• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Alfajores – Biscuiti cu dulce de leche

Biscuiti

Alfajores – Biscuiti cu dulce de leche

Alfajores – Biscuiti cu dulce de leche, biscuiti de care auzizem eu de multa vreme. Sincer nu mi se parea ca au ceva special, si nu intelegeam de ce sunt asa renumiti. Insa i-am incercat, mai ales pentru faptul ca au crema caramel. Cand au fost gata am fost tare curioasa sa vad cum sunt. Verdictul? Extraordinari de buni! Atat de fragezi, sfaramiciosi, cu crema fina de caramel…e tot ce-ti poti dori de la un biscuite umplut. Si se fac atat de usor, parca nu-ti vine sa crezi ca pot fi chiar asa buni. E drept, pentru asta este nevoie de dulce de leche. Dulce de leche se poate cumpara, sau se poate face din lapte condensat prin fierberea cutiei timp de 2 ore in apa care sa o acopere complet. Eu am folosit crema caramelo de la DeLatte si pot sa va spun ca e grozava!
Alfajores - Biscuiti cu dulce de leche_3
 
Ingrediente
150 gr faina alba
150 gr amidon de porumb
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
125 gr unt
2 galbenusuri
60 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura brandy/coniac
 
Umplutura + decor
1 cutie dulce de leche
zahar pudra
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 12 min.
Timp de asteptare: 1 ora Nr biscuiti: 16
Alfajores - Biscuiti cu dulce de leche_1
Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Lasam deoparte.
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Punem si extractul de vanilie si lingura de brandy iar apoi adaugam ingredientele uscate treptat. Mixam usor, cu mixerul la viteza mica. Cand aluatul e omogem oprim mixerul si-l rasturnam pe masa de lucru. Presaram aluatul cu putina faina si-l invelim in folie alimentara apoi il dam la rece pentru cel putin o ora.
 
Dupa o ora preincalzim cuptorul la 175 de grade. Intindem aluatul de biscuiti pe masa bine infainata intr-o foaie subtire de 0.5cm. Pe masura ce intindem s-ar putea sa mai fie nevoie de faina, presaram atat cat este necesar pentru a nu se lipi aluatul. Din aluatul intins taiem cercuri de aproximativ 5-6 cm in diametru cu o forma rotunda, bine infainata. Punem biscuitii intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt, la distanta de 2-3 cm unul de altul. Coacem biscuitii timp de 12-13 minute pana cand incep sa se rumeneasca usor. Ii transferam pe un gratar si-i lasam sa se raceasca complet.
 Alfajores - Biscuiti cu dulce de leche_4
 
Umplem biscuitii cu crema de caramel – dulce de leche – ii asezam pe un platou apoi putem sa-i pudram cu zahar. Sunt mai mult decat deliciosi! Cu siguranta nu va veti putea opri la un singur biscuite.
 
Enjoy!
 Alfajores - Biscuiti cu dulce de leche_2


13 Comments

« Negresa cu ciocolata si mascarpone
Pasca cu branza si ciocolata »

Comments

  1. GelaDumi says

    April 5, 2014 at 5:34 pm

    As fi in stare sa strabat cale lunga, pana la tine, numai sa-i gust, ca prea sunt aratosi!

    Reply
  2. Timea says

    April 5, 2014 at 7:04 pm

    Ce mult imi plac! Sunt perfecti pentru dimineata langa cafea <3

    Reply
  3. agenda nico says

    April 5, 2014 at 10:33 pm

    Ce deliciosi trebuie sa fie…eu ador crema caramel!! O sa-i fac si eu.
    o duminica placuta…pa!!!

    Reply
  4. Dorina says

    April 6, 2014 at 8:01 am

    Minunati , mi-ai adus aminte de ei si iti multumesc.

    Reply
  5. Alina Vicu says

    April 6, 2014 at 8:11 am

    Minunati!
    Trimite si la mine vreo doi, astept curierul. Pup!

    Reply
  6. Cristina says

    April 6, 2014 at 3:44 pm

    Nu i-am incercat inca, asa ca aici voi cauta reteta cand le va veni randul!

    Reply
  7. Adina says

    April 6, 2014 at 7:21 pm

    Pfffffffffff, sunt din vitrinele cofetariilor pariziene.

    Reply
  8. Anamaria Cook says

    April 7, 2014 at 1:33 pm

    Arata de milioane. Cafeaua e facuta, lipsesc doar biscuiteii astia. Yummm yummm!!!

    Reply
  9. Adriana Gherman says

    April 9, 2014 at 9:12 am

    De mult mă pregătesc şi eu să-i prepar. Cu prima cutie de lapte condensat cumpărată o să-i fac şi eu. Până atunci nu ţi-a mai rămas vreunul?

    Reply
  10. Paula Gafitescu says

    April 10, 2014 at 7:28 am

    Ma bucur mult ca plac acesti alfajores si va multumesc frumos pentru vizita si aprecieri. Pupicei!

    Reply
  11. Liana10 says

    April 11, 2014 at 10:58 pm

    Te cred ca-s buni!! Si la mine sunt pe lista demult…

    Reply
  12. Ana says

    October 18, 2021 at 4:43 pm

    Gata! I-am făcut! Nu a trebuit sa modific deloc rețeta. Eu am dublat cantitățile ( dacă tot murdăresc toată bucătăria, măcar sa știu o treaba) .
    Inițial am gustat un biscuite fără crema , a fost cam casant așa. Cam sec.. am gustat și imediat după ce am pus crema. A fost mai ok dar sigur o sa fie si mai ok după vreo 2 ore , sa se mai înmoaie de la crema.
    Laptele condensat caramelizat eu l-am bătut la mixer 1-2 minute ca sa fie mai modelabil. Conserva a fost ținuta la temperatura camerei.
    Sincer, tot gustul este de la crema. Nu știu dacă o sa o mai încerc rețeta asta ..
    Păcat ca nu pot sa atașez poze, adică păcat de cât de bine au ieșit la aspect. Mai ales ca am făcut si cu alte forme de biscuiți.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 29, 2021 at 1:06 pm

      Buna Ana, multumesc pentru feedback. Da, asa este, biscuitii acestia sunt foarte buni datorita cremei. Daca sunt seci, poate data viitoare maresti usor cantitatea de unt si pui mai multe arome.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316