• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Profiterols – choux à la crème

Dulciuri diverse Aluat dulce

Profiterols – choux à la crème

Aceste mici dulcegarii, adica profiterols – choux à la crème sau mini eclere – se fac tare usor si sunt atat de dragalase ca iti vine sa le mananci cu tot cu farfurie :) Merg de minune atat pentru un desert obisnuit in familie (cei mici vor fi incantati) dar si la o masa festiva.Va las pe voi sa alegeti ocazia, eu azi va aduc doar reteta.
 
Profiterols -  choux a la creme
 Aluat eclere
85 gr unt
220 ml apa
100 gr faina
3 oua mari
 
Umplutura
200 gr crema de branza
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
 
Decor
100 gr ciocolata neagra
100 ml smantana lichida
 
Profiterols -  choux a la creme
 Untul se pune impreuna cu apa pe foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga toata faina odata. Se amesteca bine pana cand nu se mai lipeste de fundul cratitei si de lasa deoparte pana ajunge la temperatura camerei. Procedeul acesta pentru aluat il puteti gasi si la reteta de eclere precum si unele poze din timpul prepararii.
 
Ouale le batem usor cu o furculita. Cand aluatul s-a racorit suficient adaugam cate putin din compozitia de oua si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Procedam asa pana cand obtinem un aluat omogen si de consistenta unei creme. Daca ouale sunt foarte mari s-ar putea sa nu trebuiasca adaugat chiar tot amestecul de oua.
 
Punem aluatul intr-un pos si formam mini eclerele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Este bine sa lasam spatiu intre ele pentru ca vor creste la coacere. Mie mi-au iesit 2 tavi de ‘gogosele’.
 
Preincalzim cuptorul la 220 de grade. Punem tava cu mini eclere pe treapta a 2-a de jos in sus, si le lasam la 220 de grade timp de 10 minute. Micsoram focul la 190 de grade si mai coacem eclerele pentru 20-25 de minute. Este important ca ele sa fie bine rumenite peste tot, altfel vor ramane portiuni de aluat necopt inauntru cu gust neplacut.
 
Cat timp se coace aluatul putem sa ne apucam de umplutura, care se face foarte usor. In mod normal profiterols sunt umplute doar cu frisca, dar eu am vrut sa-i dau putin mai multa consistenta cremei si am adaugat si o cutie de branza cremoasa. Asadar punem crema de branza si frisca intr-un bol. Mixam timp de un minut apoi adaugam zaharul pudra si continuam sa mixam pana cand obtinem o crema ‘pufoasa’. La final adaugam extractul de vanilie si mixam pentru omogenizare. Dam crema la rece.
 
Profiterols -  choux a la creme
 
Cand aluatul e gata copt scoatem tava din cuptor si transferam mini eclerele pe un gratar. Le sectionam usor (dar nu de tot) pentru a permite aerului cald sa iasa din ele si le lasam la racit.
 
Pregatim glazura. Topim la foc foarte mic ciocolata neagra impreuna cu smantana, omogenizam si lasam deoparte.
 
Umplem aluatul cu crema, pentru asta e bine sa folosim din nou un pos pentru a merge treaba mai repede si mai usor. La decorare ne folosim tot de un pos cu varful subtire (sau o punga la care am taiat foarte putin varful) si glazuram usor fiecare profiterol.
 
Asezam profiterols pe un platou si servim cu pofta. Enjoy!
Profiterols -  choux a la creme_4
 


23 Comments

« Prajitura frageda cu gem de caise si merisoare
Placinta cu branza sarata »

Comments

  1. coco says

    October 22, 2013 at 6:28 am

    am furat unul! :)

    Reply
  2. Buburuza Bubu says

    October 22, 2013 at 6:29 am

    O Da!!!!!! Arata super super DELICIOS! pup

    Reply
  3. Maria Udrea says

    October 22, 2013 at 6:46 am

    Ma mut cu cafeaua la tine, ca ai dulce bun!

    Reply
  4. Laura M says

    October 22, 2013 at 7:21 am

    Pe langa ca arata super sunt si foarte bune! Imi plac la nebunie!

    Reply
  5. johanna says

    October 22, 2013 at 7:36 am

    Delicioase, eu le ador.

    Reply
  6. Andreea Denisa says

    October 22, 2013 at 8:07 am

    Una din preferatele mele!!

    Reply
  7. Adina says

    October 22, 2013 at 8:18 am

    Imi place umplutura!

    Pentru mine sa pui deoparte cam 12 bucati,da?:))

    Reply
  8. stefy says

    October 22, 2013 at 10:17 am

    arata tare bine, dar eu inca nu am curaj sa fac asa ceva!!!

    Reply
  9. Cristina says

    October 22, 2013 at 10:18 am

    Wow, ce bine arata!!! Un mare LIKE!!!!

    Reply
  10. Valentina Mihaescu says

    October 22, 2013 at 11:14 am

    Excelente! Delicioase! Mie nu mi-ar ajunge tot platoul.

    Reply
  11. Daciana says

    October 22, 2013 at 1:45 pm

    Imi place ca ai pus crema de branza in interior! Love it! 😉

    Reply
  12. Rocsy Ciobanu says

    October 22, 2013 at 4:20 pm

    Mmmm iau cateva bucatele..

    Reply
  13. aneta says

    October 22, 2013 at 4:59 pm

    ce bune sunt si eu am facut dar cu crema de capsuni,delicios

    Reply
  14. Alice Kitchenette says

    October 22, 2013 at 8:02 pm

    mereu cand ‘intru la tine in bucatarie’ gasesc ceva bun, arata minunat, felicitari!

    Reply
  15. Mihaela Mihalache says

    October 23, 2013 at 5:02 am

    sunt perfecte!!! Pap tot din farfurie 😉

    Reply
  16. DiaMar bucataria galbena says

    October 23, 2013 at 8:16 am

    Cat de frumoase sunt!Pup!

    Reply
  17. Sara & Miki says

    October 23, 2013 at 8:38 am

    Profiterolul copilariei mele era ca la tine o piramida din choux à la crème, dar care mai avea 2-3 cupe de inghetata si totul era imbracat in multa crema de ciocolata. Mi-ai trezit amintiri, pupici!

    Reply
  18. Sidy says

    October 23, 2013 at 12:29 pm

    Vai Paulaaaaaaaaaaaaaa….mi-ai amintit de adevaratul profiterol al copilariei mele !
    Dar acela era cu choux-uri din aceste + cateva globuri de inghetata si toping de ciocolata…..
    Te tzuc cu mult drag !

    Reply
  19. adnia says

    October 23, 2013 at 4:48 pm

    profiterolul e una din iubirile mele secrete 9eh, acum nu mai e secreta:)), dar nu stiu daca m-as satura vreodata de asa ceva!

    Reply
  20. Cătău says

    October 23, 2013 at 5:29 pm

    vreau si eu!!! sunt prajiturelele mele preferate!!!!

    Reply
  21. Brindusa says

    October 23, 2013 at 6:21 pm

    mai nasol cu profiteroalele astea e ca sunt asa de bune incat niciodata nu sunt destule 😉 Super arata!

    Reply
  22. catkitchen says

    October 23, 2013 at 7:34 pm

    Eu nici pana acum nu am indraznit sa le fac !! :( Tie insa ti-au iesit tare fumusele !!!

    Reply
  23. Mihaela says

    October 24, 2013 at 6:25 pm

    foarte bune !

    Reply

Leave a Reply to Laura M Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316