• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Tiramisu – cu ciocolata si fara oua

Prajituri

Tiramisu – cu ciocolata si fara oua

Tiramisu. Unii il iubesc, altii nu-l suporta, unora le este indiferent iar altora le place asa din cand in cand. Nu as putea spune ca il iubesc, sau nu-l suport pentru ca imi place, destul de mult, insa nu prea am ocazia sa-l consum des :)  acum ca stau sa ma gandesc nici nu mai stiu ce am eu ocazia sa consum des 😛 
Il fac atunci cand mi se face pofta de nu mai pot, si clar e musai sa-l pun in practica. Asa s-a intamplat si zilele trecute cand mi se facuse un dor nebun de tiramisu. Si l-am facut. Dar nu e varianta originala, nunu…e o varianta simplificata, putin mai light insa foarte gustoasa. E altfel de tiramisu – cu ciocolata si fara oua. 
 Tiramisu - cu cicocolata si fara oua_3
Ingrediente
18 piscoturi
 
Sirop
150 ml cafea tare si rece
2 lingurita miere
 
Crema
250 gr mascarpone
200 gr iaurt grecesc 5%
4 linguri zahar pudra vanilat
250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
100 gr ciocolata neagra
 
Timp de preparare: 30 min. Nr portii: 12
 Tiramisu - cu cicocolata si fara oua_1
Marcarpone il mixam la viteza medie pana cand devine cremos. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand zaharul e complet topit. Adaugam apoi iaurtul si extractul de vanilie. Mixam usor, la viteza mica.
 
Smantana pentru frisca (rece din frigider) o mixam timp de un minut la viteza mare, apoi adaugam zaharul pudra si mixam bine de tot pana cand obtinem o frisca bat. Incorporam cu grija (ajutandu-ne de o spatula) frisca in crema mascarpone si dam putin la rece.
 
Ciocolata o dam pe razatoarea cu gauri mici. Cafeaua tare o amestecam cu mierea. Pregatim o tava de chec – mare a fost a mea – o tapetam cu folie alimentara, lasand sa atarne si pe laterale.
 
Scoatem crema de la rece si punem jumatate din crema pe fundul tavii, nivelam bine. Deasupra cremei punem 2-3 linguri de ciocolata rasa, apoi un rand de piscoturi insiropate in cafea pe ambele parti. Atentie, piscoturile trebuie scufundate in cafea doar putin pe fiecare parte. 
 
Peste piscoturi punem restul de crema, apoi presaram din nou ciocolata rasa si la final uin nou rand de piscoturi insiropate. Dam prajitura la rece, preferabil peste noapte.
 
A doua zi rasturnam tiramisu pe un platou si deasupra presaram ciocolata neagra ramasa. Servim in portii mari (fara regrete) pentru ca e o prajitura delicata si usoara.
 
Enjoy! 
 Tiramisu - cu cicocolata si fara oua_2


15 Comments

« Rulada din omleta cu spanac si crema de branza
Prajitura cu dulce de leche si fistic »

Comments

  1. pansy says

    April 23, 2013 at 6:27 am

    Da’ ce bine sta crema fara gelatina,fara nimic !Bravo !

    Reply
  2. mandala says

    April 23, 2013 at 6:32 am

    Fara regrete as manca o portie mare !

    Reply
  3. coco says

    April 23, 2013 at 6:53 am

    minunat desert !

    Reply
  4. Cristina says

    April 23, 2013 at 7:30 am

    Eu fac parte din categoria celor ce-l iubesc, insa copilul meu nu-l suporta, :) prin urmare nu-l fac atat de des pe cat mi-ar placea. Al tau arata minunat.

    Reply
  5. Rocsy Ciobanu says

    April 23, 2013 at 7:42 am

    Imi place mult si daca e fara oua cu atat mai bine. O zi frumoasa!

    Reply
  6. liana says

    April 23, 2013 at 8:11 am

    Imi place varianta ta, fara oua si “light”, cu piscoturile vag inmuiate in cafea! Zici ca esti in Cluj … ? :))

    Reply
  7. Daniela says

    April 23, 2013 at 8:25 am

    Nici eu nu am facut cam de mult timp, dar atunci cind motzata cere, il fac cu crema pasticcera, iar piscoturile le insiropez cu suc de fructe, deci nici eu nu prea optez pentru varianta originala, oua crude, cafea si niscaiva bauturi alcoolice. Stii ca am cumparat pentru Isabella si m-am trezit acasa ca avea cognac, wisiki (asa imi place sa-i spun), asa ca am renuntat, ori fac eu, eu nu maninca… Hai ca m-am lungit, dar vin la prinz la tine sa servesc o portie tiramisata… hi, hi…

    Reply
  8. Alina Vicu says

    April 23, 2013 at 11:33 am

    Daca e light ma bag. Pune o portie si pentru mine. 😉
    Pup

    Reply
  9. FLORY says

    April 23, 2013 at 12:49 pm

    Eu ador tiramisù-ul,l-am incercat in diverse combinatii.Si mie imi place in varianta fara oua,al tau arata grozav!Pupici

    Reply
  10. Adina says

    April 23, 2013 at 1:08 pm

    Nu ma pot abtine,trebuie sa-l gust!:)

    Reply
  11. Nicoleta - Agenda di Nico says

    April 23, 2013 at 8:59 pm

    Un desert care imi place mult…cu sau fara oua. .Imi place varianta asta cu iaurt grecesc, trebuie sa o incerc si eu.
    ciao!

    Reply
  12. Cătău says

    April 24, 2013 at 12:13 pm

    Nu e tiramisu prajitura meapreferata, dar asta arata dementialll!!

    Reply
  13. Liana10 says

    April 24, 2013 at 5:30 pm

    Light sau nelight, e clar ca sunt fan 😉 Arata senzational!! puup

    Reply
  14. Laura says

    April 24, 2013 at 7:04 pm

    Ymmy, ce bine arata!! De mult timp vreau sa fac tiramisu. O sa ma inspir din reteta ta si voi face probabil de Paste :)

    Reply
  15. Andreea Dianu says

    April 25, 2013 at 11:13 am

    Minunat tiramisul :) Este unul dintre deserturile mele favorite <3

    Te pup!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316