• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort simplu cu ganache de ciocolata

Torturi

Tort simplu cu ganache de ciocolata

De multe ori cand am pofta de ciocolata ma gandesc sa fac o prajiturica rapida si cu multa crema de ciocolata. De cele mai multe ori insa, in loc de o simpla prajitura, se ajunge la un adevarat tort. Si chiar daca acest tort pare destul de festiv eu l-am facut intr-o zi de sambata cand nu aveam nimic dulce prin casa si nici un eveniment de sarbatorit. Ma gandeam sa fac o prajitura cu mai multe straturi de blat si intre ele o crema simpla de ciocolata. Pana la urma cam asa a iesit, doar ca prajitura s-a transformat intr-un tort glazurat si ornat. Este un tort ciocolatos, asa ca pentru cei care adora ciocolata va fi un deliciu total!

Tort simplu cu ganache de ciocolata


Blat
4 oua mari
100 gr zahar
90 gr faina
60 gr amidon
1 praf de sare
2 linguri ulei

Crema
300 gr ciocolata neagra cu peste 60% cacao
300 ml smantana pentru frisca
50 gr unt
2 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie

Decor
ciocolata alba
mini-marshmallows

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 8

Tort simplu cu ganache de ciocolata_1

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt 2 tavi mici de tort, de 17-18cm diametru. Daca doriti un tort mai mare va rog sa dublati cantitatile si sa-l coaceti in tavi de 24-26 cm.

Ouale la temperatura camerei le mixam bine cu sarea si zaharul pana cand isi tripleaza volumul, operatiunea va dura in jur de 20 de minute. Adaugam uleiul treptat si continuam mixarea pana cand e incorporat complet. Faina o amestecam cu amidonul. Oprim mixerul si adaugam faina toata apoi o incorporam in crema de oua prin miscari usoare, de jos in sus. Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi si coacem blaturile timp de 20-25 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Scoatem blaturile pe un gratar la racit.

Punem pe foc mic smantana pentru frisca apoi daugam ciocolata rupta bucatele, untul si zaharul. Amestecam usor pana cand obtinem o compozitie omogena apoi oprim focul. Adaugam extractul de vanilie si lasam crema la rece.

Tort simplu cu ganache de ciocolata_3

Cand blaturile sunt racite complet le taiem in doua pe orizontala. Punem o lingura de crema pe un platou si apoi asezam un blat de tort – asta va conferi stabilitate tortului. Acoperim blatul cu 2 linguri de crema si continuam in acest fel pana cand terminam toate blaturile. Tortul il imbracam cu crema de ciocolata ramasa si-i lasam un aspect rebel. Deasupra presaram bucatele de ciocolata alba si mini-marshmallows. Lasam tortul la temperatura camerei o ora apoi putem sa-l servim dupa pofta. Tortul care ramane se introduce la frigider insa trebuie scos cu o ora inainte de a-l servi .Facem acest lucru pentru a profita de gustul profund si cremos de ciocolata.

Enjoy!

Tort simplu cu ganache de ciocolata_2

 


5 Comments

« Clatite cu mere si scortisoara
Chocolate Lava Cake »

Comments

  1. Danutza says

    October 12, 2014 at 12:55 pm

    Super delicios!! Pupici :*

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 20, 2014 at 9:25 am

      Multumesc Danutza! Pup

      Reply
  2. Alina Neagu says

    October 15, 2014 at 5:36 pm

    Buna!! Azi am facut acest tort minunat pt. baiatul meu care implineste 20 ani si mi-a iesit fooooaaaarte bine!! Tortul Gladiator l-am mai facut , care mi-a iesit si el bine. Imi plac retetele tale pt. ca sunt o provocare. Te urmaresc de mult timp si-mi placi mult ! Te pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 15, 2014 at 7:25 pm

      Buna Alina. Iti multumesc mult ca ma urmaresti si mai ales ma bucur ca ai si incercat retetele mele si ti-au placut. Ai ales niste torturi foarte bune 😉 O seara frumoasa!

      Reply
  3. Manuela says

    November 16, 2016 at 10:11 pm

    Buna…
    Ar merge si intr-o forma de 20cm?
    Ai niste mâini de aur…f frumos tot ceea ce faci. Multe felicitări…

    Reply

Leave a Reply to Paula Gafitescu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316