• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Tarta cu sparanghel, chives si somon afumat

Tarte/Placinte sarate Aperitive

Tarta cu sparanghel, chives si somon afumat

Sunt un mare fan al tartelor dulci, sarate…cum or fi ele. Tartele aperitiv imi plac in special daca au multe legume, daca sunt colorate…pline de vitamine si neaparat sa contina si lactate, fara de care viata mea ar fi mult mai trista.
Aceasta tarta a fost un experiment, reusit zic eu, pentru ca nu mai facusem asa ceva pana acum. Am facut-o in momentul in care m-am decis sa particip la concursul organizat pe blogul minunat al Laurei. Sper sa-i placa :)
 
Tarta cu sparanghel, chives si somon afumat_1
Crusta
250 gr faina
120 gr unt nesarat
1 ou
2-3 linguri de lapte
1/2 lingurita sare
1 praf de zahar
 
Umplutura
250 gr ricotta
1 ou
100 gr crema de branza
10 fire sparanghel
1 lingura ulei Costa d’Oro
10 gr chives
100 gr somon afumat
1 ceapa verde
sare
piper
 
Decor
chives
parmezan razuit
 
Timp de preparare: 1 + 1/2 ore Timp de coacere 30 min.
Tarta cu sparanghel, chives si somon afumat_3
 
Pentru crusta cernem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc si punem zaharul, sarea si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam cu varful degetelor pana cand obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam oul si 2 linguri de lapte pentru inceput. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga lapte, dupa caz. Nu exageram cu framantarea, pentru a nu incalzi prea tare untul. Dam aluatul la rece pentru o ora.
 
 
Pregatim umplutura. Incingem lingura de ulei Costa d’Oro intr-o tigaie si punem firele de sparanghel (spalate si uscate in prealabil) la calit. Le calim aproximativ 2-3 minute pana cand se inmoaie usor.
 
Ricotta o amestecam cu crema de branza si oul. Adaugam sare si piper dupa gust. Impartim compozitia in doua. Intr-o parte punem ceapa verde tocata marunt si somonul afumat, maruntit si el. 
In cealalta parte punem chives tocat marunt.
 
Tapetam o tava mare (de la aragaz) cu hartie de copt.
 
 
Dupa ce s-a odihnit aluatul la frigider il scoatem pe blatul de lucru si-l impartim in doua parti egale. Luam o bucata si o intindem intr-o foaie subtire de 0.2 mm incercand sa-i dam o forma dreptunghiulara. Indreptam marginile cu un cutit si punem foaia de aluat direct in tava. Din marginile ramase facem mici impletituri pe care le vom folosi la delimitarea umpluturilor si pentru marginile tartei. Intepam foaia de aluat din loc in loc cu o furculita.
 
Punem o impletitura pe diagonala foii de aluat. Intr-o parte punem jumatate din umplutura cu somon afumat si ceapa verde, iar in cealalta parte punem jumatate din crema de branza cu chives. Peste crema de branza cu chives punem bucati de sparanghel. Aducem marginile aluatului peste tarta apasand usor. Daca aveti timp si chef de joaca puteti sa puneti impletituri si pe marginea tartei.
 
Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat si cu umpluturile ramase. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Cand este incins introducem tartele la cuptor si le coacem pentru aproximativ jumatate de ora.
 
Scoatem tava din cuptor si lasam tartele cateva minute sa se racoreasca in tava. In momentul servirii presaram parmezan razuit si fire de chives. Servim cu pofta pentru ca e delicioasa! Enjoy!
Tarta cu sparanghel, chives si somon afumat_2


20 Comments

« Prajitura cu ciocolata, nuci si bezea
Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado »

Comments

  1. FLORY says

    May 19, 2013 at 4:01 am

    Ce bine arata,imi place combinatia,mai ales ca ador sparanghelul.
    Bafta multa! Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:53 am

      Multumesc mult Flory! :*

      Reply
  2. Cristina says

    May 19, 2013 at 6:19 am

    Bafta Poliana, arata frumos si este delicioasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:53 am

      Cristina, iti multumesc! Pupici

      Reply
  3. Oana D. says

    May 19, 2013 at 8:41 am

    Trebuie sa fie tare bun! Imi place pestele afumat, de oricare ar fi. Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:53 am

      Oana, a fost super buna :) Te pup

      Reply
  4. Dohotariu-Avram Alina says

    May 19, 2013 at 9:37 am

    Baftă! Arată minunat!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:54 am

      Alina, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  5. Diana says

    May 19, 2013 at 1:13 pm

    Succes, Paula! Faina tare tarta ta! O duminica frumoasa

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:54 am

      Multumesc mult Diana. Te pup!

      Reply
  6. mirela says

    May 19, 2013 at 1:51 pm

    Tare bine arata!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:54 am

      Mirela, multumesc frumos! :)

      Reply
  7. daniela64 says

    May 19, 2013 at 7:35 pm

    Che bella idea la tua torta con gli asparagi, certamente ottima, bellissima la presentazione. Un abbraccio, buona settimana Daniela.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:54 am

      Grazie Daniela!

      Reply
  8. Mihaela Harciaga says

    May 19, 2013 at 7:51 pm

    Foarte bine arata si combinatia e reusita.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:55 am

      Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  9. Cristina says

    May 20, 2013 at 7:54 am

    Ce bine arata! N-am mancat niciodata sparanghel.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 20, 2013 at 10:55 am

      Multumesc Cristina! Si pentru mine a fost prima data :)

      Reply
  10. catkitchen says

    May 23, 2013 at 8:12 pm

    M-ai innebunit cu pozele astea si cu preparatul acesta !! Arata atat de bine incat acum m-as pune sa fac si eu !! :(

    Reply
  11. mandala says

    June 14, 2013 at 5:06 am

    arata grozav, Paula deja santem in 20 mai ???

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316