• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Mini torturi cu mousse de ciocolata si visine

Torturi Dulce Romanie

Mini torturi cu mousse de ciocolata si visine

La multi ani tuturor femeilor!! La multi ani mami!!
Azi este o zi speciala, unica in an, o zi de sarbatoare dedicata femeii. Luna martie este o luna minunata, o luna in care venirea primaverii ne lumineaza sufletul, ne descarca de norii negri (albi) ai iernii si ne aduce pe toti la viata. Este o luna in care celebram martisorul, cu lunga si trainica lui poveste…si pe langa toate acestea mai este si luna in care celebram ziua femeii. 
 
Dragele mele eu va doresc tot binele din lume, sa fiti fericite si iubite…sa fiti sanatoase si sa va bucurati de cei dragi din viata voastra si…sa le oferiti tot ce aveti mai bun!
Pentru voi am facut special aceste tortulete pline de ciocolata si ganduri bune.
Mini torturi cu mousse de ciocolata si visine_1
Blat
2 oua
2 linguri faina
2 linguri zahar
1 praf sare
1 lingurita esenta de vanilie
 
Mousse de ciocolata
200 gr ciocolata neagra 70% cacao
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
10 gr gelatina
2-3 linguri rom
3 linguri nuca macinata
 
Crema de visine
100 gr visine congelate
2 linguri zahar
2 linguri amidon
Decor
100 gr ciocolata alba
2 linguri smantana
 
100 gr ciocolata neagra 70%
4 linguri smantana
inimioare colorate de zahar
 
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 6
Mini torturi cu mousse de ciocolata si visine_3
Cand am facut aceste tortulete am fost clar inspirata de tortul cu mousse de ciocolata care ne-a placut mult, dar mult de tot! Si cum eu sunt fan ciocolata, si pe langa astea sunt fan si mousse, am ales aceasta combinatie la care am adaugat un plus de savoare: nuca si rom. Mmmm, o nebunie.
Pentru blat pregatim o tava de copt de dimensiuni 20/30 cm. O ungem cu unt si o tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
 
Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine pana la topirea completa si abia apoi adaugam urmatoarea lingura. Adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si incorporam usor. Faina o incorporam in blat cu miscari usoare de jos in sus. Punem coca in tava si nivelam, apoi introducem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 20, daca nu iese curata mai lasam 5 minute. Scoatem usor blatul din tava si-l lasam la racit.
 
Punem visinele pe foc, asa inghetate cum sunt, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Amidonul il desfacem cu 1-2 linguri din sucul lasat de visine, si-l punem apoi peste ele. O mai lasam pe foc cateva minute (nu vor fi multe) pana se ingroasa, apoi dam la rece.
Pentru mousse-ul de ciocolata topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Gelatina o punem la inmuiat in 3 linguri de rom rece, o lasam asa 5 minute apoi o adaugam peste crema de ciocolata si mixam bine. Incorporam usor si nuca macinata si o dam din nou la rece.
 
Mixam restul de smantana cu cele doua linguri de zahar pudra pana obtinem o frisca intarita bine. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita cu miscari usoare de jos in sus.
Din blatul de tort taiem cercuri/inimioare de diametru maxim 10cm. Formele mele au dimensiunea de 7.5cm. Vor rezulta 6 portii. 
Daca nu aveti 6 forme, va trebui sa le asamblati pe rand. Ca sa le raciti mai repede – si aici ma refer in special la mousse – si sa le puteti refolosi mai repede, puteti sa le dati jumatate de ora la congelator. Asta sigur va face asteptarea mai putin lunga 😉
Lasam blatul in forma de prezentare, peste el puneti cate o lingura din crema de visine. Umpleti apoi formele cu mousse de ciocolata si le dati la rece, sau la congelator daca trebuie refolosite.
 
Ca sa scoateti tortuletele din forma, le impingeti usor in sus si vor iesi aproape de bunavoie.
 
Pentru decor topim ciocolata alba la bain marie impreuna cu smantana – sa fie dintr-aia grasa si dulce. La fel procedam si cu ciocolata neagra.
Turnam ciocolata alba peste tortulete care fiind mai moale se va prelinge pe laterale. Dam putin la rece tortuletele ca sa se intareasca ciocolata alba.
Cu ciocolata neagra ne putem juca cum vrem, putem sa procedam la fel cu cea alba, sau putem sa o punem doar deasupra tortuletelor.
Decoram cu inimioare colorate de zahar – nu este obligatoriu – dar eu am vrut sa ma joc putin :)
Sa aveti un 8 Martie fericit!!
La multi ani mama!!!
 
Cu aceste mici creatii particip la Provocarea Dulce Romanie a lunii martie, pe care o gazduiesc chiar eu.
 
Mini torturi cu mousse de ciocolata si visine_2


32 Comments

« Rulouri cu carne
Mucenici moldovenesti »

Comments

  1. Top Cuisine avec Lavi says

    March 8, 2013 at 6:30 am

    Doamne, cum poate sa arate! Senzational!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 8, 2013 at 12:00 pm

      Lavi, multumesc mult! Pup

      Reply
    • Anonymous says

      February 3, 2014 at 2:19 pm

      Nici nu stiu ce sa zic.Mi-a placut mult.

      Reply
  2. Buburuza Bubu says

    March 8, 2013 at 6:55 am

    Asa tortulete sa tot primesc de 8 martie si spun ADIO la dieta :) Iti Doresc multa sanatate si un 8 Martie mirific! pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 8, 2013 at 12:01 pm

      Loredana :)) Ma bucur ca-ti plac si-ti urez o zi minunata + La multi ani!!

      Reply
  3. Anonymous says

    March 8, 2013 at 7:14 am

    O primavara minunata si fericita sa ai, despre tortulete nu am cuvinte, cum am mai spus le visez ,super frumos pup.Gabriela.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 8, 2013 at 12:02 pm

      Gabriela, iti multumesc mult!! O zi frumoasa si La multi ani!! Pup

      Reply
    • mandala says

      March 8, 2013 at 12:38 pm

      La multi ani!!

      Reply
  4. Anca B. says

    March 8, 2013 at 7:17 am

    O combinatie de vis! La multi ani, Paula, sa fi sanatoasa si iubita si sa ai parte numai de realizari! Pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 8, 2013 at 12:04 pm

      Multumesc mult Anca, la fel ioti doresc si eu tie! Pup

      Reply
  5. Alina Vicu says

    March 8, 2013 at 8:04 am

    Superbe tortuletele!
    La multi ani, Paula, sa ai o zi frumoasa ca tine! Pupici!

    Reply
  6. Liana@Transylvanian Kitchen says

    March 8, 2013 at 8:09 am

    Faci niste deserturi fenomenale! Te admir :)
    La multi ani de 8 Martie!

    Reply
  7. Timea says

    March 8, 2013 at 10:20 am

    Arata minunat!!! La multi ani draga mea!

    Reply
  8. Cristina says

    March 8, 2013 at 10:35 am

    La multi ani, Paula!! Suberbe torturile tale! Te pup!

    Reply
  9. mirela says

    March 8, 2013 at 11:00 am

    Foarte bune trebuie sa fie!!!!La multi ani!!!!Te pupp!!

    Reply
  10. liana says

    March 8, 2013 at 11:09 am

    La multi ani! Si pofta buna la minunatele tortulete :)

    Reply
  11. Alex says

    March 8, 2013 at 12:35 pm

    Oh, yummy! E pur si simplu delicios!
    La multi ani !!!

    Reply
  12. Gabriela says

    March 8, 2013 at 1:29 pm

    La multi ani, Paula! Tortuletele arata superb!

    Reply
  13. Simona says

    March 8, 2013 at 2:07 pm

    Pai se putea sa stai tu cuminte?! :) Bine ca m-ai facut sa mor aici de pofta… 😛
    La Multi Ani scumpa mea doamna frumoasa si harnica!! O primavara superba ca tine, iti doresc!
    Pupici

    Reply
  14. Dohotariu-Avram Alina says

    March 8, 2013 at 2:09 pm

    La multi ani, Paula!

    Reply
  15. Oana D. says

    March 8, 2013 at 2:22 pm

    Micutze si delicioase, numai bune de gustat la o petrecere ad-hoc ! O zi senina si plina de surprize frumoase iti doresc!

    Reply
  16. Kadia Yusupova says

    March 8, 2013 at 2:29 pm

    Uau! Ce frumoase sunt! La multi ani de 8 martie :)

    Reply
  17. Ramona Alina says

    March 8, 2013 at 2:56 pm

    Sunt mortale!yummy scrummy

    Reply
  18. Craita says

    March 8, 2013 at 3:43 pm

    Blogul tau este o lume de poveste! Cand intru aici imi aduc aminte de copilarie cand ma imaginam mancand din tot felul de deserturi divine si imposibil de gasit si gatit.La multi ani de 8 martie!

    Reply
  19. Rocsy Ciobanu says

    March 8, 2013 at 5:09 pm

    La multi ani si o primavara frumoasa.Minunate tortulete.Pup!

    Reply
  20. Rita Oarga says

    March 8, 2013 at 9:14 pm

    Vad ca sunt ultima pe ziua de astazi. Nu-i nimic, bine ca am ajuns sa studiez minitortuletele tale. Sunt incantatoare. Ce frumos petrecem noi! Avem de toate daca suntem harnice. :)))
    Iti doresc multa fericire si sanatate.
    La multi ani!

    Reply
  21. speranta says

    March 9, 2013 at 4:42 am

    LA multi ani!!!O primavara frumoasa…pupici
    Nu am cuvinte felicitari.

    Reply
  22. Mihaela Mihalache says

    March 9, 2013 at 2:50 pm

    waw, felicitari pentru idee 😉 arata minunat.
    La multi ani! Pupici

    Reply
  23. Camy Sweet says

    March 11, 2013 at 8:50 am

    La multi ani fericiti draga mea iar primavara aceasta sa te invaluie numai cu bucurii!Cat despre tortulete sunt nemaipomenite,arata atat de ispititor incat merita incercate.Felicitarile mele!

    Reply
  24. Brindusa Scheaua says

    March 11, 2013 at 3:54 pm

    Buna Paula. Te invit cu mare drag la concursul de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii ’20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de “Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate”. Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O pimavara frumoasa sa ai! :)

    Reply
  25. Danutza says

    March 11, 2013 at 6:51 pm

    Wow, super minunatii dulci :)

    Reply
  26. Carol says

    March 17, 2013 at 6:42 pm

    Mereu I enjoy sa iti citesc postarile. Esti minunata.

    Reply

Leave a Reply to Buburuza Bubu Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316