• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Inghetata cu cirese si ciocolata alba

Inghetata

Inghetata cu cirese si ciocolata alba

Inghetata este printre cele mai iubite deserturi de vara. Este dulce, racoroasa, aromata si se face chiar destul de usor. Cel mai mult dureaza asteptarea, insa la final bucuria gustului e si mai mare. 
Combinatia cirese, ciocolata alba si vanilie este una delicioasa, ca sa nu mai vorbim si de culoare. E o delectare sa ai un asemenea desert racoros si fructat la masa. Enjoy!
Inghetata cu cirese si ciocolata alba_1
Ingrediente
200 ml lapte
3 galbenusuri
4 linguri zahar
1 pastaie de vanilie
300 gr cirese
300 ml smantana dulce
100 gr ciocolata alba
Inghetata cu cirese si ciocolata alba_3
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Despicam pastaia de vanilie si luam semintele. Punem semintele in lapte impreuna cu pastaia de vanilie. Batem usor galbenusurile cu un praf de sare si adaugam peste ele 2-3 linguri de lapte fierbinte. Turnam apoi galbensurile in vasul de pe foc. Lasam compozitia la foc mic timp de aproximativ 10 minute pana cand incepe sa se ingroase. Punem apoi vasul deoparte la racit.
 
Ciresele le spalam bine si apoi le scoatem samburii. Le maruntim cu ajutorul blenderului. Smantana o mixam usor, 2-3 minute, pana cand devine usor aerata. Ciocolata alba o taiem marunt sau o dam pe razatoare. 
 
Cand crema de lapte si oua e rece putem sa adaugam ciresele, smantana si ciocolata alba si sa omogenizam. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent si lasam inghetata la congelator timp de 5-6 ore. Din jumatate in jumatate de ora mai scoatem vasul de la congelator sa spargem acele de gheata. Repetam procedeul de 4 ori. Cand inghetata este racita complet putem sa o servim cu pofta.
Inghetata cu cirese si ciocolata alba_2


1 Comment

« Prajitura cu malai si lapte batut
Mini tortulete cu cocos, mousse si jeleu de visine »

Comments

  1. M. Angi S. says

    July 4, 2014 at 9:57 pm

    Mmm.. imi imaginez cit de gustoasa si racoritoare trebuie sa fie!! Super!!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316