• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu ciocolata, nuci si mousse de iaurt

Prajituri

Prajitura cu ciocolata, nuci si mousse de iaurt

Aceasta prajiturica am facut-o cu mult timp in urma insa abia acum am reusit sa o postez. Este o prajitura delicioasa ce imbina un blat dens de vanilie, o crema bogata de ciocolata cu nuci caramelizate si un mousse usor de iaurt cu agave ( sau miere ). Toate aromele s-au imbinat frumos si au dat nastere unei prajituri delicate si grozav de bune. 

Prajitura cu ciocolata, nuci si mousse de iaurt

Blat
reteta de la prajitura cu iaurt

Crema de ciocolata
200 gr ciocolata neagra
200 ml smantana grasa
70 gr nuci 
70 gr zahar

Mousse de iaurt
300 ml iaurt grecesc
200 ml smantana pentru frisca
250 gr mascarpone
1 lingura zahar pudra
4 linguri sirop de agave
1 lingura zahar vanilat
4 foi gelatina

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 40 min Nr portii: 16-20

Prajitura cu ciocolata, nuci caramelizate si mousse de iaurt

Reteta de la blat nu o voi mai descrie aici insa o gasiti bine explicata in reteta prajiturii cu iaurt si prune uscate. Dupa ce blatul este complet racit il putem taia in doua pe orizontala.

Crema de ciocolata. Punem zaharul la caramelizat intr-o tigaie neaderenta. Cand e caramelizat complet adaugam nucile si amestecam bine. Rasturnam nucile caramelizate pe un tocator si le lasam la racit. Punem nucile intr-o punga si le zdrobim cu ajutorul unui sucitor.
Punem ciocolata impreuna cu smantana intr-o oala pe foc mic. Amestecam din cand in cand pana cand ciocolata e topita complet. Adaugam nucile si amestecam bine apoi lasam crema deoparte, la racorit.

Mousse de iaurt. Punem iaurtul la incalzit pe foc mic impreuna cu siropul de agave ( sau mierea) . Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand iaurtul e cald oprim focul si adaugam foile de gelatina scurse bine de apa. Lasam iaurtul la racit.

Mascarpone il mixam bine impreuna cu zaharul pudra. Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa si ferma. Amestecam iaurtul cu mascarpone apoi cu frisca prin miscari de jos in sus. 

Punem un blat de prajitura in tava in care am copt-o (tava e preferabil sa fie mai inalta) apoi intindem crema de ciocolata. Punem cealalta bucata de blat apoi crema de iaurt. Nivelam crema de iaurt si facem striatii deasupra cu ajutorul unei raclete cu zimti. Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore pana cand se intareste bine crema de iaurt apoi putem sa o portionam dupa preferinta. Poftiti la prajitura cu ciocolata, nuci si mousse de iaurt.
Enjoy!

Prajitura cu ciocolata, nuci caramelizate si mousse de iaurt


11 Comments

« Cheesecake cu nuci caramelizate
Clatite cu mere si scortisoara »

Comments

  1. Camy Sweet says

    October 7, 2014 at 7:52 am

    Arata super bine si cu siguranta si foarte delicioasa!O zi placuta iti doresc.

    Reply
  2. Adriana Gherman says

    October 7, 2014 at 9:35 am

    Ai făcut aşa o bunătate şi numai acuma ne-o arăţi şi nouă? Dar vorba ceea, mai bine mai târziu decât niciodată. Pupici!

    Reply
  3. Cristina says

    October 7, 2014 at 10:28 am

    Arata minunat!

    Reply
  4. Danutza says

    October 7, 2014 at 10:33 am

    Arata foarte bine!! Ce imi place crema de ciocolata cu nuci, iar de mousse nu mai zic, foarte fin si racoritor!! Delicioasa!

    Pupici :*

    Reply
  5. Sidonia Toncean says

    October 8, 2014 at 5:05 am

    Doamne cat de bine arata ! Si mousse-ul de iaurt trebuie sa fie grozav….
    O prajitura excelenta, ce trebuie incercata.
    Te tzuc !

    Reply
  6. maria mihalache says

    October 8, 2014 at 9:41 am

    Cat de bine arata…..mmm.Trebuie sa fie delicioasa!

    Reply
  7. Adina says

    October 8, 2014 at 11:53 am

    Parca-i simt gustul !
    Vreau sa o fac in weekend !

    Reply
  8. Rocsy Ciobanu says

    October 8, 2014 at 5:26 pm

    Ai pregatit iarasi o prajitura nemaipomenita!

    Reply
  9. Paula Gafitescu says

    October 11, 2014 at 9:03 am

    Multumesc mult fetelor, va pup!

    Reply
  10. Flori says

    December 16, 2014 at 4:15 pm

    Am o nelamurire, pentu crema de ciocolata ce fel de smantana sa pun sau pot sa pun frisca?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 16, 2014 at 8:45 pm

      Flori eu am folosit smantana grasa de tara insa cred ca merge si o smantana pentru frisca cu peste 30% grasime

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316