• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort aniversar cu ciocolata alba, crema de lamaie si visine

Torturi

Tort aniversar cu ciocolata alba, crema de lamaie si visine

Cum te simti cand schimbi prefixul? Hmmm…oare e un sentiment ciudat, un sentiment de bucurie, unul de tristete? Eu cred ca e vorba de mai multe sentimente imbinate la un loc, pentru ca sigur nu se poate vorbi doar de unul.
Candva, intr-o vreme de mult trecuta, varsta de 30 de ani mi se parea ca aduce o multime de schimbari, mi se parea o varsta prea ‘serioasa’…cand toata distractia s-a terminat si esti nevoit sa incepi o noua etapa mai anevoioasa.
Partea cu ‘noua etapa’ e cat se poate de adevarata, insa e o etapa la fel de frumoasa ca celelalte, poate cu niste griji in plus e drept dar si cu mai multa maturitate si experienta de viata – partea asta nu e obligatorie pentru toti, iar eu nu stiu exact cat de matura sunt acum sau nu. :)
Ce-mi ramane mie acum de facut? Trebuie doar sa ma obisnuiesc cu noua varsta, cu faptul ca incepe cu ‘3’ si nu cu ‘2’, sa continui sa-mi urmez visurile si sa ma bucur de viata exact ca si pana acum 😉
 
Pentru voi am adus un tort, un delicios tort. Aspectul lui nu e exact cum as fi vrut pentru ca am avut mari batai de cap din cauza caldurii excesive…iar eu m-am incapatanat sa-l decorez cu ciocolata pe o vreme caniculara, atata afara cat si in casa 😛 Insa va asigur ca a fost grozav de bun, aromat si destul de ‘fresh’ datorita combinatiei de visine si lamaie. A fost degustat de toti invitatii, de la mic la mare…si nimeni nu a refuzat felia generoasa de tort cu care i-am cadorisit dupa o masa copioasa.
Tort aniversar cu ciocolata alba, crema de lamaie si visine_3
 
Blat
250 gr ciocolata alba
180 gr unt
6 oua mari
300 gr lapte
500 gr faina
250 gr zahar
1 plic praf de copt
1 lingurita sare
2 linguri coaja rasa de lamaie
2 lingurite extract de vanilie
 
Crema de visine
500 gr visine (congelate sau proaspete)
3 linguri zahar
2 linguri amidon
 
Crema de lamaie
100 gr lemon curd + inca 100 gr separat
300 gr ciocolata aba
150 gr unt
250 gr crema de branza
 
Decor
500 gr ciocolata alba
50 gr unt
colorant alimentar rosu
bomboane rafaello
 
Timp de preparare: 3 ore Timp de coacere: 35 minute
Tort aniversar cu ciocolata alba, crema de lamaie si visine_2
Blat
Topim ciocolata alab impreuna cu untul, acoperim cu folie alimentara si lasam la racit. Faina o amestecam cu praful de copt si cu sarea. Ouale le mixam  bine de tot impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si se deschid la culoare.
Peste crema de oua punem ciocolata alba topita si adusa la temperatura camerei si mixam usor, adaugam si coaja de lamaie. Adaugam alternativ faina si laptele  in trei reprize, mixam bine (la viteza mica) dupa fiecare adaugare. La final adaugam extractul de vanilie si omogenizam.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu (175 grade). Ungem cu unt 3 tavi de diametru 20-22cm. Baza tavilor o tapetam cu hartie de copt, iar lateralele cu faina. Impartim compozitia de blat in mod egal in cele 3 tavi. Daca nu aveti 3 tavi, puteti sa coaceti blaturile pe rand.
 
Coacem blaturile timp de 30-35 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Le lasam 5 minute la racit in tava apoi le transferam pe un gratar. Cand sunt racite complet le taiem in doua pe orizontala, iar la nevoie nivelam partea de sus.
 
Crema de visine.
Punem visinele pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba cateva minute pana cand zaharul este topit complet si zeama lasata de visine incepe sa mai scada. Dizolvam amidonul in putina apa rece si apoi turnam peste visine si amestecam energic. Luam crema de pe foc si o lasam la racit.
 
Crema de lamaie.
Topim ciocolata alba impreuna cu untul. O lasam la racit timp de jumatate de ora. Mixam crema de branza pana cand devine cremoasa si apoi adaugam treptat din ciocolata alba, mixand bine dupa fiecare adaugare. La final incorporam si lemon curdul si dam crema la rece pentru o ora. Reteta de lemon curd o gasiti aici.
 
Asamblare
Luam un blat de tort (o jumatate) il ungem cu 2 linguri de lemon curd, apoi punem o treime din crema de visine si nivelam. Peste crema punem alt blat de tort pe care il ungem cu 3 linguri de crema de lamaie. Continuam cu urmatoarele blaturi punand alternativ din cele doua creme. La final imbracam tortul cu restul de crema de lamaie si apoi il dam la rece.
 
Tort aniversar cu ciocolata alba, crema de lamaie si visine_1
Decor.
Topim ciocolata alba impreuna cu untul la bain marie, cu grija. Cand e topita complet, luam 70 gr de crema si o tansferam in alt vas, adaugam colorant alimentar rosu pana cand obtinem culoarea dorita. Eu nu prea am obtinut ce am vrut, a fost mai mult un roz…dar a mers si asa 😛
 
Punem crema rosie intr-un pos si desenam spirale (10-15) pe hartie de copt. Le lasam asa jumatate de ora la rece. Umplem spiralele cu crema alba. La final spiralele nu trebuie sa depaseasca 4-5cm in diametru.
 
Masuram inaltimea si circumferinta tortului si taiem hartie de copt la fel de lunga ca si circumferinta si mai inalta cu 2-3 cm decat inaltimea tortului. Din crema colorata facem buline, pe care le lasam la rece pana cand se intaresc putin. Peste buline (ale mele nu prea au aratat a buline pentru ca nu am avut unde sa le pun la rece :P) turnam crema de ciocolata alba si nivelam. 
 
Imbracam tortul cu hartia de copt, cu maaare grija pentru ca nu e operatiune usoara, si cu siguranta o sa sa aveti nevoie de ajutor :) Dam tortul la rece pentru jumatate de ora, apoi putem sa desprindem cu grija hartia de copt. Decoram tortul cu spiralale facute mai devreme si cu bomboane rafaello. Daca aveti timp si chef puteti sa folosit bomboane rafaello facute in casa, dupa reteta de aici.
 
Pentru a felia tortul trebuie sa folosim un cutit pus in apa fierbinte, apoi sters cu un servetel. 
Este un tort putin solicitant, dar va asigur ca merita efortul…si ca sa va convingeti va servesc cu o felie delicioasa. 😀
Enjoy! 
Tort aniversar cu ciocolata alba, crema de lamaie si visine_4


41 Comments

« Placinta cu piept de pui
Guguluf/Chec cu afine si iaurt »

Comments

  1. agenda nico says

    August 7, 2013 at 8:38 am

    Superb tortul ..felicitari!! La multi ani …si numai bine!!
    ciao!!

    Reply
  2. Daciana says

    August 7, 2013 at 9:49 am

    Minunat! Jur ca imi curg balele dupa tortul tau! Foarte frumos, ii invidiez pe cei care au avut sansa sa-l guste :). La multi multi ani fericiti si sanatosi, Paula :).

    Reply
  3. M. Angi S. says

    August 7, 2013 at 10:13 am

    La multi ani Paula!! Sa ai parte de multa sanatate si multe bucurii!!! Tortul arata splendid ca de obicei si combinatia de arome e nemaipomenita. te pup!!

    Reply
  4. Mihaela says

    August 7, 2013 at 10:37 am

    La Multi Ani Paula ! Superb tortul !

    Reply
  5. Ile says

    August 7, 2013 at 10:37 am

    Arată demențial felia de tort!!! La mulți ani plini de bucurii! Să fii sănătoasă și să îți împlinești visele!

    Reply
  6. Anki says

    August 7, 2013 at 11:23 am

    La multi ani, cu sanatate! Fie ca toti anii ce vor urma cu 3 in fata sa fie plini de bucurii si impliniri!

    Reply
  7. Micul says

    August 7, 2013 at 11:36 am

    La multi ani Paula.Multa sanatate si fericire iti doresc.
    Incetez sa mai salvez fiecare reteta a ta in parte, am tot blogul in vedere ca toate retetele imi plac.
    Sa ai o zi faina.

    Reply
  8. aneta says

    August 7, 2013 at 11:55 am

    la multi ani numai bine sanatate va doresc

    Reply
  9. Diana says

    August 7, 2013 at 12:14 pm

    La multi ani inca o data Paula, draga! Tortul este superb. xoxo

    Reply
  10. Mihaela M says

    August 7, 2013 at 12:22 pm

    In primul rand “La multi ani!” iar in al doilea rand : sectiunea arata demential!

    Reply
  11. Mihaela - mykyduta says

    August 7, 2013 at 1:46 pm

    La multi ani draga mea!!!
    Multi ani fericiti si multe vise implinite!!!
    Tortul…. este demential!!!!
    Good day!

    Reply
  12. Sara & Miki says

    August 7, 2013 at 4:07 pm

    La multi ani, multa fericire si iubire langa cei dragi! Servesc din minunatul tort. Pup!

    Reply
  13. Rocsy Ciobanu says

    August 7, 2013 at 4:17 pm

    La multi ani cu sanatate si multa fericire. Tortul m-a lasat fara cuvinte. Bravo!

    Reply
  14. Cristina says

    August 7, 2013 at 6:30 pm

    La multi ani fericiti!

    Reply
  15. Cristina says

    August 7, 2013 at 6:31 pm

    La multi ani fericiti! Te pup cu drag si iti doresc tot binele din lume!

    Reply
  16. Danutza says

    August 7, 2013 at 6:36 pm

    La multi ani! Cu multe realizari si multa fericire si iubire!

    Tortul este senzational! Si foarte apetisant!

    Pupici :*

    Reply
  17. Zilahi Adela says

    August 7, 2013 at 6:39 pm

    La multi ani sanatosi si fericiti! Super tortul , felicitarile mele!! Pupici !!

    Reply
  18. DiaMar bucataria galbena says

    August 7, 2013 at 7:34 pm

    Multi ani fericiti alaturi de cei dragi tie!
    Tortul este extra!
    Pup!

    Reply
  19. Anonymous says

    August 8, 2013 at 5:28 am

    Vai Paula, cat de frumos arata, de gust imi inchipui inca o data feliitari pentru minunatiile pe care le faci.o zi frumoasa Gabriela.

    Reply
  20. Kyra says

    August 8, 2013 at 6:14 am

    La multi ani fericiti, impliniti si cu multe realizari spectaculoase!
    Un tort de senzatie pentru o ocazie unica!
    O amintire minunata!
    Te pup cu drag.

    Reply
  21. Liana@Transylvanian Kitchen says

    August 8, 2013 at 9:23 am

    Tortul arată suberb, bineînţeles! La mulţi ani, draga Paula (scuze de întârziere ). Şi să ştii ca nu se schimba absolut nimic după 30 de ani, poate doar aşteptările celorlaţi :))

    Reply
  22. Carol says

    August 8, 2013 at 10:59 am

    Divin!

    Reply
  23. Mihaela Mihalache says

    August 8, 2013 at 12:57 pm

    tortul arata minunat ca de obicei 😉 si un La multi ani si de la mine cu intarziere :-*

    Reply
  24. GelaDumi says

    August 8, 2013 at 9:35 pm

    Da, da, da, l-ai facut si p’asta de revista, dar trebuia, doar nu schimbi prefixul in fiecare zi! Si la multi ani si-aici!

    Reply
  25. Anca Lasan says

    August 9, 2013 at 10:06 am

    La multi ani( cu intarziere) multa sanatate si fericie !!! tortul arata divin:)

    Reply
  26. Anonymous says

    August 10, 2013 at 10:33 am

    Superbbbbb tortul,la multi ani fericiti, pt decor ce fel de ciocolata ati folosit?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 10, 2013 at 3:43 pm

      Multumesc mult! Eu am folosit ciocolata alba de le Heidi.

      Reply
  27. Paula Gafitescu says

    August 10, 2013 at 3:42 pm

    Va multumesc mult de tot pentru urarile minunate! Va pup cu drag pe toti!

    Reply
  28. Anonymous says

    August 10, 2013 at 5:09 pm

    Multunesc mult pt raspuns.

    Reply
  29. maria mihalache says

    August 11, 2013 at 6:16 pm

    La multi ani cu toate cele bune!
    Minunat arata tortul!

    Reply
  30. Miha says

    August 12, 2013 at 8:33 pm

    La multi ani Paula, cu mare intarziere… Sa fii sanatoasa si fericita mereu. Tortul e frumos, la fel ca si varsta pe care o ai acum :*

    Reply
  31. Laura says

    August 22, 2013 at 8:34 am

    La multi ani, Paula! Scuze de intarziere.

    Reply
  32. Anonymous says

    September 8, 2013 at 8:57 am

    Superb tortul,felicitari!de unde ai achizitionat suportul pentru tort,daca nu sunt indiscreta?!:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 8, 2013 at 11:49 am

      Multumesc frumos! Suportul de tor l-am lust de pe http://www.vivre.ro

      Reply
  33. Oana says

    September 15, 2013 at 4:25 am

    Uite, asa ceva as face si eu de ziua maica-mii. Acusica, in noiembrie. Pare delicios chiar daca e ceva de lucru la el. Pupici, Paula!

    Reply
  34. Gabriela Gitoi says

    December 24, 2013 at 5:05 pm

    Descopar tot timpul cate ceva nou la tine, nu stiu cum de nu am vazut aceasta minunatie sofisticata si delicioasa! Imi imaginez ce gust divin are si cat de racoritor poate fi! La multi ani, chiar daca ziua ta a fost cu muult timp in urma, eu iti urez acum si pentru Craciun si Anul Nou, sa aveti parte de toata iubirea, intelegeara si fericirea din lume! va pup si va imbratisez draga mea!

    Reply
  35. Aurica says

    January 13, 2014 at 4:23 pm

    superb si foarte reusit, asa tort zic si eu..foarte delicios si apetisant de bun :)

    Reply
  36. Anca Grad says

    March 21, 2014 at 3:02 pm

    DOAMNE CE BUNATATE,AM INCEPUT SA SALIVEZ MAI MULT CA SIGUR ZILELE ASTEA O SA-L FAC

    Reply
  37. Anca Grad says

    March 21, 2014 at 3:02 pm

    ce bunatate,am inceput sa salivez deja mai mult ca sigur o sa-l fac cat de curand

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 22, 2014 at 2:56 pm

      Anca ma bucur ca vrei sa-l faci. A fost un deliciu, sa stii! :)

      Reply
  38. irina says

    November 17, 2016 at 3:59 am

    Bună Paula și mulțumesc pt rețetele delicioase. As vrea sa prepar acest tort
    dar din păcate nu i-mi place lemon crud….ce crema crezi ca ar fi buna pt acest tort?

    Reply

Leave a Reply to Kyra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316