• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarte cu fructe uscate si caramel

Tarte/Placinte dulci

Tarte cu fructe uscate si caramel

De cele mai multe ori dulciurile simple sunt cele mai delicioase. Asa sunt aceste tarte, simple si grozav de bune. Crusta delicioasa si crocanta vine in combinatie cu fructele uscate si cu o crema fina, densa, matasoasa si dulce de caramel. Da, caramelul vine ca cireasa de pe tort si pe buna dreptate datorita gustului sau iconfundabil si irezistibil. Eu sunt mare fan caramel si tocmai de aceea am ales sa fac aceste tarte super gustoase. Cine este iubitor de caramel si de tarte atunci ii recomand sa le incerce in aceasta combinatie.

Tarte cu fructe uscate si caramel_1

Aluat
200 gr faina
100 gr unt
1 galbenus
1 praf de sare
1 lingura zahar pudra
2-3 linguri apa rece

Umplutura
400 gr fructe uscate: nuci, alune, caju, caise, stafide, migdale

Caramel
200 gr zahar
4 linguri apa
100 ml smantana
100 gr unt

Decor
inghetata de vanilie/frisca

Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare: 1 ora 
Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 6-8

Tarte cu fructe uscate si caramel_3

 

Faina o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si galbenusul si framantam putin (nu exageram cu framantatul) pana la omogenizare. Punem cate o lingura de apa si framantam pe masura ce oadaugam, pana obtinem coinsistenta dorita. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6-8 mini forme de tarta, pe care le vom ungem bine cu unt.
Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2mm si decupam cercuri cu diametru putin mai mare decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute. Cuptorul il preincalzim la 180 de grade.
 
Coacem crusta de tarta timp de 15 minute dupa care scoatem hartia de copt si boabele de fasole apoi reintroducem tartele la cuptor pentru inca 5 minute sau pana cand crusta capata o culoare frumoasa aurie. Lasam crustele la racit. Fructele uscate le tocam grosier. 
Tarte cu fructe uscate si caramel_2
 
Caramel. Zaharul il punem intr-o tigaie neaderenta impreuna cu apa pe foc mediu. Lasam sa fiarba pana cand caramelul devine auriu inchis apoi il luam de pe foc si adaugam smantana. Amestecam energic si cu mare grija la aburi. Adaugam si untul si omogenizam.
Scoatem crustele de tarta din forme si le aranjam pe un platou. Le umplem cu fructe uscate iar deasupra turnam caramel cat sa le acopere foarte bine – cu cat mai  mult cu atat mai delicios.
Servim tartele cu frisca sau inghetata de vanilie, insa este optional deoarece sunt foarte bune si consumate ca atare. Enjoy! 
Tarte cu fructe uscate si caramel_4


7 Comments

« Cheesecake cu fructul pasiunii si baileys
Prajitura cu ciocolata si zmeura »

Comments

  1. Maria Udrea says

    February 19, 2015 at 5:10 am

    Ce bogatie de fructe in tartele tale! Ce as devora una acum! Pupici!

    Reply
  2. Corina Ureche says

    February 19, 2015 at 1:01 pm

    Vai ce reteta frumoasa, si eu o voi incerca! Merci frumos :)

    Reply
  3. Iuliana says

    February 19, 2015 at 1:16 pm

    Ce minunatii ai facut tu aici!! S-a notat reteta, multumesc :)

    Reply
  4. Diaconta says

    February 19, 2015 at 4:52 pm

    Bijuterii delicioase!

    Reply
  5. Diana says

    February 23, 2015 at 10:03 pm

    Am simti miros de caramel si-am venit sa vad ce bijuterii de tarte ai pregatit :) Minunate <3

    Reply
  6. Raluca says

    August 27, 2015 at 2:26 pm

    Le-am facut si sunt dementiale!!! am avut migdale, alune, merisoare, seminte de dovleac si floarea soarelui, susan. Absolut irezistibile!!! si aspect de prima pagina!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 2, 2015 at 11:51 am

      Raluca, ma bucur mult sa aud astfel de feedback. Multumesc mult, te astept cu drag pe blog!

      Reply

Leave a Reply to Raluca Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316