• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Negresa cu ciocolata si mascarpone

Prajituri

Negresa cu ciocolata si mascarpone

Uneori timpul nu este prietenul meu si atunci caut sa fac deserturi simple, rapide insa delicioase. Negresele sunt exact acel desert pe care il cauti cand esti in lipsa de timp si cand ai pofta de o prajitura buna cu ciocolata, sau cand se anunta musafiri la masa. Am mai facut eu tot felul de variante ale acestor negrese (brownies) insa aceasta negresa cu ciocolata si mascarpone contine mascarpone atat in blat cat si in crema pentru decor. Mascarpone ii da o textura mai cremoasa, mai fina…numai buna de savurat 😉
 Negresa cu ciocolata si mascarpone
Negresa
120 gr unt
150 gr ciocolata neagra
150 gr zahar
50 gr cacao
125 gr mascarpone
3 oua
1/2 pastaie de vanilie
70 gr faina
1 praf de sare
 
Ganache
100 gr ciocolata neagra
50 gr smantana
 
Crema
125 gr mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar vanilat
 
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12
 Negresa cu ciocolata si mascarpone
Topim untul si ciocolata pe foc mic. Cand amestecul e omogen adaugam zaharul si cacaoa si mixam bine. 
Mascarpone la temperatura camerei il mixam usor pana devine cremos apoi il incorporam in crema de ciocolata. Adaugam si ouale cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam faina, praful de sare si semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie. Amestecam usor si turnam compozitia intr-o tava mica de dimensiuni 20/20cm. Nu stiu daca am mai spus insa pentru negrese/brownies eu ma folosesc doar de un tel, nu murdaresc deloc mixerul :)
 
Coacem prajitura timp de 25-30 de minute la foc mediu in cuptorul preincalzit. O lasam sa se raceasca in tava si ne ocupam de decor.
 
Pentru ganache topim ciocolata impreuna cu smantana pe foc mic apoi turnam crema peste prajitura racita. Nivelam si dam la rece.
 
Crema se face si ea usor. Mixam bine smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa. Separat mixam mascarpone pentru a-i da cremozitate apoi il incorporam in frisca usor, cu miscari de jos in sus. Punem crema intr-un pos si decoram prajitura cu rozete. Feliem si servim cu pofta.
 
Enjoy!
Negresa cu ciocolata si mascarpone


14 Comments

« Gogosi de post
Alfajores – Biscuiti cu dulce de leche »

Comments

  1. Didi says

    April 3, 2014 at 5:36 am

    cum faci sa fie toate perfecte?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2014 at 1:12 pm

      Didi, nu e chiar asa, dar iti multumesc mult pentru aprecieri! Pup

      Reply
  2. Cristina says

    April 3, 2014 at 7:29 am

    O prajitura delicioasa.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2014 at 1:12 pm

      Cristina, ma bucur ca-ti place! :*

      Reply
  3. Delia says

    April 4, 2014 at 8:47 am

    Smantana pentru ganache e smantana pt frisca sau simpla.Felicitari pt.blog, delicios….

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2014 at 1:13 pm

      Eu am folosit smantana normala de gatit. Se poate folosi si din aceea pentru frisca.
      Multumesc pentru aprecieri! :)

      Reply
  4. Adriana Gherman says

    April 4, 2014 at 10:07 am

    Ador crema de mascarpone! Un deliciu!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2014 at 1:13 pm

      Asa e Adriana, e tare buna! Pup

      Reply
  5. Laura M says

    April 4, 2014 at 2:28 pm

    Arata demential! Si mie imi place tare mult negresa si chiar am gatit-o nu demult.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2014 at 2:26 pm

      Multumesc mult Laura! :*

      Reply
  6. Mihaela Mihalache says

    April 4, 2014 at 6:27 pm

    negresa va fi intotdeauna prajiturica mea preferata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2014 at 2:28 pm

      Mihaela, te cred :) Si a mea!

      Reply
  7. Maria Udrea says

    April 5, 2014 at 12:34 pm

    Ce bunatate! :X

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 5, 2014 at 2:27 pm

      Multumesc Meri! pup

      Reply

Leave a Reply to Laura M Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316