• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Tarta cu smochine si branza de capra

Tarte/Placinte sarate

Tarta cu smochine si branza de capra

Mancarea simpla (rapida ) poate fi uneori una din cele mai bune. Totul tine de alegerea ingredientelor si de modul in care combinam aromele. Branza de capra se stie ca merge de minune alaturi de smochine. Parca inadins au fost facute pentru a se completa una pe alta. Daca mai punem alaturi ceapa caramelizata, un strop de miere si firisoare de busuioc atunci iese o mancare cu adevarat speciala care merita consumata in portii mici si savurata la maxim. Aceasta tarta cu smochine si branza de capra imbina toate aromele de care va ziceam mai sus. Si le imbina cum nu se poate mai bine, intr-un mod simplu dar cat se poate de gustos.

Tarta cu smochine si branza de capra_2

Aluat tarta

100 gr unt
220 gr faina
1 ou
1/3 lingurita sare
2 linguri apa rece

Umplutura

100 gr branza de capra

2 linguri dulceata de smochine

3-4 smochine

1 ceapa rosie mare

50 gr unt

busuioc

miere

Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 1 ora  Nr portii: 6

Tarta cu smochine si branza de capra_1

Aluat. Faina o cernem, presaram sare iar in mijloc punem untul taiat cubulete impreuna cu oul. Incepem sa framantam cu ajutorul degetelor pana cand obtinem un aluat cat de cat omogen. Adaugam apa rece si mai framantam putin (cateva miscari) pana se omogenizeaza. Nu trebuie exagerat cu framantatul. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o tava mica de tarta sau tort, de dimensiuni 18-20 cm. Intindem aluatul intr-o foaie subtire de 3mm si il asezam frumos in tava. Indreptam marginile apoi indepartam surplusul. Peste foaia de aluat punem hartie de copt si boabe de fasole. Coacem tarta pentru 20 de minute. Dupa 15 minute indepartam hartia de copt si boabele de fasole si mai coacem aluatul timp de 5 minute. Scoatem crusta din cuptor si o lasam la racorit.

Dupa 10 minute ungem crusta de tarta cu un strat subtire de dulceata de smochine.

Umplutura. Ceapa rosie o taiem rondele. Topim untul intr-o tigaie incinsa si punem ceapa la prajit. O lasam in tigaie pana se caramelizeaza frumos, fara insa a se arde. Amestecam din cand in cand pentru a evita arderea.

Distribuim ceapa caramelizata uniform in crusta de tarta. Din loc in loc punem bucati de branza de capra si smochine proaspete. Ungem tarta cu putina miere diluata si presaram busuioc. O servim imediat.

Este o tarta tare simplu de facut si merge de minune ca un aperitiv sau cina gourmet. Enjoy!

Tarta cu smochine si branza de capra_3


2 Comments

« Prajitura fina cu ciocolata si pere posate
Negresa cu ciocolata si cafea »

Comments

  1. mikaela says

    October 8, 2015 at 9:02 am

    Nu am preparat nicicand ceva sarat cu smochine si chiar sunt interesata.Tarta ,ori pizza,nu conteaza.Dar vreau sa stiu,e absolut necesara branza de capra? Branzeturile astea pe nicaieri nu sunt ca acasa la Romanica noastra.As folosi telemea greceasca ,e ok?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 9, 2015 at 12:49 pm

      Branza de capra are un gust aparte, puternic, ca si la cascavalul foarte maturat. Merge cu smochinele pentru ca se pun in evidenta reciproc. Poti sa incerci si cu telemea greceasca, daca telemeaua are un gust mai puternic. Sa-mi zici cum a iesit. Zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316