• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura inteligenta – Magic Custard Cake

Prajituri

Prajitura inteligenta – Magic Custard Cake

Prajitura inteligenta, care mai poarta denumirea de prajitura desteapta, este o prajitura foarte cunoscuta si indragita pe la noi. Varianta ei americana/englezeasca are un nume care atrage si mai mult atentia: magic custard cake – adica o prajitura magica cu crema de lapte si oua.
 
Ce este magic la aceasta prajitura este modul in care se separa straturile, cele trei, in momentul coacerii. Daca la inceput este un sigur aluat pe parcurs acesta se transforma in trei straturi: baza este putin mai tare si poate fi considerata un fel de crusta, urmeaza crema asemanatoare celei cu lapte, oua si faina (custard) iar deasupra avem un blat pufos. Care este secretul prin care se intampla acest lucru nu-l stiu, insa stiu ca e o prajitura extrem de buna care dispare imediat din farfurie.
 Prajitura inteligenta - Magic Custard Cake
 Ingrediente
500 ml lapte caldut
4 oua
1 praf de sare
120 gr zahar
115 gr faina
115 gr unt
1 lingurita extract de vanilie
 
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 9
 Prajitura inteligenta - Magic Custard Cake_3
Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam cu unt si faina (sau cu hartie de copt) o tava mica de dimensiuni 20/20cm. Pozitionam grilajul cuptorului pe nivelul 3 de sus in jos. 
 
Topim untul la foc mic si-l lasam deoparte. Galbenusurile le mixam bine de tot cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam untul topit si amestecam usor. Adaugam si faina si amestecam din nou. Treptat adaugam laptele si mixam incontinuu pentru a obtine un amestec omogen. La final adaugam si extractul de vanilie.
 
Cele 4 albusurile le batem bine de tot impreuna cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma ferma. Incorporam 1/3 din albusuri in compozitia de blat si amestecam bine. Restul de spuma o incorporam usor, cu miscari de jos in sus. Vom obtine o compozitie putin neuniforma, cu ‘insulite’ mici de spuma insa asa si trebuie sa iasa. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor.
Prajitura inteligenta - Magic Custard Cake_2
 
Coacem prajitura timp de 45-50 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos deasupra. O lasam la racit in tava dupa care putem sa o portionam dupa preferinta. O pudram cu zahar inainte de servire
 
Enjoy!
 Prajitura inteligenta - Magic Custard Cake
Sursa: aici


15 Comments

« Clatite cu inghetata de vanilie si mere caramelizate
Tarta cu crema de vanilie, bezea si coulis de zmeura »

Comments

  1. sandra neiva says

    January 27, 2014 at 8:42 pm

    Realmente é mesmo mágico este bolinho, fica com um aspecto tão bonito, ficou bem guloso este e o interior é perfeito.

    Beijinhos

    Reply
  2. Гергана Лазарова says

    January 27, 2014 at 9:18 pm

    The magic works, yes. I know it because I’ve made it. Your one looks very good! :)

    Reply
  3. Micul says

    January 28, 2014 at 1:18 pm

    Superba ti-a iesit, ca de altfel tot ce faci.
    Sa ai o dupa amiaza faina.

    Reply
  4. Cristina says

    January 28, 2014 at 2:25 pm

    Arata super bine!

    Reply
  5. Corina Ureche says

    January 28, 2014 at 4:31 pm

    Este perfecta, nu pot zice mai mult. Pur si simplu perfecta.
    Este o prajitura care imi place mult pentru ca mama o pregatea destul de des, fiind si printre preferatele ei.

    Reply
  6. GelaDumi says

    January 28, 2014 at 10:19 pm

    Wow, chiar ca inteligenta…Si trebuie s-o facem sa imprumutam din inteligenta ei…Dar si din frumusete, ca prea bine arata!

    Reply
  7. Liana@Transylvanian Kitchen says

    January 29, 2014 at 7:09 am

    De mult tot îmi propun să fac şi eu; poate reuşesc săptămâna asta, că mi-ai făcut poftă. Foarte bine ţi-a ieşit!

    Reply
  8. Haplea says

    January 29, 2014 at 12:30 pm

    Delicioasa prajitura!!

    Reply
  9. Cătău says

    January 29, 2014 at 1:10 pm

    arata foarte bine si cred ca vreau si eu o bucatica!!!

    Reply
  10. Mihaela Mihalache says

    January 29, 2014 at 2:10 pm

    Am auzit de ea, dar nu stiu ce m-a impiedicat sa o fac :)
    M-ai convins ca trebuie facuta!

    Reply
  11. Haplea says

    January 30, 2014 at 7:17 am

    Delicioasa prajitura!!

    Reply
  12. schatzy3000 says

    February 1, 2014 at 3:51 pm

    Salut, eu am facut prajitura conform instructiunilor tale, dar
    1. compozitia, dupa ce am turnat laptele, a devenit atat de fluida ca si frisca nebatuta, nu stiu daca asa trebuia sa fie. Ma gandesc ca nu, din moment ce tu scrii sa o nivelam in tava. Pe urma am pus-o la cuptor, si atunci
    2. dintr-odata compozitia de dedesubt a inceput sa creasca in asa hal, incat a depasit creasta la margini. Cand s-a rumenit, am scos-o din cuptor, dar inaltimea de 5 cm a scazut la 1,5 cm in cinci (!!) secunde. Oare cu ce am gresit?? :(

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      February 10, 2014 at 11:27 am

      Buna, imi pare rau ca nu a iesit bine prajiturica.Intr-adevar rezultatul e putin mai lichid, insa odata ce sunt incorporate albusurile este un fel de lichid amestecat cu spuma. Faptul ca s-a lasat prajitura poate sa fie din cauza ca nu a fost suficient de coapta. Prajitura trebuie coapta la temperatura mai mica si pe o treapta mai joasa a cuptorului. Data viitoare incearca sa o coci putin mai mult, eventual in ultimele minute pune o folie de aluminiu deasupra pentru a nu se arde.

      Reply
  13. schatzy3000 says

    February 1, 2014 at 3:52 pm

    Oare comentariul de mai inainte a ajuns la destinatie? :)

    Reply
  14. Ema says

    June 16, 2015 at 9:36 pm

    Mi-a iesit perfect! E geniala, are un gust super bun si nici nu mi-a luat mult sa o fac.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316