• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarta cu crema de vanilie, bezea si coulis de zmeura

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu crema de vanilie, bezea si coulis de zmeura

De mult nu mai pregatisem o tarta si mi-am zis ca ar fi momentul sa fac o tarta buna, dar buna de tot. Nu am vrut sa folosesc ingrediente greu accesibile, insa pe cele pe care le-am folosit am vrut sa le combin in ceva delicios. Asadar m-am gandit la o crema de vanilie care merge de minune cu o bezea dulce si crocanta si un sos dulce-acrisor de fructe, si a iesit aceasta tarta cu crema de vanilie, bezea si coulis de zmeura, o tarta colorata si delicioasa!
 Tarta cu crema de vanilie, bezea si coulis de zmeura_2
 
Crusta
200 gr faina
100 gr unt rece
1/2 lingurita sare
1 ou
 
Crema
250 ml lapte
2 galbenusuri
1 ou intreg
1 jumatate de pastaie de vanilie
2 linguri rase amidon
2 linguri zahar
 
Bezea
2 albusuri
1 praf de sare
90 gr zahar
 
Coulis de zmeura
200 gr zmeura congelata
3 linguri zahar
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 1 ora 20 min Nr. portii: 6-8 
 Tarta cu crema de vanilie, bezea si coulis de zmeura_1
Crusta. Amestecam faina cu praful de sare si cu untul rece taiat cubulete. Incercam sa ne folosim mai mult de degete si nu de palme. Vom obtine un aluat sfaramicios. Oul il batem usor apoi il punem peste aluat si omogenizam usor, fara sa exageram cu amestecarea. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru o ora.
 
Dupa o ora preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem bine cu unt o forma de tarta dreptunghiulara. Intindem aluatul intr-o foaie subtire de 0.5 cm si transferam aluatul in tava. Inderpartam surplusul si aranjam marginile tartei. Intepam crusta din loc in loc cu o furculita. Peste crusta punem hartie de copt si boabe de fasole, apoi dam crusta la rece pentru 20 de minute. Eu am folosit cam jumatate din aluat, cu restul am facut o tarta delicioasa cu ciocolata amaruie :)
 
Dupa 20 de minute introducem crusta in cuptor si o coacem timp de 20 de minute. Scoatem tava, indepartam boabele de fasole si hartia de copt apoi reintroducem crusta pentru inca 5 minute in cuptor. Oprim focul, scoatem crusta si o lasam la racit.
 
Crema. Punem laptele pe foc mediu impreuna cu zaharul. Pastaia de vanilie o despicam, scoatem semintele, le punem in lapte apoi punem si pastaia de vanilie. Separat amestecam galbenusurile cu oul intreg si cu amidonul pana cand obtinem o compozitie fara cocoloase. Cand laptele este fierbinte turnam 2-3 linguri peste oua si amestecam bine pentru a evita formarea omletei. Turnam amestecul de oua peste laptele fierbinte de pe foc si continuam sa amestecam pana cand crema se ingroasa. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o dam la rece. 
 
Bezea. Albusurile la temperatura camerei le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura pe rand. Mixam bine dupa fiecare lingura, abia apoi trecem la urmatoarea. 
 
Preincalzim cuptorul la foc mic, 120 de grade, si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Punem bezeaua intr-un pos si formam bezele dupa bunul plac. Coacem bezelele timp de o ora apoi le scoatem din cuptor si le lasam in tava la racit.
 
Coulis de zmeura. Punem zmeura congelata impreuna cu zaharul pe foc mic. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute dupa care strecuram sosul de seminte si e gata de a fi folosit. 
 
Asamblare: Peste crusta de tarta intindem frumos crema de vanilie. Peste crema asezam bezelele si decoram cu sos de zmeura dupa bunul plac.
 
Enjoy!
Tarta cu crema de vanilie, bezea si coulis de zmeura_3


18 Comments

« Prajitura inteligenta – Magic Custard Cake
Placinta dobrogeana creata »

Comments

  1. mandala says

    January 30, 2014 at 10:18 am

    Ce bine arata, ai niste poze de nota 10+ !!!

    Reply
  2. Cristea Dana says

    January 30, 2014 at 10:45 am

    Foarte faina!!! Un deliciu! Imi place multsi platoul :) Pupici:*

    Reply
  3. Cristina says

    January 30, 2014 at 12:22 pm

    Delicioasa tarta.

    Reply
  4. Mademoiselle Zaria says

    January 30, 2014 at 2:10 pm

    Cat de bine arata tarta!!! Imi plac la nebunie pozele!! Mi-ar placea sa ajung sa fac si eu poze asa frumoase!
    Felicitari!
    Te pup!

    Reply
  5. Laura Nechita says

    January 30, 2014 at 3:40 pm

    Am venit! :))) ca mi-ai facut pofta! ce fericit trebuie sa fie bebitu mic in burtica cu asa deliciosenii :))) Muuuah!

    Reply
  6. sandra neiva says

    January 30, 2014 at 4:08 pm

    Hum que tentação, ficou perfeita e tão bonita.

    beijinhos

    Reply
  7. Timea says

    January 30, 2014 at 4:18 pm

    Cat de bine arata! Genul meu de desert. Love it

    Reply
  8. Rocsy Ciobanu says

    January 30, 2014 at 5:56 pm

    Ce faina combinatia. Blatul usor corcant, crema de vanilie, bezea, zmeura…O super nebunie..E de retinut reteta. Bravo!

    Reply
  9. Cristina says

    January 30, 2014 at 8:27 pm

    as savura-o pana la ultima bucatica…

    Reply
  10. maria mihalache says

    January 31, 2014 at 11:07 am

    o tarta delicioasa.
    si mie imi place platoul.
    o zi buna!

    Reply
  11. dulceiutesarat says

    January 31, 2014 at 12:49 pm

    un preparat care arata superb!

    Reply
  12. Licuta Marin says

    January 31, 2014 at 5:29 pm

    Mmm, o combinatie tare apetisanta! Pupici!

    Reply
  13. Mihaela Mihalache says

    January 31, 2014 at 8:33 pm

    super tarta!

    Reply
  14. Buburuza Bubu says

    February 1, 2014 at 7:45 am

    este o reteta care trebuie preparata,arata mai mult decat DELICIOS! pup

    Reply
  15. Mihaela Harciaga says

    February 2, 2014 at 7:56 pm

    delicios arata si pozele fenomenale, pup.

    Reply
  16. catkitchen says

    February 5, 2014 at 8:04 pm

    Cu tarta asta m-ai nenorocit , zau !!! :((

    Reply
  17. Oana Radomir says

    August 14, 2014 at 12:06 pm

    Unde as putea gasesc tava de tarta dreptunghiulare?
    Mersi anticipat :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 14, 2014 at 12:27 pm

      Oana, tava am luat-o de la Auchan in urma cu ceva vreme :)
      Cu placere!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316