• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata cu cirese

Torturi

Tort de ciocolata cu cirese

Tort de ciocolata si cirese – pentru ca iubesc torturile, ciocolata si ciresele. O zi fara ciocolata nu prea exista in cazul meu. Ca o consum ca atare, in torturi, inghetata sau prajituri, un lucru este clar: ciocolata sa fie! Imi place gustul ei amarui si catifelat. Vorbesc de ciocolata neagra, binenteles. Nu ma dau in vant dupa ciocolata cu lapte, e prea dulce pentru preferintele mele. O prefer pe cea neagra intotdeauna. Si tocmai de aceea am facut un nou tort cu ciocolata, cu ciocolata neagra mai exact. Cu multa ciocolata in blat, mousse, ganache si decor. Si pentru ca vara iubesc ciresele, am adaugat si un plus de prospetime si culoare la tort prin aceste minunate fructe. Nu lipsesc nici aromele: lamaie, migdale si vanilie. O nebunie dulce, aromata si ciocolataoasa de vara!

Tort de ciocolata cu cirese

Blat genoise

3 oua mari

3 linguri zahar

2 linguri faina

1 lingura cu varf cacao

20 gr unt topit

1 praf sare

Mousse de ciocolata

200 gr ciocolata

400 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar brun

1 lingurita extract de vanilie

4 gr gelatina + 3 linguri apa rece

Compot de cirese

300 gr cirese

50 ml apa

suc de lamaie

50 gr zahar

Jeleu de cirese

200 ml suc de cirese

1 lingurita esenta migdale

4 gr gelatina + 3 linguri apa rece

Ganache de ciocolata

150 ml smantana

100 gr ciocolata neagra

50 gr ciocolata cu lapte

Fasii de ciocolata neagra

50 gr ciocolata neagra

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min Nr portii: 10-12

Tort de ciocolata cu cirese

Blat genoise. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava rotunda de 20cm diametru.

Punem ouale, zaharul si un praf de sare in bolul de la mixer. Mixam pana cand ouale se albesc la culoare si isi tripleaza volumul ( cel putin ). Va dura in jur de 10 minute. Separat amestecam faina cu cacaoa.

Adaugam untul topit in fir subtire si mai amestecam putin. Ingredientele uscate le incorporam usor, cu miscari de jos in sus. Avem grija sa pastram cat mai mult volum. Turnam compozitia in tava si nivelam usor. Coacem blatul timp de 30 de minute, apoi il scoatem pe un gratar la racit.

Tort de ciocolata cu cirese

Mousse de ciocolata. Punem 200 ml smantana pe foc si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Dupa 2 minute amestecam bine si omogenizam crema.

Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de ciocolata. Amestecam pentru a o incorpora uniform.

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita zahar vaniliat pana devine spumoasa. O incorporam in crema de ciocolata cu miscari usoare, de jos in sus.

Compot de cirese. Scoatemn samburii din cirese si le punem intr-o oala mica cu fundul gros. Adaugam apa, zaharul, sucul de lamaie si lasma sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Oprim focul si lasam deoparte.

Jeleu. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in 200 ml suc de cirese – luat din compotul facut mai devreme. Amestecam bine, adaugam si esenta de migdale apoi lasam deoparte.

Asamblare. Taiem blatul in doua bucati. Punem o bucata inapoi in tava in care l-am copt. Peste blat vomm pune ciresele din compot, fara prea mult lichid. Atfel vom insriopa si blatul. Peste cirese punem mousse-ul de ciocolata si nivelam. Deasupra turnam jeleul de cirese si acoperim cu celalalt blat. Dam tortul la rece pentru 3-4 ore.

Deocram tortul cu ganache de ciocolata cu lapte si cu fasii de ciocolata neagra. Servim cu pofta!

Tort de ciocolata cu cirese


2 Comments

« Tort de inghetata cu crumble si sos de cirese
Biscuiti cu ciocolata si capsune »

Comments

  1. stefy says

    July 1, 2016 at 6:28 am

    Deliciosssss!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 6, 2016 at 10:40 am

      Multumesc mult Stefy! :)

      Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316