• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Placinta pascala

Tarte/Placinte sarate

Placinta pascala

Aceasta placinta este delicioasa si de mare efect pe masa de Paste. Binenteles ca se poate face oricand, insa si numele spune ca ii sta bine in zi de sarbatoare. Eu i-am facut o umplutura duo, una de branza delicioasa si cealata de spanac. Umpluturile sunt despartite prin oua fierte tare asezate radial. Reteta e simpla si se face dupa cum urmeaza…
Placinta pascala_0183
 
Aluat
300 gr faina
50 gr unt
1 ou
lapte rece
1 lingurita sare
 
Umplutura de branza
300 gr branza
100 gr smantana
sare
piper
1 ou
 
Umplutura de spanac
300 gr spanac (dupa oparire)
1 legatura ceapa verde
1 legatura marar
1 ou
sare
piper
 
8 oua fierte tare
1 ou pentru uns
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 8
Placinta pascala_1
 
Aluat. Cernem faina cu sarea si in mijloc punem untul taiat cubulete. Framantam cu degetele pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam oul batut si lapte rece dupa necesitate pana cand obtinem un aluat omogen, elastic si nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru cel putin jumatate de ora.
 
Intre timp fierbem 8 oua tare, aproximativ 7-8 minute si pregatim umpluturile.
 
Umplutura de branza. Amestecam branza cu smantana, oul pana cand obtinem o crema. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
 
Umplutura de spanac. Spanacul oparit il tocam marunt. Tocam ceapa verde si mararul si le adaugam peste spananc. Punem oul si condimentam cu sare si piper dupa gust. Amestecam totul.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu unt o forma de tarta/placinta. Intindem jumatate din aluat dandu-i forma de cerc putin mai mare decat diametrul tavii. Punem aluatul in tava, apasam bine si acoperim si lateralele.
 
La baza placiontei punem umplutura de branza, aranjam cele 8 oua radial apoi acoperim cu umplutura de spanac. Intindem aluatul ramas tot intr-o forma rotunda si acoperim placinta cu el. Intepam placinta din loc in loc cu o furculita.Ungem placinta cu ou batut si o dam la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand este rumenita frumos. Lasam placinta sa se odihneasca cel putin jumatate de ora dupa care o putem felia.
 
Enjoy!

Placinta pascala_2


3 Comments

« Tort Dobos – Dobos Torte
Prajitura cu foi din bezea cu nuca, crema de ciocolata si vanilie »

Comments

  1. Gina R says

    April 26, 2014 at 6:42 pm

    branza se recomanda a fi sarata?….e un aperitiv excelent !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 28, 2014 at 12:49 pm

      Gina, eu am folosit branza de vaci si am pus sare dupa gust. Se poate folosi si branza sarata normal :) si atunci se renunta la sare.

      Reply
  2. Luminita says

    April 13, 2016 at 7:49 am

    Buna! Ce dimensiune are tava, in care a fost coapta?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316