• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Mini tortulete cu cocos, mousse si jeleu de visine

Torturi

Mini tortulete cu cocos, mousse si jeleu de visine

Mini tortuletele sunt un tip de desert individual dragut si elegant. Preferatele mele sunt cele cu mousse, de fructe, de ciocolata sau orice fel de mousse. Imi place mousse-ul, este usor, aerat si delicios iar cand afara abunda de fructe aromate atunci nu pot decat sa ma folosesc de bunatatea lor si sa le combin in fel si fel.
Visinele, desi sunt ele acrisoare, sunt grozave in dulciuri si merg de minune cu ciocolata neagra si chiar cu nuca de cocos, fapt atestat din plin de acest desert. Enjoy mini tortulete cu cocos, mousse si jeleu de visine! 
Mini tortulete cu cocos, mousse si jeleu de visine_3 
Blat
3 albusuri
3 linguri cocos
2 linguri faina
4 linguri zahar
 
Jeleu de visine
150 ml suc de visine
1 lingurita suc de lamaie
2 linguri zahar
2 foi gelatina
 
Mousse de visine
150 ml suc de visine
2 linguri zahar
3 foi gelatina
150 ml smantana pentru frisca
3-4 picaturi esenta de cocos
 
Glazura de ciocolata
50 gr ciocolata neagra
50 ml smantana grasa
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 3 
Mini tortulete cu cocos, mousse si jeleu de visine_1 
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final incorporam usor nuca de cocos impreuna cu faina. 
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (160 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava medie (20/30 cm). Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Coacem blatul timp de aproximativ jumatate de ora pana cand se rumeneste usor deasupra. Il scoatem pe un gratar la racit.
 
Spalam jumatate de kilogram de visine. Le scoatem samburii si le punem intr-o oala cu fundul gros. Punem oala pe foc, adaugam 50 ml de apa si lasam visinele sa fiarba timp de aproximativ 8-10 minute pana cand se inmoaie bine si isi lasa tot sucul. Transferam visinele intr-o sita pentru a putea colecta cat mai mult suc.
 
Jeleu de visine. Masuram 150 ml de suc de visine si ii punem intr-o oala mica. Punem o lingurita suc de lamaie si zaharul apoi incalzim usor lichidul fara a-l fierbe. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute stoarcem bine gelatina si o adaugam peste lichidul din vas apoi amestecam bine. Lasam deoparte.
 
Mousse de visine. Masuram din nou 150 ml de suc de visine si ii punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul. Punem gelatina la hidratat in apa rece iar dupa 5 minute o adaugam in lichidul caldut si amestecam bine. Punem esenta de cocos si dam la rece.
 
Frisca o mixam bine cu o lingurita de zahar pudra pana cand devine pufoasa si aerata. Cand e rece crema de visine si usor intarita adaugam frisca cu miscari de jos in sus. Dam mousse-ul la rece.
 
Glazura de ciocolata. Topim la foc mic ciocolata impreuna cu smantana. Cand amestecul e omogen il luam de pe foc si-l lasam deoparte. 
 
Asamblare. Taiem 6 discuri, de diametru 6-7 cm, din blatul cu nuca de cocos. Ne folosim de forme de inox individuale, rotunde si inalte in care vom monta ulterior tortuletele. Glazuram fiecare disc cu ciocolata neagra. Trei dintre ele le vom glazura complet iar celelalte trei doar usor in centru. 
Punem cele trei discuri glazurate complet inapoi in forme si le asezam pe un suport drept. Dam formele la congelator timp de 10 minute pentru a se intari glazura. 
 
Scoatem tortuletele din congelator si adaugam mousse-ul de visine. Dam din nou la congelator pentru aproximativ jumatate de ore pentru a se intari mousse-ul suficient. Dupa ce le scoatem adaugam jeleul de visine si celelalte discuri ramase. Dam tortuletele la rece pentru 2-3 ore pana se intaresc suficient mousse-ul si jeleul apoi putem sa le servim decorate cu bomboane rafaello.
 
Pofta buna!
 Mini tortulete cu cocos, mousse si jeleu de visine_2


10 Comments

« Inghetata cu cirese si ciocolata alba
Tarta cu lime si lapte condensat »

Comments

  1. Cristina says

    July 7, 2014 at 1:04 pm

    Superbe tortuletele!

    Reply
  2. Olguta says

    July 7, 2014 at 1:35 pm

    Tare apetisant arata :) Felicitari! Pozele vorbesc de la sine.

    Reply
  3. Timea says

    July 7, 2014 at 4:46 pm

    Vai cat de bine arata!

    Reply
  4. Anonymous says

    July 7, 2014 at 6:26 pm

    Arata de nota zece de vis, mor dupa formele astea mici, trebuie sa le procur mereu am zis, <3

    Reply
  5. Andreea Peltea says

    July 8, 2014 at 1:22 pm

    Ce tip de suc de visine ati folosit?!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 10, 2014 at 8:10 am

      Andreea, am folosit sucul de la visinele pe care le-am fiert.

      Reply
  6. Monya says

    July 9, 2014 at 9:26 am

    Pfuoiii cum arata !!! Ar merge de minune la Campania de sarbatoare. Ce zici ??
    http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2014/07/campanie-de-sarbatoare.html

    Reply
  7. Diaconta says

    July 9, 2014 at 7:58 pm

    Minunate!!!!Imi place tot ce ai pus acolo.

    Reply
  8. Paula Gafitescu says

    July 10, 2014 at 7:41 am

    Ma bucur mult ca va plac si va multumesc frumos de aprecieri! Pupici

    Reply
  9. Hane says

    September 19, 2014 at 7:34 pm

    Foarte bine arată, interesantă combinația…… trebuie să încerc și eu

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316