• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Gogosi de post

Aluat dulce Dulciuri de post

Gogosi de post

Cine nu iubeste gogosile? Aceste bilute mici de aluat dulce sunt pe placul tuturor, si celor mici si celor mari. Simple sau umplute sunt bune oricum, chiar si in varianta de post. Asa se face ca intr-o zi i-am surprins pe baietii mei cu aceste gogosi delicioase de post, atat de bune incat nimeni nu m-a crezut ca sunt chiar de post. Au fost pufoase, moi, dulci atat cat trebuie si tare aromate. Va invit sa incercati reteta mea de gogosi de post, simpla si la indemana oricui.
 
Gogosi de post_2
Ingrediente
650 gr faina
20 gr drojdie proaspata
100 ml lapte de soia
200-250 ml apa minerala
coaja rasa de lamaie
3 linguri zahar
1/2 lingurita sare
1 plic zahar vanilat
50 gr margarina topita
2 linguri ulei
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 1 ora
Gogosi de post_3
 
Punem laptele de soia la incalzit. Cand e caldut oprim focul, adaugam o lingura de zahar si drojdia si lasam la dosipit timp de 10 minute. Intre timp cernem faina impreuna cu sarea iar in mijloc facem o adancitura.
 
Dupa 10 minute de asteptare punem maiaua in centrul fainii, adaugam coaja rasa de lamaie (dupa plac), restul de zahar, zaharul vanilat, margarina topita si 200 ml de apa minerala. Incepem sa framantam usor. Pe masura ce framantam ne vom da seama daca mai este nevoie de apa minerala sau nu. Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic, usor de framantat insa nelipicios. 
 
Transferam aluatul pe masa de lucru usor infainata si mai framantam 10 minute. La final adaugam si uleiul si framantam pana la incorporarea completa. Punem aluatul intr-un vas incapator, presaram putina faina deasupra si acoperim cu un servet de bucatarie curat. Lasam aluatul la dospit intr-un loc caldut pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.
 
Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l intindem intr-o foaie groasa de aproximativ 1cm. Taiem cercuri cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un pahar daca nu avem forma de taiat. Lasam gogosile astfel formate la dospit inca 20-30 de minute apoi le prajim in ulei bine incins. Le scoatem pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei apoi putem sa le servim cu zahar pudra, cu gem de fructe, cu miere…sau cu orice altceva ne face placere.
 
Enjoy!

Gogosi de post_1


5 Comments

« Tort de ciocolata cu visine si mascarpone
Negresa cu ciocolata si mascarpone »

Comments

  1. Haplea says

    March 31, 2014 at 7:13 pm

    Ce gogosi aratoase!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:29 am

      Multumesc mult Haplea!

      Reply
  2. Claudia says

    November 18, 2015 at 8:46 am

    Gtozav arata!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 18, 2015 at 2:29 pm

      Multumesc mult Claudia! Pup

      Reply

Trackbacks

  1. Gogosi de post – Super Women says:
    March 14, 2016 at 8:43 pm

    […] Vezi aici modul de preparare al Gogosilor de post  […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316