• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Rulouri cu carne

Aluat sarat Aperitive Retete de mancare

Rulouri cu carne

Fac eu ce fac, ma invart eu prin diverse categorii….si iata ca iar ajung la aluaturi sarate facute in casa. Culmea ca din cele dulci am observat ca am putine retete, si asta nu suna foarte bine mai ales ca imi plac mult si alea :)) Cu timpul cine stie…poate voi mai ‘remedia’ din problema, insa azi eu va aduc niste rulouri delicioase cu carne de porc si niste legume pe ici pe colo, ca doar ne trebuie si dintr-alea sincer eu le-as fi facut doar cu legume, dar mai am si carnivori prin casa. 
 Rulouri cu carne
Aluat
400 gr faina
200-250 ml lapte
10 gr drojdie proaspata
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri smantana
1 lingura ulei
1 galbenus
 
50 gr unt topit
 
Umplutura
1 lingura ulei
400 gr carne tocata de porc/vita – ce preferati
1 ceapa mare
1 morcov
2 catei usturoi
100 gr cascaval
1 lingurita marar
sare
piper
 
Pt uns 
albus de ou
cascaval ras 
 
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 8 
 Rulouri cu carne
 Cernem faina intr-un bol incapator iar in mijloc facem o adancitura.
Incalzim usor 200ml lapte, punem lingurita de zahar si drojdia si le lasam asa timp de 10 minute.
 
In adancitura din faina punem laptele cu drojdia, galbenusul de ou si smantana si incepem sa framantam. Cand aluatul incepe sa se omogenizeze adaugam sarea si uleiul si framantam bine – cel putin 10 minute – pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte, iar daca este prea moale se mai poate suplimenta cu faina, cate o lingura o data. 
 
Punem aluatul intr-un loc caldut ferit de curenti – cuptorul e locul ideal pentru asta, iar daca a fost si incalzit usor inainte (max. 40 de grade) e si mai bine – si-l lasam la dospit pentru o ora. 
 
Intre timp pregatim umplutura. Uleiul il punem la incins. Adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul si le calim usor. Punem si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici iar apoi adaugam carnea tocata. Lasam la calit pana cand se pierde tot lichidul din tigaie. La sfarsit adaugam cascavalul ras,  mararul tocat marunt si potrivim de gust cu sare si piper.
 
 
Dupa o ora intindem aluatul pe masa de lucru. Ii dam o forma dreptunghiulara si-l ungem cu untul topit. il impachetam ca in imagine, aducem doua laterale inspre mijloc, apoi celelate doua latetrale le aducem peste. Lasam asa aluatul timp de 20 de minute dupa care il intindem intr-o foaie de grosimea 0.5 cm.
 
 
Din foaia intinsa taiem dreptunghiuri. Pe fiecare dreptunghi punem cate 1-2 linguri de umplutura, depinde cat incape si apoi incepem sa rulam. La sfarsit inchidem bine capetele, ca sa nu iasa umplutura.
 
 
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Punem rulourile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu albus de ou batut iar deasupra presaram putin cascaval razuit, eu am folosit cascaval de casa si reteta o puteti lua de aici.
Cand cuptorul e incins introducem tava si le coacem timp de 30-35 de minute pana cand sunt rumenite frumos, Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade.
 
Pofta buna! 
Rulouri cu carne


25 Comments

« Cheesecake Pops
Mini torturi cu mousse de ciocolata si visine »

Comments

  1. Irina (Bucataria Irinei) says

    March 6, 2013 at 7:06 am

    Cum sa nu avem pofta daca sunt atat de bune???!!!!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 1:17 pm

      Irina, ma bucur mult! Pup

      Reply
  2. Top Cuisine avec Lavi says

    March 6, 2013 at 7:07 am

    Vai de mine ce deliciu! Arata foarte bine!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 1:17 pm

      Lavi, chiar ma bucur ca-ti plac! Te pup

      Reply
  3. Anonymous says

    March 6, 2013 at 7:29 am

    Bun,bun si mie imi plac foarte mult aluaturile sarate,trebuie sa fac un tort pt ziua mea si am ales reteta ta de la revelion cel cu lemon curd,sta tot timpul in gandul meu ca sa nu mai spun de cel cu cocos si mango,de fapt toate torturile tale imi plac dar ma sperie idea de lamaie am baut zeama de lamaie 2 ani,se simte in tort il ador de cum am vazut am zis,,de ziua mea e pt mine. multumesc anticipat pup. Gabriela

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 1:19 pm

      Gabriela, daca vrei sa faci tortul de revelion…si nu prea mai ai la ‘inima’ lamaia poti folosi mango curd in loc de lemon curd, cu siguranta o sa-ti placa. Sa nu cumva sa omiti sucul de lamaie de la mango curd pentru ca se va oxida fructul de mango si nu o sa dea bine si in plus nici nu o sa se simta 😉
      Daca vrei sa faci tortul cu mango curd si cocos, poti sa renunti linistita la coaja de lamaie din blat 😉
      Te pup

      Reply
  4. mirela says

    March 6, 2013 at 8:04 am

    Arata cum nu se poate mai bine,si noi adoram aluaturile,dulci sau sarate,umplute cu ce or fi,numai sa fie!!!!puppp!!

    Reply
  5. Adina says

    March 6, 2013 at 8:11 am

    Imi plac preparatele de acest gen.
    Alutul este bine venit,multam!

    Reply
  6. Micky Apostu says

    March 6, 2013 at 8:14 am

    Foarte gustoase! Trimite-mi si mie cateva pentru pranz :)

    Reply
  7. Kyra says

    March 6, 2013 at 8:41 am

    Fooooaaaaarteeee buuuunaaaa!

    Reply
  8. Cristina says

    March 6, 2013 at 9:47 am

    Foarte apetisante.

    Reply
  9. Laura says

    March 6, 2013 at 10:06 am

    Ce bine arata! Si mi-au facut o pofta!!

    Reply
  10. Rocsy Ciobanu says

    March 6, 2013 at 3:23 pm

    Vaiii cat de bune sunt..Bravo!

    Reply
  11. Bianca says

    March 6, 2013 at 3:25 pm

    Delicioase….:)nu ramane decat sa salivez….:)

    Reply
  12. Anonymous says

    March 6, 2013 at 5:20 pm

    Te pupicei si inca o data multumesc pt raspuns,. o sa iti spun cum a iesit peste 2 saptamani Gabriela

    Reply
  13. Sara & Miki says

    March 6, 2013 at 6:08 pm

    Sunt tare bune aluaturile, fie ca-s dulci sau sarate! Pup!

    Reply
  14. Simona says

    March 6, 2013 at 6:55 pm

    Bune or fi maine la micul dejun.. :)
    Pup

    Reply
  15. Alina Vicu says

    March 7, 2013 at 6:09 am

    Delicioase! Iau una pentru micul dejun.
    Pup!

    Reply
  16. Mihaela Mihalache says

    March 7, 2013 at 6:47 am

    ce bun ar fi un rulou acum langa cafeaua mea 😉 Pupici

    Reply
  17. Mirela Goleanu says

    March 7, 2013 at 8:31 am

    Foarte apetisante ! :)

    Reply
  18. Nicoleta - Agenda di Nico says

    March 7, 2013 at 10:25 am

    Delicioase ! Super prezentarea!
    o zi buna..pa!

    Reply
  19. Gabriela says

    March 7, 2013 at 2:01 pm

    Imi plac aluaturile tale sarate si felul in care te “invarti” tu prin bucatarie!

    Reply
  20. daniela64 says

    March 7, 2013 at 8:48 pm

    ecco una deliziosa ricetta da provare. Buona serata Daniela.

    Reply
  21. Liana10 says

    March 7, 2013 at 9:39 pm

    Ce bunatate de nerefuzat!!

    Reply
  22. Paula Gafitescu says

    March 13, 2013 at 11:14 am

    ma bucur ca va plac, va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase!! Va pup

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316