• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Provocarea secreta / Placinta cu piept de pui

Provocarea secreta Tarte/Placinte sarate Aperitive Retete de mancare

Placinta cu piept de pui

Luna trecuta (pentru ca eu am intarziat mai mult decat de obicei) in cadrul Provocarii secrete, Mihaea – Pasiunile Mihaelei mi-a dat de rasfoit un blog plin de retete fel de fel, de la dulciuri, ciorbe, feluri principale si pana la retete pentru dieta….poti gasi orice doresti! 
 
Mi-a fost greu sa ma hotarasc ce sa fac. As fi vrut sa fac o multime de retete, dar pana la urma m-am oprit la ceva rapid si delicios. Este vorba de aceasta placinta de pui grozava pe care Cristina ne-a recomandat-o ca fiind foarte buna. Si ca sa ma conving ca intr-adevar asa este…am incercat-o! Verdictul???…Intr-adevar e delicioasa, merge bine si ca aperitiv si alaturi de o salata, si in timpul dietei si in afara ei :) 
 
Placinta cu piept de pui_2
Ingrediente
500 gr piept de pui
o ceapa verde (mare)
2 oua medii
100 gr branza de vaci
sare
piper
salvie
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 45-50 minute
Placinta cu piept de pui_3
 
Eu am folosit piept de pui de casa, si ca sa ma conving ca intr-adevar se ‘face’ l-am fiert inainte 20 de minute in putina apa cu sare. 
Pipetul de pui (fiert sau nu) se pune la robot impreuna cu ceapa verde.
Peste amestecul de carne si ceapa punem ouale, branza de vaci (eu nu am folosit dietetica) apoi presaram sare, piper si putina salvie si amestecam bine.
 
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici 15/20cm. Punem compozitia in tava si o nivelam apoi o introducem la cuptor. Coacemm placinta in jur de 50 de minute, pana cand e ruminta frumos la suprafata.
 
O lasam sa se raceasca in tava apoi o portionam dupa preferinta si o putem servi cu mare pofta.
Enjoy!
 
Cristina, iti multumesc pentru reteta!  
Placinta cu piept de pui_1


31 Comments

« Quiche cu mazare
Tort aniversar cu ciocolata alba, crema de lamaie si visine »

Comments

  1. M. Angi S. says

    August 2, 2013 at 3:57 pm

    Placinta arata super delicioasa. As gusta si eu o bucatica ;-);-)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 7:34 am

      Multumesc mult Angi! :)

      Reply
  2. Cristina s World says

    August 2, 2013 at 4:54 pm

    Sa va fie de bine! Ma bucur ca a fost pe placul vostru 😀

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 7:34 am

      Cristina, multumesc! A fost, a fost 😉

      Reply
  3. Simona says

    August 2, 2013 at 5:29 pm

    Arata tare bine!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 7:35 am

      Multumesc mult Simo! Pup

      Reply
  4. Sidy says

    August 3, 2013 at 5:05 am

    Hmmmmm….ce aroma imbietoare vine de aici…..
    Si ce farfurie cu bunatati apetisante….pot sa ma servesc ?
    Te imbratisez si te tzuc cu drag !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 7:37 am

      Sidy draga ma bucur ca-ti place, binenteles ca poti sa te servesti fara frica 😉 Te pup

      Reply
  5. Simona says

    August 3, 2013 at 7:56 am

    Tare bine mai arata!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 8:51 am

      Multumesc mult Simona! :)

      Reply
  6. ama says

    August 3, 2013 at 3:01 pm

    ce reteta frumoasa! o s-o incerc si eu, mai ales ca mi se pare perfecta sa ii dau la Nati cubulete de placinta :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:28 pm

      Ama ma bucur mult ca iti place, sa stii ca merge bine la copii 😉

      Reply
  7. Rocsy Ciobanu says

    August 4, 2013 at 8:18 am

    La multi ani Paula. Sa ai parte de tot ce iti doresti si toate dorintele sa ti se indeplineasca!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:29 pm

      Multumesc frumos draga Rocsy! :*

      Reply
  8. Cristina says

    August 4, 2013 at 9:44 am

    sa stii ca mi s-a facut foame uitandu-ma la prezentarea ta! La multi ani! Sa ai parte doar de bucurii si santate!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:30 pm

      Cristina, multumesc frumos! Pupici

      Reply
  9. Maria says

    August 4, 2013 at 10:48 am

    ce bine arata! am facut ceva asemanator insa reteta mea este cu branza riccota sau cu urda

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:33 pm

      Maria, multumesc! Se poate si cu urda si cred ca e la fel de buna 😉

      Reply
  10. maria mihalache says

    August 4, 2013 at 6:11 pm

    Grozav de buna!
    Seara minunata sa ai!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:39 pm

      Multumesc mult Medi! Pup

      Reply
  11. Liana10 says

    August 4, 2013 at 11:26 pm

    Pieptul de pui se face foarte repede, e fraged, nu cred ca era nevoie sa-l fierbi 20 de minute, ca sa-l coci inca 50. Prea mult, dupa parerea mea, daca-mi dai voie. In rest, fiind o placinta fara blat, e demna de retinut 😉 puuup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:42 pm

      Liana, dupa cum am precizat in reteta am folosit pui de casa, si stim cu toii ca are carnea mai tare. Baietilor mei nu le place carnea sa fie ‘atoasa’ cum se zice pe la noi, si de aceea l-am fiert inainte ca sa nu ma risc. Oricum nu e obligatoriu, cine doreste si considera ca nu e cazul poate sa sara peste etapa asta. Cel cumparat intr-adevar se face mult mai repede si nu necesita fierbere :)
      Pana la urma placinta tot buna a fost :)

      Reply
  12. Cătău says

    August 5, 2013 at 2:30 pm

    ce bine arata!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:45 pm

      Multumesc Catau!

      Reply
  13. Dana Cristea says

    August 6, 2013 at 6:28 am

    Foarte bine arata!!! Pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:46 pm

      multumesc mult Dana! :*

      Reply
  14. GelaDumi says

    August 6, 2013 at 6:29 am

    Minunata placintuta asta, o sa o fac si eu cu prima ocazie cand tai un pui.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:47 pm

      Gela, ma bucur mult ca vrei sa o faci! Pup

      Reply
  15. Licuta Marin says

    August 6, 2013 at 6:05 pm

    Mmm, buna tare placintica!!!Yummy!Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 7, 2013 at 12:48 pm

      Multumesc mult Licuta! Pupici

      Reply
  16. Lacusta verde says

    May 19, 2017 at 7:23 pm

    Am incercat mai multe retete de prajituri de pe acest blog (de toate m-am indragostit) si imi tot zic sa incerc si ceva de mancare. Iubesc placintele de orice fel, fie ele dulci sau sarate deci cred ca asta e aleasa!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316