• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu fructul pasiunii si baileys

Cheesecake

Cheesecake cu fructul pasiunii si baileys

Cand vine vorba de cheesecake combinatiile sunt nenumarate. Fructul pasiunii cu aroma lui suava, dulce si acrisoara in acelasi timp, merge de minune cu cremozitatea si dulceata acestei prajituri. Ii da o nota racoroasa si parca un plus de vitalitate. In completare vine baza crocanta, cu aroma de nuca si gust fin de unt. Nu poate fi decat un desert foarte bun, de savurat in familie. Un desert de care nu te mai saturi si ai vrea sa mai iei o bucata, si inca o bucata…si inca una.

Cheesecake cu fructul pasiunii si baileys_2

Crusta
200 gr biscuiti digestivi
50 gr nuca
50 gr unt

Umplutura
600 gr crema de branza
150 gr smantana grasa
3 oua mari
100 gr ciocolata alba
80 gr zahar
50 ml baileys
2-3 linguri suc din fructul pasiunii
1 pastaie de vanilie
1 lingura suc de lamaie

Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar pudra
fructul pasiunii

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 12-14

Cheesecake cu fructul pasiunii si baileys_4 
Nucile le macinam fin in robot, aruncam biscuitii peste ele si le mai macinam putin. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste amestecul de biscuiti si nuci si omogenizam.  
 
Pregatim o tava rotunda de diametru 22-24cm iar cuptorul il preincalzim la foc mediu (180 de grade). Tava o ungem cu unt si tapetam fundul cu hartie de copt. Punem biscuitii pe fundul tavii si apasam bine cu fundul unui pahar. Coacem crusta timp de 10 minute apoi scoatem tava din cuptor si trecem la umplutura. Focul il micsoram la 160 de grade.
 
Ingredientele pentru umplutura ar trebui sa fie la temperatura camerei, deci trebuie pregatite din timp, cu aproximativ 2 ore inainte de a ne apuca de treaba.
Topim ciocolata alba la bain marie si o lasam putin la racorit.
Mixam crema de branza impreuna cu smantana si zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Urmeaza sa adaugam ciocolata alba racita, crema de whisky si sucul din fructul pasiunii. Amestecam usor. La final adaugam semintele de vanilie si sucul de lamaie apoi omogenizam. 
 
Turnam umplutura peste crusta, nivelam si dam la cuptor pentru o ora. Cand este gata vom observa ca s-a desprins usor de pe margini insa centrul inca este destul de moale. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor timp de 2 ore cu usa inchisa pentru a evita craparea. Il dam apoi la rece pentru minim 6 ore, sau peste noapte.
 
Cheesecake cu fructul pasiunii si baileys_3
 
Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana obtinem o spuma ferma si pufoasa. Acoperim cheesecake-ul cu frisca obtinuta si nivelam. Decoram prajitura cu pulpa din fructul pasiunii si cu banuti de ciocolata alba.
Acest cheesecake cu fructul pasiunii si baileys este un deliciu. Enjoy!
Cheesecake cu fructul pasiunii si baileys_1


4 Comments

« Negresa cu caramel si mascarpone
Tarte cu fructe uscate si caramel »

Comments

  1. Anonymous says

    February 17, 2015 at 7:36 am

    imi place dar nu ma pot impaca never cu crustele, mi se par anoste si deasemeni strica combinatia cu crema de deasupra.
    cozia

    Reply
  2. Diaconta says

    February 17, 2015 at 10:41 am

    Cred ca are un gust grozav!!

    Reply
  3. Laura Nechita says

    February 18, 2015 at 3:56 pm

    Eu sunt fan declarat al cheesecake-urilor…iar acesta arata senzational! Plec cu o felie mare :))) Va pupam!

    Reply
  4. TeoBucatar says

    February 18, 2015 at 5:34 pm

    Arata excelent!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316