• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort Fraisier – Fraisier Cake

Torturi

Tort Fraisier – Fraisier Cake

Fraisier cake – tortul Fraisier este un tort cu origini frantuzesti. Este un tort delicat care se realizeaza destul de usor. Aspectul si crema delicata insa l-au facut foarte celebru. Este un tort perfect pentru zilele de vara. Un tort cu blat delicat, de tip genoise. Urmeaza capsune proaspte asezate radial. Crema este din nou delicata si este o combinatie de crema de vanilie cu frisca delicioasa..
Deasupra se pune martipan, insa eu am inlocuit pasta de martipan cu jeleu din capsune proaspete. Pentru ornare am lasat frau liber imaginatiei si am combinat capsunele cu ciocolata alba si jeleu de portocala. Aroma de portocala am folosit-o si in compozitie. Am adaugat portocala rasa si in crema de vanilie. A iesit o combinatie grozava, proaspata, de vara!

Tort Fraisier - Fraisier Cake

Blat

2 oua

40 gr faina de migdale

10 gr faina

50 gr zahar

20 gr unt

1 praf sare

Crema

300 ml lapte

3 galbensuuri

25 gr amidon

30 gr unt

50 gr zahar

1 pastaia de vanilie

coaja rasa de portocala

2 linguri suc portocala

2 foi gelatina

200 ml smantana pt frisca

1 lingurita zahar vaniliat

200 ml suc de capsune

2 foi gelatina

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 12

Tort Fraisier - Fraisier Cake

Blat. Topim untul pe foc mic si-l lasam deoparte. Punem ouale si zaharul in bolul de la mixer. Le mixam timp de 5-10 minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam untul si mixam usor pana se incorporeaza. Oprim mixerul.

Faina o amestecam cu faina de migdale. Adaugam ingredientele uscate peste oua si amestecam cu spatula, cu miscari de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20 cm diametru. Punem compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15-18 minute, pana cand se rumeneste frumos. Il lasam la racit in tava.

Tort Fraisier - Fraisier Cake

Crema de vanilie. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa. Oprim focul si adaugam coaja rasa de portocala precum si sucul de portocala. Amestecam bine.
Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o scurgem bine de apa si o adaugam peste crema. Amestecam din nou. Acoperim crema cu folie alimentara si o dam la rece.

Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingura de zahar vanilat pana cand devine spumoasa. O adaugam in crema de vanilie racit, cu miscari de jos in sus.

Punem blatul din nou in tava in care l-am copt. Il incercium cu un inel detasabil. De jur-imprejur punem capsune taiate in doua. Turnam crema de vanilie si dam la rece.

Jeleu de capsune. Punem sucul de capsune pe foc mediu. Sucul de capsune il facem din piure de caspune trecut prin sita.
Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand sucul e fierbinte oprim focul si adaugam gelatina scursa de apa. Amestecam bine.
Turnam jeleul peste crema de vanilie si dam din nou la rece.

Lasam tortul sa stea la rece pentru cel putin patru ore. Scoatem cu grija inelul detasabil. Ornam tortul cu caspune, ciocolata alba si jeleu de portocale. Servim in portii generoase. Enjoy!

Tort Fraisier - Fraisier Cake


4 Comments

« Tort de inghetata cu ciocolata si bezea
Biscuiti fragezi cu bezea si caramel »

Comments

  1. cristina says

    November 16, 2016 at 8:44 am

    buna , tocmai am inceput acest tort. L-am bagat la rece dupa ce am pus crema si nu imi este foarte clar daca jeleul il pun dupa ce a stat deja ceva timp la frigider . Crema miroase demential 😛

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2016 at 8:07 pm

      Buna Cristina. Jeleul poti sa il pui oricand, dupa ce crema este suficient de ferma pentru a-l sustine. Ideea este sa nu se amestece straturile.

      Reply
  2. cristina says

    November 18, 2016 at 12:53 am

    Am turnat cand nu era Inca inchegat , dar si cu aceasta mica greseala a iesit demential. foarte fin , delicat.
    Multumim pentru retete !

    Reply
  3. Solfac EW 50 says

    January 27, 2017 at 8:30 pm

    Eu sunt absolut indragostita de retetele tale, am incercat si acest tort si l-am devorat 😀

    Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316