.

Biscuiti cu gem si bezea

Ingrediente

300 gr faina

50 gr faina de migdale

50 gr zahar pudra

1/3 lingurita sare

200 gr unt

2 galbenusuri

sucul de la doua clementine

Umplutura

dulceata de prune/zmeura/afine

2 albusuri

100 gr zahar

Biscuiti cu gem si bezea

Bezea. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma, incepem sa adaugam zaharul treptat, cate o lingura pe rand. Mixam pana cand zaharul e complet incorporat in albusuri.

Punem bezeaua in pos. Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 100 grade. Formam rondele de bezea cu ajutorul posului. Punem bezeaua la cuptor si o coacem timp de 30-40 de minute, pana cand devine crocanta la exterior. Oprim focul si lasam bezeaua in cuptor la racit.

Biscuiti. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra pana devine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam galbenusurile, sucul de clementine si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu faina de migdale, praful de sare si semintele de la pastaia de vanilie. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Daca aluatul este prea moale atunci putem sa mai adaugam una sau doua linguri de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.

Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam forme de biscuiti  de dimensiuni diferite. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem biscuitii timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. Procedam la fel si cu restul de aluat. Lasam biscuitii la racit pe un gratar.

Asamblare. Punem un strat de dulceata pe partea de jos a biscuitelui. Deasupra asezam cu grija o bezea. Apasam usor cat sa se lipseasca. Decoram cu biscuiti mici, in forma de floare. Servim cu pofta!

Biscuiti cu gem si bezea


2 Comments

« Brownie cu inghetata si fructe de padure
Prajitura cu ciocolata alba si zmeura »

Comments

  1. Irina says

    December 16, 2016 at 8:57 am

    Ce bine arata!!! Ii fac sigur acum de Craciun…O intrebare: sucul de clementine cand se pune?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 16, 2016 at 3:10 pm

      Buna Irina. Sucul de clementine se pune in timpul mixarii, dupa ce se adauga galbenusurile

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316