• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu branza si crema caramel

Prajituri

Prajitura cu branza si crema caramel

Daca este sarbatoare atunci mancam prajituri. Si nu numai atunci, nu cred ca trebuie sa existe un motiv special pentru a face o prajitura buna de casa. Iar daca ingredientele sunt cat mai naturale si prajitura nu contine foarte mult zahar, atunci putem sa o consumam fara prea mari regrete. Prajitura de azi combina branza si caramelul, doua ingrediente dragi mie si care chiar merg foarte bine impreuna. Se face usor si este de efect si unde mai pui ca este si extrem de buna.
 Prajitura cu branza si caramel
Blatul
60 gr unt
60 gr zahar
3 oua
200 gr branza de vaci cremoasa
100 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
 
Crema caramel
150 gr zahar
200 ml lapte
100 gr unt
2 oua
5 gr gelatina
 
Decor
80 gr ciocolata neagra
1 lingura lapte
20 gr unt
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16
Prajitura cu branza si caramel
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam branza si continuam mixarea. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. 
Amestecam faina cu sarea si praful de copt apoi si apoi o adaugam peste crema de branza si amestecam usor.  
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava mica de cuptor ( de dimensiuni 20/20 cm ) cu hartie de copt si turnam compozitia in tava. Nivelam si dam la cuptor pentru jumatate de ora, sau pana cand este frumos rumenita deasupra. Vom obtine un blat dens, nu pufos, insa asa trebuie sa fie. Scoatem blatul pe un gratar la racit. 
 
Punem gelatina la hidratat in 3-4 linguri de apa rece. Caramelizam zaharul intr-o tigaie neaderenta. Adaugam laptele si amestecam bine. Punem din nou pe foc pana cand se topeste caramelul iar apoi adaugam untul. 
Ouale le batem usor si le punem peste caramel in tigaie amestecand bine pentru a nu se face cocoloase. Lasam crema pe foc pana cand se ingroasa usor apoi oprim focul si adaugam gelatina. Amestecam bine apoi o lasam jumatate de ora pentru a se racori usor.
 
Punem din nou blatul in tava si turnam crema deasupra, nivelam, acoperim cu folie alimentara si dam la rece pana cand se intareste complet. Cand crema e ferma o decoram cu glazura de ciocolata pe care o obtinem topind pe foc mic ciocolata impreuna cu untul si laptele. Taiem prajitura cu branza si crema caramel in patratele si servim cu pofta.
 
Enjoy!
 Prajitura cu branza si caramel


8 Comments

« Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata
Inghetata cu capsune si mascarpone »

Comments

  1. Cristina says

    April 21, 2014 at 2:20 pm

    Arata foarte bine prajitura. O sa-ti fur reteta candva…Deocamdata nu mai prajituresc o perioada. 😀

    Reply
  2. Sara & Miki says

    April 21, 2014 at 4:43 pm

    Paste Fericit! Pupici!

    Reply
  3. adnia says

    April 21, 2014 at 8:26 pm

    Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!

    Reply
  4. Maria says

    April 22, 2014 at 9:29 am

    O prajitura fabuloasa, ca toate deserturile de pe acest site !

    Reply
  5. Licuta Marin says

    April 22, 2014 at 3:12 pm

    Mmm, tare bine arata si cred ca e tare delicioasa! Pupici!

    Reply
  6. Anonymous says

    April 25, 2014 at 8:49 am

    Arata tare bine prajiturica!Pot sa folosesc ricota sau mascarpone?

    Reply
  7. Paula Gafitescu says

    April 25, 2014 at 9:53 am

    Va multumesc mult pentru aprecieri! Pupici!

    Reply
  8. Paula Gafitescu says

    April 25, 2014 at 9:53 am

    Multumesc mult! Cred ca se poate, insa cu ricotta s-ar putea sa iasa mai moale aluatul si sa trebuiasca putin mai multa faina.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316