• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu foi din bezea cu nuca, crema de ciocolata si vanilie

Prajituri

Prajitura cu foi din bezea cu nuca, crema de ciocolata si vanilie

Imi place sa prajituresc si de cele mai multe ori ma folosesc de ce am prin casa. Si pentru ca imi plac nucile, si am mereu in casa asa ceva, m-am gandit sa fac ceva cu nuci si cu ciocolata dar nu prea multa ciocolata si…atunci am zis sa fie si o crema mai usoara cum este cea de vanilie. Zis si facut! Asa s-a nascut aceasta prajitura cu blat din bezea cu nuca (imi era dor de asa ceva) si doua creme delicioase, de ciocolata si vanilie. E buna de tot!
 Prajitura cu bezea, crema de ciocolata si vanilie 
Bezea cu nuca
6 albusuri
6 linguri zahar
1 lingura zahar vanilat
6 linguri nuca macinata
3 linguri faina
 
Crema
500 ml lapte
6 galbenusuri
5 linguri zahar
1 pastaie de vanilie
3 linguri amidon
3 foi gelatina
100 gr ciocolata neagra
 
Decor
aschii de ciocolata alba si neagra
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16
Prajitura cu bezea, crema de ciocolata si vanilie
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare pana cand obtinem o bezea frumoasa. Amestecam faina cu nuca macinata apoi le adaugam peste bezea si amestecam usor, folosind o spatula/lingura, cu miscari de jos in sus. 
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (160 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 25/35cm. Turnam bezeaua in tava, nivelam, si coacem blatul timp de 25-30 de minute pana cand este usor crocant la exterior. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul la racit apoi il taiem in doua jumatati de dimensiuni 25/17cm.
 
Pentru crema incalzim laptele pe foc mic impreuna cu zaharul . Despicam pastaia de vanilie, scoatem semintele cu un cutit cu varful ascutit si le punem in lapte cu tot cu pastaie. Galbenusurile le amestecam cu amidonul. Gelatina o punem la hidratat in apa rece.
Cand laptele este fierbinte adaugam cateva linguri peste galbenusuri pentru a le desface. Turnam galbenusurile peste lapte si lasam la foc mediu pana cand crema da in clocot si incepe sa se ingroase.
 
Luam 200 grame din crema si o amestecam cu ciocolata neagra pana cand ciocolata e topita complet. In restul de crema punem foile de gelatina scurse bine de apa si amestecam bine. Lasam cremele deoparte timp de jumatate de ora dupa care montam prajitura. 
 
Punem o bucata de blat in tava si peste ea intindem crema de ciocolata. Asezam cea de-a doua bucata de blat in tava si apoi punem crema de vanilie si nivelam. Dam prajitura la rece pana a doua zi pentru a se intari cremele. O decoram cu aschii de ciocolata alba si neagra si apoi o feliem dupa preferinta. Este o prajitura cu foi din bezea cu nuca, crema de ciocolata si vanilie grozav de buna!
 
Pofta buna!
 Prajitura cu bezea, crema de ciocolata si vanilie


16 Comments

« Placinta pascala
Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata »

Comments

  1. Buburuza Bubu says

    April 16, 2014 at 5:29 pm

    Iti Doresc un Paste Plin De Lumina!Sarbatori Fericite!

    Reply
  2. Micul says

    April 16, 2014 at 5:46 pm

    Superb arata, si cu siguranta e si super buna.
    Sa ai seara faina.

    Reply
  3. Cristea Dana says

    April 17, 2014 at 4:52 am

    Foarte faina, cred ca o voi face si eu, imi place mult combinatia!! Felicitari!
    Te pup :*

    Reply
  4. Laura@TransylvanianKitchen says

    April 17, 2014 at 8:53 am

    Foarte apetisanta! Sarbatori fericite!

    Reply
  5. Haplea says

    April 17, 2014 at 5:53 pm

    Delicioasa prajitura!!

    Reply
  6. PrajiturEla says

    April 17, 2014 at 8:18 pm

    Doamne cum arata prajitura asta! Deja parca simt gustul de bezea cu nuca. Sigur fac si eu. Prajuturile tale Paula, sunt absolut minunate!

    Reply
  7. Paula Gafitescu says

    April 28, 2014 at 1:04 pm

    Ma bucur mult ca va place si va multumesc de vizita! Pupici

    Reply
  8. Anonymous says

    June 19, 2014 at 1:19 pm

    delicioase doar cat le privesti:)

    Reply
  9. liana says

    December 23, 2014 at 6:22 pm

    Tocmai am facut prajiutr ta si am o intrebare : sigur tava era de 25×35? mie mi-a iesit mai putin inalta, dar poate nu am batut bine spuma de albuse. si nici crema nu formeaza un strat asa de gros – din cauza blatului subtire am facut o crema marmortata :)) in 2 culori, intr-un singur strat. Iti doresc spor la treaba si Sarbatori fericite!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 30, 2014 at 2:03 pm

      Buna Liana. Ma bucur ca ai facut praji asta. M-am uitat din nou pe reteta si pot sa confirm ca tava era de 25/35 cm. Blatul l-am taiat in doua dreptunghiuri de 17/25cm si le-am suprapus cu crema intre ele. Sarbatori fericite si tie!

      Reply
  10. Anonymous says

    December 29, 2014 at 10:42 pm

    da, si eu cred ca ceva nu-I in regula cu tava sau cantitatile, prajitura a iesit un pic mai groasa ca un biscuite, dar am mai facut-o inca o data si le-am pus una peste cealalta si a iesit delicioasa.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 30, 2014 at 2:05 pm

      Buna. Cum am scris si in comentariul de mai sus tava avea 25/35 cm. Albusurile trebuie batute foarte bine sa iasa o bezea ferma. Blatul se coace in jur de 30 de minute, deci nu se va lasa. Prajitura la final va avea dimensiunile de 17/25 cm. Deci nu va fi o prajitura mare.

      Reply
  11. liana says

    December 31, 2014 at 5:23 am

    Servus :). Haha, eu mi-am imaginat ca trebuie sa tai blatul in plan orizontal, ca la tort :)). Acum am inteles. Oricum gustul e foarte bun, iar montata cum spui tu e si frumoasa :)

    Reply
  12. Roxana says

    March 14, 2015 at 1:12 pm

    Buna Paula,

    Spune mi te rog, in cazul in care nu am gelatina foi ci doar gelatina la pliculet Oetker, cam ce cantitate ar trebui?

    Mulțam fain,
    Roxana

    Reply
  13. Luminita Stoicescu says

    January 26, 2017 at 11:21 am

    Super

    Reply

Trackbacks

  1. Prajitura cu ciocolata si vanilie | Site Title says:
    August 9, 2018 at 2:52 pm

    […] Sursa (cu modificari) […]

    Reply

Leave a Reply to PrajiturEla Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316