• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Parfait cu piure de castane si sos caramel

Dulciuri diverse Inghetata

Parfait cu piure de castane si sos caramel

Ce poate fi mai bun si mai rapid pentru un desert de sambata…decat un parfait? :) Nimic nu este, va spun eu…pentru aceasta sambata este desertul ideal :)
De obicei sambata sunt mereu cu o mie de treburi de facut, si timpul meu nu-mi permite sa fac tot ce mi-as dori eu, asa ca aleg mancare rapida, iar la desert regula nu se dezminte. Duminca treaba e alta, masa e serioasa….si dulcele este la rang inalt. Dar acum sa ramanem la sambata noastra, si la acest parfait simplu si parfumat.
 
Parfait cu piure de castane si sos caramel_2
Ingrediente
180 gr piure de castane
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita zahar pudra
1 foaie gelatina
sos caramel
frisca
bombonele de ciocolata
 
Parfait cu piure de castane si sos caramel_1
Gelatina o punem la inmuiat in putina apa. Smantana o punem pe foc si o incalzim atat cat sa suporte degetul nostru caldura. Adaugam gelatina si amestecam bine. Lasam frisca deoparte pana ajunge la temperatura camerei.
 
Piureul de castane, la temperatura camerei il mixam usor cu zaharul pudra cat sa devina ca o crema, adica mai usor de manevrat. Peste el adaugam si smantana si omogenizam.
 
Impartim parfait-ul in forme si-l dam pentru o ora, doua la congelator.
In momentul servirii il putem decora cu caramel – care as zice eu ca e cam obligatoriu….ii da un gust aparte, de nerefuzat – cu frisca si bombonele de ciocolata. A fost foarte bun, racoritor si parfumat.
 
Enjoy!

Parfait cu piure de castane si sos caramel_3


14 Comments

« Briose cu banane si afine de post
Tarta rustica cu leurda si spanac »

Comments

  1. Bogdan Alina says

    April 13, 2013 at 2:08 pm

    Paula ce bunatate ai tu aici. Desi este un desert rapid cu siguranta gustul este de top. Pup!

    Reply
  2. Liana10 says

    April 13, 2013 at 2:47 pm

    O,Doamne…caramelul ala se revarsa spre mine,hi,hi…e de nerefuzat!

    Reply
  3. Zilahi Adela says

    April 13, 2013 at 7:22 pm

    Mmmmm !! Ce bine arata!!! Un desert de nota 10!! Pupici!!

    Reply
  4. Rita Oarga says

    April 14, 2013 at 5:41 am

    Acum ca a iesit si soarele in sfarsit, eu as accepta desertul asta si duminica.
    Arata foarte bine.

    Reply
  5. Haplea says

    April 14, 2013 at 7:38 am

    Wow ce bunatate!!!

    Reply
  6. Dohotariu-Avram Alina says

    April 14, 2013 at 10:18 am

    Ce mi-e poftă de un parfait!

    Reply
  7. adnia says

    April 14, 2013 at 11:42 am

    arata perfect! de gust nu mai vorbesc..

    Reply
  8. Rocsy Ciobanu says

    April 14, 2013 at 12:38 pm

    Un rasfat de week-end este. Bravo!

    Reply
  9. Cristina says

    April 14, 2013 at 2:50 pm

    ai dreptate, este perfect pentru week-end!

    Reply
  10. Simona says

    April 14, 2013 at 5:45 pm

    N-am mancat niciodata piureu de castane.. dar tot n-as refuza o portie, macar! :)
    Pupici

    Reply
  11. Cătău says

    April 15, 2013 at 5:53 pm

    super deliciossss!!

    Reply
  12. Paula Gafitescu says

    April 17, 2013 at 12:58 pm

    Ma bucur mult ca va place, a fost delicios si atat de usor de facut !! O zi frumoasa tuturor!

    Reply
  13. Torturi botez says

    June 1, 2013 at 10:00 pm

    Oau !. Ce bine arata. Papilele mele gustative au luato razna.

    Reply
  14. adnia says

    July 21, 2013 at 8:01 pm

    fantastic! si piureul de castane e absolut divin!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316