Luna aceasta Magda de la Cat’s Kitchen, in cadrul poriectului Dulce Romanie initiat de Mihaela, ne-a provocat sa gatim cu leurda sau ciuperci….iar daca ne plac dulcegariile sa ne rasfatam cu o tarta dulce intr-o prezentare rustica.
Mi-au placut mult propunerile ei, si pentru ca timpul nu imi permite sa particip cu mai mult de o reteta…m-am gandit sa le combin putin. Asadar am ales sa fac o tarta rustica cu leurda, dar nu dulce, ci una sarata cu legume proaspete de la piata. A fost o nebunie!! Leurda in combinatie cu branza si spanac…cu un aluat fraged de tarta…te topeai de placere dupa fiecare muscatura. Ciuperci nu am pus, pentru ca – nu stiu daca stiti sau nu, dar oricum va spun eu acum – mie nu prea imi plac ciupercile. Le mananc, dar arareori…si musai acompaniate de lactate 

Aluat
250 gr faina
120 gr unt
1/2 lingurita sare
1 praf zahar
1 ou
1-2 linguri apa rece
Umplutura
200 gr branza de vaci
50 gr smantana grasa
2 oua mari
200 gr spanac
1 legatura leurda
cateva fire marar
sare
piper
1 legatura ceapa verde
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere 30-35 min. Nr. portii: 6
Cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei. Punem untul rece taiat cubulete, sarea, zaharul si oul, apoi incepem sa amestecam cu degetele pana cand obtinem un aluat compact. Adaugam 1-2 linguri de apa, cat sa ajungem la un aluat omogen si nelipicios. Nu framantam prea mult, ca sa nu incalzim aluatul si untul implicit. Dam la rece pentru cel putin jumatate de ora.
Umplutura se face la fel de usor. Spanacul (oparit si scurs de apa) il tocam marunt. Leura si mararul le spalam bine, apoi le tocam marunt si pe ele. Intr-un vas incapator punem branza de vaci, smantana, ouale, spanacul, leurda si mararul si le amestecam bine de tot cu o lingura. La final adaugam sare si piper dupa gust.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 6 bucati (egale sau nu). Intindem fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi subtire de 2-3 mm si-l punem in tava. Punem umplutura asltfel incat sa lasam 2-3 cm liberi fata de extremitati, apoi aducem lateralele peste umplutura si rasucim putin capetele. Procedam la fel cu toate cele 6 bucati. Pe fiecare bucata punem cateva coodite de ceapa verde (peste umplutura).
Dam tava la cuptorul incins si coacem tartele pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Scoatem tartele din cuptor si asteptam 10-15 minute ca sa se racoreasca, apoi le putem servi cu pofta si cu incredere.
Au fost delicioase. Sper sa-i fie si Magdei pe plac, careia cu drag ii trimit aceasta reteta
Enjoy!
Minunat arata, felicitari!
Wow, ce bunatate si ce bine arata … minunata!!
Maine ma prezint si eu la provocare, cu ciuperci …caci eu sunt fan ciuperci
Pup:*
Spectaculoasa! Felicitari pentru realizare!
Rustica si gustoasa, e tare buna leurda cu branza!
Minunata tarta! Ce buna ar fi de mic dejun. Adina va fi foarte bucuroasa cand va vedea tarta asta. Pupic si o saptamana frumoasa!
Imi place mult aspectul fiindca e altceva decat ce-am vazut pana acum si decat ce-am facut si eu pentru provocare :))
Stiu ca si gustul e pe masura aspectului si nu pot decat sa-ti spun nu maaaare bravo.
Ma omorati cu tartele si leurda pe care n-am de unde s-o iau.Arata grozav!Pupici
Tare îmi place, Paula! Nu te dezminți deloc:).
O nebunie tarta asta!te pupam
Vai cat este de frumoasa !!! Ce culori minunate si ce forma frumoasa i-ai dat !! Multumesc din suflet ptr participare , draga Paula !!!!!
Ce frumusete de tarta rustica!!! Luna asta ne-a facut-o Magda! Ne-a mobilizat pe toti de vedem numai tarte!
Pupici
Imi place mult aspectul rustic pe care i l-ai dat! Excelent rezultat!
E superba! De poveste…
ce frumoasa este! Ca o carte deschisa!
Primvara superba draga mea!
Cat de bine arata!
Ei da!!!Minunata tarta ta!
Mmm, ce bunatate ai facut!Nu refuz o feliuta:)Pup!
pacat ca nu gasesc leurda aici:)
Ce bunaciune de tarta ai facut!!! Super prezentare!!
Pupici
Azi am fost la piata si de cum am intrat am simtit mirosul frumos al leurdei. Am luat 3 legaturi si urmeaza sa fac ceva bun bun cu ele..inca nu stiu ce.
Frumoasa tarta ta, te pup :*
Cea mai bunaaaaa tartaaaa, strig sa ma auda toata lumea! :))
In weekend o fac din nou si sper sa reusesc s-o si trag in chip 😀
Mersi de reteta, pupici multi! <3
Nebunie mare tarta ta.
Sa va fie de bine. Te pup.