• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata

Cheesecake

Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata

Cheesecake-ul imi place grozav de mult, e una din prajiturile mele preferate (cum am mai spus de atatea ori) si de multe ori il fac in loc de un tort sau de o pasca. Acest desert merge grozav pe masa de sarbatoare mai ales daca il decoram in mod festiv. Prin urmare va prezint o noua reteta de cheesecake, o combinatie de vis cu ciocolata, branza cremoasa si lapte condensat. Enjoy!
 
Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata_5
 
Crusta
250 gr biscuiti integrali
1 lingura cacao
100 gr unt
2 linguri lapte
 
Crema de ciocolata
150 gr ciocolata neagra
150 gr lapte condensat
25 gr unt
 
Crema de branza
400 gr crema de branza
200 gr lapte condensat
2 oua mari
semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
 
Decor
100 gr smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
bombonele de ciocolata, caramel
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora Nr portii: 10
 
Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata_4
 
Procesam biscuitii intr-un robot de bucatarie. Dupa ce i-am maruntit frumos adaugam cacaoa, untul topit si racit usor, laptele si incepem sa amestecam. Vom obtine un aluat nisipos si umed, daca mai este nevoie mai adaugam o lingura de lapte.
 
Preincalzim cuptorul la 150 de grade. Tapetam o tava mica de tort (18 cm diametru) cu hartie de copt. Punem biscuitii in tava si apasam bine. Urcam crusta si pe lateralele tavii. Dam tava la frigider pana terminam umplutura.
 
Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele condensat pe foc mic. Cand amestecul e omogen il turnam peste crusta din frigider si dam din nou la rece.
 
Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata_3
 
Mixam crema de branza impreuna cu laptele condensat timp de 2-3 minute. Adaugam ouale pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam sarea, semintele de vanilie si sucul de lamaie apoi omogenizam. Turnam aceasta crema peste ciocolata apoi introducem prajitura la cuptor pentru o ora. Cand este gata oprim focul si lasam cheesecake-ul inca 2 ore la cuptor cu usa usor intredeschisa apoi il dam la rece pentru minim 6 ore.
Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata_2
 
Pentru decor e simplu. Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa. O turnam peste cheesecake apoi o decoram cu bomboane de ciocolata si sos caramel (optional). Este un desert mai mult decat bun, este o combinatie care nu poate sa nu va placa.
 
Sarbatori fericite va doresc!

Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata_1


22 Comments

« Prajitura cu foi din bezea cu nuca, crema de ciocolata si vanilie
Prajitura cu branza si crema caramel »

Comments

  1. Anca B. says

    April 19, 2014 at 8:43 am

    Impecabil, ca de obicei, am ramas masca :)!!! Iti doresc sarbatori fericite pline de lumina, seninatate, bucurie si dragoste alaturi de cei dragi tie! Te pup cu drag, Paula!

    Reply
  2. bia oana says

    April 19, 2014 at 12:24 pm

    vai ce ne faci tu nouaaaaa:)) super, doar minunatii vad la tine:)

    Reply
  3. Гергана Лазарова says

    April 19, 2014 at 12:31 pm

    It’s wonderful! Have a Happy Easter! :)

    Reply
  4. Mihaela says

    April 19, 2014 at 4:58 pm

    Ma uit incontinuu si ma minunez cat e de frumos ! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !

    Reply
  5. Micul says

    April 19, 2014 at 5:34 pm

    Ce bine arata, cu siguranta am sa incerc reteta.
    Paste fericit plin de belsug si lumina iti doresc.

    Reply
  6. mandala says

    April 19, 2014 at 7:50 pm

    PASTE FERICIT !

    Reply
  7. Timea says

    April 19, 2014 at 10:08 pm

    Sarbatori fericite!

    Reply
  8. Rocsy Ciobanu says

    April 20, 2014 at 4:08 pm

    Absolut minunat. Sarbatori fericite si Hristos a inviat!

    Reply
  9. Liana10 says

    April 20, 2014 at 7:32 pm

    Moaamaa, moaama, mor aici!!! Un pahar cu apa rece sa-mi revin, va rog!! Asa…deci, sen-za-tio-nal!! Mi s-au scurs ochii si mi-a scazut glicemia…sa sune cineva la 112, repede, va rog!!

    Reply
  10. Anonymous says

    April 21, 2014 at 1:24 pm

    Ce sa spun ca de obicei fara cuvinte , lesin de pofta ! Gabriela.

    Reply
  11. Paula Gafitescu says

    April 28, 2014 at 1:15 pm

    Va multumesc mult pentru aprecieri si pentru urarile frumoase!

    Reply
  12. Adina says

    April 13, 2015 at 1:32 pm

    Vreau sa incerc aceasta reteta. Dna Paula, sunteti amabila sa ne spuneti ce fel de lapte condensat ati folosit? Sunt 2 tipuri de lapte condensat, unul pt cafea care este foarte subtire si unul gros, de consistenta mierii, care insa nu prea se gaseste la noi. Astfel ca va rog, ca in cazul in care ati folosit din cel gros, sa indicati si unde il pot gasi, ca sa nu “ametesc” prin market-uri. Va multumesc mult pt acest blog. Tot ce am incercat pana acum mi-au iesit intocmai!

    Reply
    • Paula says

      April 14, 2015 at 6:15 pm

      Buna Adina. Este vorba de lapte condensat cremos, eu folosesc Delatte : http://delatte.ro/index.php?id=delatte-conde si se poate comanda de la ei de pe site. Ma bucur ca retetele mele ti-au fost pe plac si te astept sa incerci si altele din colectia mea. O zi frumoasa!

      Reply
  13. Monica says

    April 18, 2016 at 9:56 am

    Buna ziua!

    Ciocolata dupa ce a stat la frigider , se da la cuptor….nu se topeste ciocolata si se intrepatrunde printre branza ? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 18, 2016 at 7:57 pm

      Buna Monica. Nu se topeste, se va inchega si mai bine.

      Reply
  14. Andreea says

    April 20, 2016 at 6:49 am

    Buna ziua.
    Ce se intampla daca am tava cu diamentrul mai mare, cum pot adapta?
    Multumesc

    Reply
  15. Ada says

    April 27, 2016 at 8:46 am

    Buna ziua!
    As putea inlocui crema de branza cu mascsrpone? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 27, 2016 at 9:33 am

      Buna Ada. Se poate inlocui branza cu mascarpone, insa e posibil sa iasa un cheesecake prea gras/consistent. Binenteles, asta tine de preferinta fiecaruia dintre noi. Eu as merge pe varianta cu crema de branza, sau o combinatie intre cele doua. O zi frumoasa!

      Reply
      • Ada says

        April 27, 2016 at 10:57 am

        Va multumesc pentru raspuns! O zi frumoasa!

        Reply
  16. Ada says

    May 3, 2016 at 7:11 am

    Un cheesecake minunat si usor de facut! Delicios!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 5, 2016 at 12:12 pm

      Ada, ma bucur ca-ti place! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata – Super Women says:
    April 18, 2016 at 9:51 am

    […] Citeste aici cum se prepara CHEESECAKE CU LAPTE CONDENSAT SI CIOCOLATA […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316