• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte sarate / Tarta rustica cu leurda si spanac

Tarte/Placinte sarate

Tarta rustica cu leurda si spanac

Luna aceasta Magda de la Cat’s Kitchen, in cadrul poriectului Dulce Romanie initiat de Mihaela, ne-a provocat sa gatim cu leurda sau ciuperci….iar daca ne plac dulcegariile sa ne rasfatam cu o tarta dulce intr-o prezentare rustica.
Mi-au placut mult propunerile ei, si pentru ca timpul nu imi permite sa particip cu mai mult de o reteta…m-am gandit sa le combin putin. Asadar am ales sa fac o tarta rustica cu leurda, dar nu dulce, ci una sarata cu legume proaspete de la piata. A fost o nebunie!! Leurda in combinatie cu branza si spanac…cu un aluat fraged de tarta…te topeai de placere dupa fiecare muscatura. Ciuperci nu am pus, pentru ca – nu stiu daca stiti sau nu, dar oricum va spun eu acum – mie nu prea imi plac ciupercile. Le mananc, dar arareori…si musai acompaniate de lactate :)
 Tarta rustica cu leurda si spanac_3
 
Aluat
250 gr faina
120 gr unt
1/2 lingurita sare
1 praf zahar
1 ou
1-2 linguri apa rece
 
Umplutura
200 gr branza de vaci
50 gr smantana grasa
2 oua mari
200 gr spanac
1 legatura leurda
cateva fire marar
sare
piper
1 legatura ceapa verde
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere 30-35 min. Nr. portii: 6 
 Tarta rustica cu leurda si spanac_1
Cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei. Punem untul rece taiat cubulete, sarea, zaharul si oul, apoi incepem sa amestecam cu degetele pana cand obtinem un aluat compact. Adaugam 1-2 linguri de apa, cat sa ajungem la un aluat omogen si nelipicios. Nu framantam prea mult, ca sa nu incalzim aluatul si untul implicit. Dam la rece pentru cel putin jumatate de ora.
 
Umplutura se face la fel de usor. Spanacul (oparit si scurs de apa) il tocam marunt. Leura si mararul le spalam bine, apoi le tocam marunt si pe ele. Intr-un vas incapator punem branza de vaci, smantana, ouale, spanacul, leurda si mararul si le amestecam bine de tot cu o lingura. La final adaugam sare si piper dupa gust.
 
Tarta rustica cu leurda si spanac


Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la rece si il impartim in 6 bucati (egale sau nu). Intindem fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi subtire de 2-3 mm si-l punem in tava. Punem umplutura asltfel incat sa lasam 2-3 cm liberi fata de extremitati, apoi aducem lateralele peste umplutura si rasucim putin capetele. Procedam la fel cu toate cele 6 bucati. Pe fiecare bucata punem cateva coodite de ceapa verde (peste umplutura).

Dam tava la cuptorul incins si coacem tartele pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Scoatem tartele din cuptor si asteptam 10-15 minute ca sa se racoreasca, apoi le putem servi cu pofta si cu incredere. 
Au fost delicioase. Sper sa-i fie si Magdei pe plac, careia cu drag ii trimit aceasta reteta
Enjoy!
 Tarta rustica cu leurda si spanac_2


22 Comments

« Parfait cu piure de castane si sos caramel
Strudel cu mere de post »

Comments

  1. Sara & Miki says

    April 14, 2013 at 7:50 pm

    Minunat arata, felicitari!

    Reply
  2. Danutza says

    April 14, 2013 at 8:02 pm

    Wow, ce bunatate si ce bine arata … minunata!!
    Maine ma prezint si eu la provocare, cu ciuperci …caci eu sunt fan ciuperci :)

    Pup:*

    Reply
  3. Alexandrina says

    April 14, 2013 at 8:33 pm

    Spectaculoasa! Felicitari pentru realizare!

    Reply
  4. mandala says

    April 14, 2013 at 9:43 pm

    Rustica si gustoasa, e tare buna leurda cu branza!

    Reply
  5. Rita Oarga says

    April 15, 2013 at 5:14 am

    Minunata tarta! Ce buna ar fi de mic dejun. Adina va fi foarte bucuroasa cand va vedea tarta asta. Pupic si o saptamana frumoasa!

    Reply
  6. Bucate apetisante says

    April 15, 2013 at 10:23 am

    Imi place mult aspectul fiindca e altceva decat ce-am vazut pana acum si decat ce-am facut si eu pentru provocare :))
    Stiu ca si gustul e pe masura aspectului si nu pot decat sa-ti spun nu maaaare bravo.

    Reply
  7. FLORY says

    April 15, 2013 at 10:53 am

    Ma omorati cu tartele si leurda pe care n-am de unde s-o iau.Arata grozav!Pupici

    Reply
  8. Dohotariu-Avram Alina says

    April 15, 2013 at 11:05 am

    Tare îmi place, Paula! Nu te dezminți deloc:).

    Reply
  9. Sisters'Kitchen says

    April 15, 2013 at 11:44 am

    O nebunie tarta asta!te pupam

    Reply
  10. catkitchen says

    April 15, 2013 at 12:17 pm

    Vai cat este de frumoasa !!! Ce culori minunate si ce forma frumoasa i-ai dat !! Multumesc din suflet ptr participare , draga Paula !!!!!

    Reply
  11. Diana says

    April 15, 2013 at 12:18 pm

    Ce frumusete de tarta rustica!!! Luna asta ne-a facut-o Magda! Ne-a mobilizat pe toti de vedem numai tarte! :) Pupici

    Reply
  12. Any says

    April 15, 2013 at 3:31 pm

    Imi place mult aspectul rustic pe care i l-ai dat! Excelent rezultat!

    Reply
  13. Laura@Transylvanian Kitchen says

    April 15, 2013 at 3:32 pm

    E superba! De poveste…

    Reply
  14. Emily says

    April 15, 2013 at 4:27 pm

    ce frumoasa este! Ca o carte deschisa!
    Primvara superba draga mea!

    Reply
  15. Rocsy Ciobanu says

    April 15, 2013 at 5:51 pm

    Cat de bine arata!

    Reply
  16. Haplea says

    April 15, 2013 at 6:00 pm

    Ei da!!!Minunata tarta ta!

    Reply
  17. Licuta Marin says

    April 15, 2013 at 6:47 pm

    Mmm, ce bunatate ai facut!Nu refuz o feliuta:)Pup!

    Reply
  18. bia oana says

    April 15, 2013 at 6:52 pm

    pacat ca nu gasesc leurda aici:)

    Reply
  19. Simona says

    April 15, 2013 at 7:23 pm

    Ce bunaciune de tarta ai facut!!! Super prezentare!!
    Pupici

    Reply
  20. Corina Ureche says

    April 16, 2013 at 2:19 pm

    Azi am fost la piata si de cum am intrat am simtit mirosul frumos al leurdei. Am luat 3 legaturi si urmeaza sa fac ceva bun bun cu ele..inca nu stiu ce.
    Frumoasa tarta ta, te pup :*

    Reply
  21. Delicious Flavours says

    April 18, 2013 at 7:27 am

    Cea mai bunaaaaa tartaaaa, strig sa ma auda toata lumea! :))
    In weekend o fac din nou si sper sa reusesc s-o si trag in chip 😀
    Mersi de reteta, pupici multi! <3

    Reply
  22. Dana says

    April 18, 2013 at 1:26 pm

    Nebunie mare tarta ta.
    Sa va fie de bine. Te pup.

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316