• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aperitive / Rulada din omleta cu spanac si crema de branza

Aperitive

Rulada din omleta cu spanac si crema de branza

Pentru ca se apropie sarbatorile, asa cum v-am promis, o sa va aduc si cateva idei pentru masa de Paste. Aperitivul de astazi se face foarte usor, si daca sunteti iubitori de spanac (asa ca mine) cu siguranta o sa va placa. Daca nu va place spanacul puteti sa-l inlocuiti cu altceva gen leurda, stevie, brocolli, ceapa verde…sau alte legume care va plac voua (nu e musai sa fie verzi). 

Cand m-am hotarat sa fac aceasta rulada aveam prea multe oua in frigider :P, spanac proaspat cumparat din piata si binenteles cas proaspat primit de la bunicii mei dragi. Iar cand eu am aceste ingrediente prin casa, nu se poate sa nu le combin in ceva bun, si mai mereu ma trezesc ca fac altceva :)

Rulada din omleta cu spanac si crema de branza

Rulada
6 oua
250 gr spanac
sare, piper
nucsoara
cateva fire marar

Umplutura
200 gr cas de casa/cascaval
100 gr branza telemea/branza de oi
2 linguri smantana

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 20-25 min.

Rulada din omleta cu spanac si crema de branza

Spanacul il spalam bine in 3 ape apoi il oparim in apa cu sare timp de 5 minute. Il lasam la scurs, iar cand este racit il scurgem cat putem de bine de apa apoi il tocam marunt. Tocam marunt si mararul.

Ouale le batem usor cu furculita, adaugam sare (cam jumatate de lingurita), putin piper si nucsoara rasa. Punem spanacul si mararul apoi omogenizam compozitia.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 25/35cm cu hartie de copt si turnam omleta in tava apoi nivelam frumos cu o spatula. Dam tava la cuptor. Sincera sa fiu nu mai stiu exact cat am copt-o, sa fi fost in jur de 20-25 de minute. Cert e ca am lasat-o la cuptor pana cand omleta a fost inchegata dar nu uscata. Cand e gata scoatam tava din cuptor si rasturnam omleta pe o foaie de copt, apoi rulam omleta cu tot cu foaie. O lasam asa pana cand e racita complet.

Rulada din omleta cu spanac si crema de branza

Pentru umplutura eu am ales ceva simplu, dar ca sa fie mai festiv puteti sa imbunatatiti umplutura cu bucatele de pastrama de pui/curcan/miel sau chiar somon afumat (ar fi o nebunie). Variante de umplutura sunt multe.
Revenind la ale noastre (mele )…casul il maruntim/razuim apoi il amestecam bine cu smantana si  branza telemea rasa. 

Desfasuram rulada, punem umplutura apoi rulam cat de strans posibil. Dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care poate fi portionata fara probleme. 
La noi a avut mare trecere la masa, pesemne ca a placut oamenilor. Usoara si aromata, rapida…si de efect!!

Pofta buna! 
Rulada din omleta cu spanac si crema de branza


19 Comments

« Prajitura cu morcovi
Tiramisu – cu ciocolata si fara oua »

Comments

  1. Mihaela Mihalache says

    April 22, 2013 at 5:26 am

    ai venit la fix cu aceasta idee super 😉 Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:34 am

      Mihaela, ma bucur ca-ti place 😉

      Reply
  2. Daniela says

    April 22, 2013 at 6:26 am

    Cred ca doar cu o rulada ca a ta, as reusi sa pacalesc ploada din dotare, sa manince spanac… Hmmm, delicioasa…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:35 am

      Daniela :))) Al meu inca nu face mofturi la spanac…deocamdata 😛

      Reply
  3. Liana@Transylvanian Kitchen says

    April 22, 2013 at 6:37 am

    Foarte bine arată rulada şi foarte bună ideea cu leurdă (având în vedere că soţul meu nu e amator de spanac). Mersi!
    Te pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:35 am

      Liana, cu leurda cred ca ar iesi super gustoasa 😉 Pup

      Reply
  4. Ghiocel07 says

    April 22, 2013 at 8:24 am

    Vai ce bine arata….uite mi-ai dat o idee grozava. Multumesc, pupici.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:37 am

      Multumesc mult Ghiocel 😉 te pup

      Reply
  5. Diana says

    April 22, 2013 at 9:48 am

    Faina reteta! Me like ;). Pupici si o saptamana minunata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:38 am

      Diana, ma bucur mult ca-ti place! Pup

      Reply
  6. Cătău says

    April 22, 2013 at 1:39 pm

    bunuttttt, arata de vis!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:38 am

      Multumesc mult Catau! :*

      Reply
  7. catkitchen says

    April 22, 2013 at 6:35 pm

    Ce minunatie frumoasa si sanatoasa !!! 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:38 am

      Magda, ma bucur mult ca-ti place! Pupici

      Reply
  8. Haplea says

    April 22, 2013 at 6:49 pm

    Grozava reteta!!!Arata foarte bine!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:38 am

      Haplea, multumesc mult!

      Reply
  9. Delicious Flavours says

    April 23, 2013 at 6:47 am

    Arata impecabil feliile de rulada si dau bine pe un platou festiv!
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 29, 2013 at 6:38 am

      Angi asa este, sunt de mare efect! Te pup

      Reply
  10. Crisu Cris says

    March 6, 2014 at 3:47 pm

    Arata minunaT, sigur am sa incerc sa o prepar si eu.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316