• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu nuci caramelizate

Cheesecake

Cheesecake cu nuci caramelizate

De foarte multe ori prajiturile simple sunt alegerea cea mai buna pentru un desert de neuitat. Asa a fost si acest cheesecake facut din ingrediente simple. Rezultatul a fost unul spectaculos, dulce, delicat, aromat. Nucile caramelizate au dat un aer aparte acestei prajituri fine, cum e cheesecake-ul. Din pacate s-a terminat prea repede si nu am putut sa ma bucur foarte mult de savoarea lui, insa ma bucur ca am reusit sa-i fac fericiti pe cei care l-au gustat din plin.

Cheesecake cu nuci caramelizate_1

Crusta
200 gr biscuiti digestivi
100 gr nuci
50 gr unt

Umplutura
200 gr mascarpone
500 gr branza de vaci
300 gr smantana
4 oua
1 plic zahar vanilat
150 gr zahar

Topping
100 gr nuci
100 gr zahar

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 70 min. Nr portii: 12

Cheesecake cu nuci caramelizate_2

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava patrata de 20/20cm sau una rotunda de diametru 24cm. 
Macinam nucile si biscuitii in robot apoi adaugam untul topit. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Punem crusta pe fundul tavii si apasam bine cu lingura. Coacem crusta timp de 10 minute apoi reducem focul la 160 de grade.

Branza, smantana si mascarpone le mixam cu zaharul timp de 3 minute pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare. La final adaugam zaharul vanilat si omogenizam. Turnam compozitia peste crusta si coacem prajitura timp de o ora. Oprim focul si lasam cheesecake-ul in cuptor pana la racirea completa. 

Punem zaharul la topit pe foc mic. Cand e gata caramelizat adaugam nucile, amestecam bine apoi oprim focul. Rasturnam nucile pe o planseta. Cand sunt racite complet le punem intr-o punga rezistenta si la zdrobim cu ajutorul sucitorului. Presaram nucile peste cheesecake si il dam la rece pentru cel putin 6 ore.
Il servim rece, in felii generoase. Enjoy!

Cheesecake cu nuci caramelizate_3


16 Comments

« Placinta cu pui, turmenic si ciuperci
Prajitura cu ciocolata, nuci si mousse de iaurt »

Comments

  1. Rocsy Ciobanu says

    October 4, 2014 at 8:16 pm

    Eu chiar imi imaginez ce cremos este, iar cu nuca aia de deasupra..absolut minunat!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 9, 2014 at 6:57 pm

      Rocsy, a fost super gustos desi l-am facut mai mult la repezeala :)

      Reply
  2. Andreea Denisa says

    October 5, 2014 at 9:29 am

    Arata fenomenal!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 9, 2014 at 6:58 pm

      Multumesc mult Andreea!

      Reply
  3. Camy Sweet says

    October 7, 2014 at 8:11 am

    Dupa ingrediente si dupa cum arata cu siguranta este super delicioasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 9, 2014 at 7:04 pm

      Camy asa este, e mai mult decat delicioasa!

      Reply
  4. Alina Neagu says

    October 28, 2014 at 5:30 pm

    Buna! Am facut aceasta minunata prajitura sambata trecuta si mi-a iesit demential ! Este o combinatie reusita si sigur am s-o mai fac, mai ales pt. ca este si usor de facut !Multumesc pt. reteta!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:15 pm

      Multumesc mult Alina, Ma bucur ca ti-a fost pe plac!

      Reply
  5. Mariana Voicu says

    October 31, 2014 at 3:36 pm

    Ce fel de smantana ai folosit? Vreau sa o incerc si eu si nu stiu ce sa cumpar.Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 31, 2014 at 8:14 pm

      Buna Mariana. Eu am folosit smantana grasa de casa. Ideal ar fi sa gasesti o smantana cu 30% grasime, dar nu lichida. Sau incearca la piata, smantana de separator. Spor la treaba!

      Reply
  6. dana says

    May 6, 2015 at 5:17 pm

    buna, as vrea sa incerc si eu acest desert cum trebuie sa fie compozitia inainte sa o pui la cuptor, omogena? ma refer ca si compozitia de clatite? si mascarponele trebuie mixat cu oua si albus inainte de a fi amestecat cu smantana si branza? sau trebuie pus asa in compozitie?

    Reply
    • Paula says

      May 6, 2015 at 7:29 pm

      Buna Dana. Ma bucur ca vrei sa incerci aceasta reteta, o sa-ti placa cu siguranta! Compozitia trebuie sa fie omogena, ca o crema. Mascarpone si branza se mixeaza impreuna cu zaharul, fara a mai fi amestecat separat inainte. Inainte de a pune ouale compozitia va fi mai groasa, ca o crema de branza si da, va fi omogena. Dupa ce se pun ouale se va mai subtia si va fi o compozitia de clatite mai groasa. Sper ca am reusit sa explic cat de cat. O seara frumoasa!

      Reply
  7. YSA says

    June 20, 2018 at 8:05 am

    Buna! Vreau sa stiu daca este o smantana pentru frisca sau smantana fermentata?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:36 pm

      Este vorba de smantana fermentata.

      Reply
  8. Sanda says

    November 23, 2021 at 10:30 pm

    Bună. Și branza de care ? Brânză normală sărată sau philadelphia ceva cremos.?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2021 at 12:59 pm

      Buna, branza de tip philadelphia este perfecta.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316