• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu ciocolata, nuci si bezea

Prajituri

Prajitura cu ciocolata, nuci si bezea

Cand vine weekendul eu deja incep sa ma gandesc ce bunatati sa pregatesc, si niciodata din aceste bunatati nu lipseste ceva dulce. Iar daca e cu ciocolata atunci e si mai bine pentru mine. Uite asa se face ca azi a venit randul acestei minunate prajituri ciocolatoase, garnisita cu o bezea care se topeste pur si simplu in gura. Si fiindca reteta asta am facut-o cu ceva vreme in urma, si acum nu mai am nici urma de ea in casa…revazand pozele, va spun drept ca nu m-as da inapoi sa o mai fac o data.
Prajitura cu ciocolata, nuci si bezea_1
Ingrediente
125 gr unt
100 gr ciocolata neagra
3 oua medii
80 gr zahar
80 gr faina
60 gr nuca macinata
1 lingura cacao neagra
 
Bezea
3 albusuri
1 praf de sare
130 gr zahar alb
100 gr ciocolata neagra
1 lingura smantana
 
Timp de pregatire: 40 min Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 8-10
Prajitura cu ciocolata, nuci si bezea_3
Untul il topim impreuna cu ciocolata intr-o oala cu fund gros la foc mic. Cand obtinem o compozitie omogena adaugam si zaharul si amestecam. Luam de pe foc si lasam deoparte 5 minute.
 
Separat amestecam faina cu cacaoa si nuca macinata. Adaugam ouale pe rand in compozitia de unt si ciocolata si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Telul e suficient, nu trebuie sa murdarim mixerul :) Adaugam si ingredientele uscate si omogenizam usor.
 
Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam o tava rotunda de dimensiuni 20-22cm cu hartie de copt si turnam compozitia de blat. Cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor si coacem prajitura in jur de 35 de minute.
Cat timp se coace prajitura trecem la bezea. Ciocolata neagra o topim pe bain marie impreuna cu smantana. Lasam deoparte pana cand se racoreste usor. Daca e nevoie punem vasul in altul cu apa rece.
 
Albusurile le batem bine cu un praf de sare. Cand s-au transformat intr-o spuma frumoasa incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura pe rand. Mixam bine pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. 
Adaugam ciocolata topita si racita si amestecam usor, cat sa-i dam un aspect marmorat.
 
Dupa cele 35 de minute scoatem prajitura din cuptor si marim focul la 200 de grade. Punem bezeaua peste prajitura si introducem la cuptor pentru inca 10-15 minute pana cand bezeaua este ferma.
Prajitura cu ciocolata, nuci si bezea_4
Lasam prajitura cu ciocolata, nuci si bezea in tava pana la racirea completa, apoi o portionam fara nici un pic de remuscare 😛
Se poate servi cu frisca sau inghetata de vanilie, ca sa fie meniul complet :)
 
Enjoy!
Prajitura cu ciocolata, nuci si bezea_2
Adaptata dupa reteta de aici.


23 Comments

« Inghetata de vanilie – reteta de baza
Tarta cu sparanghel, chives si somon afumat »

Comments

  1. Mihaela Harciaga says

    May 17, 2013 at 8:29 pm

    Foarte apetisant arata prajitura ta Paula.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 5:55 am

      Multumesc mult Mihaela! :*

      Reply
  2. Anonymous says

    May 18, 2013 at 5:29 am

    Dar foarte forte apetisanta prajitura.Gabriela.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 5:52 am

      Multumesc Gabriela :*

      Reply
  3. stefy says

    May 18, 2013 at 6:37 am

    cand ai timp sa faci atatea prajituri bune?:P

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:22 am

      Stefy, incerc sa-mi fac! Cand vine vorba de ceva bun, parca automat am mai mult timp :) Pup

      Reply
  4. Rita Oarga says

    May 18, 2013 at 10:42 am

    Arata excelent. Imi plac dantelutele. :)
    Weekend frumos!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:32 am

      Rita iti multumesc mult! :*

      Reply
  5. Anca Lasan says

    May 18, 2013 at 11:30 am

    Tare bine arata prajiturica asta!!!! :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:32 am

      Anca, iti multumesc! :*

      Reply
  6. Timea says

    May 18, 2013 at 12:45 pm

    O prajitura perfecta. Vreau si eu o bucatica!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:33 am

      Timea, ma bucur ca-ti place! Pup

      Reply
  7. Cristina says

    May 18, 2013 at 3:35 pm

    Ce bunatate ai pregatit!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:33 am

      Cristina, multumesc mult!

      Reply
  8. maria mihalache says

    May 18, 2013 at 3:45 pm

    wow…………….cat de bine arata si ce buna trebuie sa fie…………mmm.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:33 am

      Medi, ma bucur ca-ti place…e grozav de buna 😉

      Reply
  9. Anonymous says

    May 18, 2013 at 5:16 pm

    Excelenta prajitura….

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:34 am

      Anonim, multumesc! :)

      Reply
  10. mirela says

    May 18, 2013 at 6:09 pm

    Sa bem un pahar cu apa rece sa ne astamparam poftele,,,,,,,pup!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:34 am

      Mirela :))) e o solutie buna si mult mai ieftina 😉

      Reply
  11. Rocsy Ciobanu says

    May 18, 2013 at 6:39 pm

    O prajitura delicioasa ai ales si in acest week-end!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 22, 2013 at 6:34 am

      Rocsy, iti multumesc! Pup

      Reply
  12. Andreea says

    December 24, 2016 at 1:55 pm

    Este al treilea an in care pregatesc aceasta reteta. Oare de ce? 😉 Anul acesta am adaugat esenta de migdale si gem de caise peste blat, inainte de a aseza bezeaua. Abia astept rezultatul! Multumesc pentru reteta si un Craciun fericit tuturor!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316