• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Retete de mancare / Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado

Retete de mancare

Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado

Azi gatim un fel principal consistent. Ce m-am gandit eu sa fac? O rulada de curcan cu nuci si caise confiate care i-au dat un gust bun si dulceag. Rulada a fost acompaniata de un trio verde: blat de spanac, orez cu chives si mousse de avocado. O multitudine de arome care impreuna au format o garnitura buna de tot, proaspata si racoroasa ce a completat minunat rulada dulceaga. Cireasa de pe tort a fost sosul de lamaie. Si acum reteta :)

Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado

Rulada de curcan cu nuci si caise confiate
500 gr piept de curcan
50 gr nuci tocate marunt
50 gr caise confiate
sare
piper
2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
Baza de spanac
2 oua
1/2 lingurita sare
1 praf de piper
6 linguri lapte gras
4 linguri ulei
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
150 gr spanac stors bine si tocat marunt

Orez cu chives
1 lingura ulei 
1/2 cana orez
1 + 1/4 cana apa
1 ceapa verde mica
cateva fire chives
sare
piper

Mousse de avocado
1 avocado copt
zeama de la 1/2 lime
sare
nucsoara rasa
2 linguri smantana grasa
1 foaie gelatina

Sos de lamaie
1 lingura unt
1 lingura faina
1/4 cana apa
zeama de la o lamaie (medie)
2 linguri smantana
1 praf de sare

Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado

Rulada de curcan cu nuci si caise
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. 
Pieptul de curcan il despicam fara sa-l taiem de tot. Il batem usor cu ciocanul apoi il condimentam cu sare si piper dupa gust. Desupra presaram caisele taiate marunt si nucile tocate grob. Rulam pieptul de curcan cat de strans posibil si apoi il legam cu ata alimentara. Punem rulada intr-un vas termorezistent, turnam 1/2 ceasca de apa, punem uleiul de masline si cateii de usturoi curatati si despicati usor. 

Acoperim vasul cu folie alimentara (sau capac) si-l dam la cuptor pentru 45-50 de minute. Dupa 25 de minute scoatem folia/capacul si mai lasam rulada inca 20-25 de minute pana cand e rumenita frumos.

Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado

Baza de spanac
Batem ouale usor cu sarea si piperul. Adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt. Peste compozitia de oua punem spanacul tocat marunt-marunt apoi faina si omogenizam usor. Compozitia nu trebuie sa aiba cocoloase.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava medie (20/30cm) si turnam aluatul in tava apoi nivelam. Cand cuptorul este incins introducem tava si coacem ‘prajitura’ timp de aproximativ 20-25 de minute. Cand vedem ca se rumeneste oprim focul. Lasam blatul la racit.

Orez cu chives
Incingem lingura de ulei intr-o tigaie si calim usor ceapa verde tocata marunt. 
Orezul il spalam in cateva ape apoi il punem in tigaie, adaugam apa, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam pe foc timp de aproximativ 20 de minute. Dupa ce am oprit focul adaugam si firele de chives tocate marunt. Amestecam usor si lasam orezul nestingherit la racit.

Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado

Mousse de avocado
Avocado il curatam de coaja si de sambure. Punem fructul in blender impreuna cu zeama de lime si-l mixam pana obtinem o crema fina. Foaia de gelatina o punem la inmuiat in apa rece. O lasam sa stea asa 5 minute. Smantana o incalzim usor si adaugam foaia de gelatina scursa bine, apoi o incorporam in crema de avocado. Amestecam bine, bine. Condimentan cu sares si nucsoara rasa dupa gust. Dam la rece.

Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado

Sos de lamaie
Topim untul intr-o oala mica. Adaugam faina si amestecam bine, avand grija sa nu se arda. Punem si apa si amestecam cu grija pana cand obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase. Sosul se va ingrosa treptat. Lasam 2-3 minute pe foc. Stingem focul si adaugam zeama de lamaie si smantana. Asezonam cu sare dupa gust.

Asamblare ‘trio verde’ 😀
Folosind forme de prezentare decupam cercuri din blatul de spanac fara a le scoate din forma. Peste spanac punem orez pana aproape de marginea de sus a formei. In locul ramas liber completam cu mousse-ul de avocado si nivelam. Dam la rece pana in momentul servirii.

Servim felii din rulada de curcan cu trio-ul verde si sosul de lamaie. Deasupra presaram firicele de chives.

Sa aveti pofta! 

Rulada de curcan, orez cu chives si mousse de avocado


23 Comments

« Tarta cu sparanghel, chives si somon afumat
Clatite de ciocolata cu crema de branza si lemon curd »

Comments

  1. Angelica says

    May 19, 2013 at 7:53 pm

    Ce frumos arata Paula!Imi place tare mult atat prezentarea cat si reteta…dulce-sarat e ceva ce eu ador!
    Felicitari!

    Reply
  2. Anca Lasan says

    May 19, 2013 at 9:00 pm

    Ce bunatate ai facut aici :) ce bine arata!!

    Reply
  3. Simona says

    May 19, 2013 at 9:05 pm

    Cat de delicios arata!! Bafta la concurs!
    Pupici

    Reply
  4. bia oana says

    May 19, 2013 at 10:24 pm

    bafta, super reteta, sper sa castigi:) iti tin pumnii

    Reply
  5. Sidy says

    May 20, 2013 at 5:01 am

    Waw cat de bine arataaaaaaaaaaaaa…..!!!!
    O multitudine de arome dupa cum bine spui si tu.
    Felicitari si bafta la concurs !
    Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !

    Reply
  6. Irina (Bucataria Irinei) says

    May 20, 2013 at 5:53 am

    Paula numai cu bunatati ne incanti. Meriti sa castigi concursul. Felicitari!

    Reply
  7. Alina Vicu says

    May 20, 2013 at 6:08 am

    Arata demential! Bafta la concurs!

    Reply
  8. Oana says

    May 20, 2013 at 7:37 am

    Ce minunatie! Sunt sigura ca te vei Numara printer finalisti :)

    Reply
  9. Dorina says

    May 20, 2013 at 7:39 am

    Foarte frumos arata. Bafta la concurs!

    Reply
  10. Laura@Transylvanian Kitchen says

    May 20, 2013 at 8:21 am

    Arata senzational!!! Multa bafta la concurs!

    Reply
  11. Adina says

    May 20, 2013 at 8:55 am

    Maxime felicitari pentru preparate,arata de…”stele Michelin”!:)

    Reply
  12. Simona says

    May 20, 2013 at 10:31 am

    Ce frumos arată!

    Reply
  13. mirela says

    May 20, 2013 at 10:59 am

    Am murit si am inviat!!!Divin!!!!Multa baftaaaaa!!pup!!!

    Reply
  14. Dohotariu-Avram Alina says

    May 20, 2013 at 11:03 am

    Foarte fain rezultatul! Baftă la concurs, Paula!

    Reply
  15. Cristina says

    May 20, 2013 at 11:40 am

    Nu-i frumos, dar eu ma invit la masa! Bafta!

    Reply
  16. Sara & Miki says

    May 20, 2013 at 4:47 pm

    Minunata prezentarea, felicitari! Pup!

    Reply
  17. Any says

    May 20, 2013 at 4:48 pm

    Felicitari, foarte frumoasa prezentarea, iar de gust nu mai zic. Cred ca a fost bun tare de tot.

    Reply
  18. Rocsy Ciobanu says

    May 20, 2013 at 5:43 pm

    Multa bafta . Ai un preparat grozav aici!

    Reply
  19. Licuta Marin says

    May 20, 2013 at 7:47 pm

    Un adevarat festin!!!Multa bafta la concurs!Pup!

    Reply
  20. Delicious Flavours says

    May 21, 2013 at 5:43 am

    Fata draga, locul tau e la Master Chef! :)
    Nu doar prezentarea este minunata ci si combinatiile de arome, felicitari!!!
    Pupici

    Reply
  21. Dana says

    May 21, 2013 at 10:34 am

    Am ajuns cam tarziu, toate complimentele au fost impartite, dar am si eu!
    BRAVO!!!
    Imi place ce vad fata talentata!
    Poate candva ma voi inspira de la tine.
    Bafta!

    Reply
  22. Claudia Mic says

    May 21, 2013 at 3:34 pm

    Bafta la concurs! Tot ce ai pregatit tu acolo arata demential, ca de obicei ma surprinzi…

    Reply
  23. Oana says

    May 22, 2013 at 3:56 pm

    O prezentare de nota 10! Nu e de mirare ca asa o delicatesa a castigat premiul 😀
    Felicitari!!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316