• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Cheesecake Pops

Cheesecake Dulciuri diverse

Cheesecake Pops

Daca zilele trecute, mai exact la ‘inceputul’ primaverii va aratam o poza de martisor in cadrul postarii ce anunta ingredientele pentru provocarea Dulce Romanie, azi vin si cu reteta pentru aceste bombonele colorate. Presupunand ca avem deja blatul de vanilie gata facut treaba merge foarte simplu. Eu recunosc ca am folosit ‘resturi’ de la doua blaturi folosite in alte scopuri. Fiindca nu am vrut sa arunc nimic m-am hotarat sa fac cheesecake pops. Ce blaturi am folosit? Este vorba de o parte din cel de la tortul cu mousse de ciocolata si de la tortul cu mango curd. Voi puteti sa folositi ce blat doriti, oricand aveti ramasite de la alte dulciuri prin casa.
 
Cheesecake Pops_1
 
Ingrediente
1 blat de prajitura, de vanilie ar fi ideal (3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 praf sare, 1 lingura ulei)
200 gr crema de branza
2 linguri smantana
1-2 linguri lapte
100 gr unt
50 gr nuca de cocos
2 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr merisoare uscate
 
Glazura
200 gr ciocolata alba
2 linguri ulei
 
Timp de preparare: 30 min. Nr bucati: 30
 
Cheesecake Pops_3
  
Blatul de vanilie il sfaramam/framantam bine de tot…asa fara mila.
Crema de branza o amestecam cu smantana si untul moale ajutandu-ne de o lingura/mana apoi adaugam blatul sfaramat si din nou ‘framantam’ bine. Adaugam nuca de cocos, zaharul si merisoarele uscate iar la final esenta de vanilie si o lingura lapte. Daca amestecul e prea tare, mai putem adauga inca o lingura de lapte. El se va intari in frigider, insa nu trebuie sa fie foarte moale pentru a putea fi modelat si pentru a-si putea pastra forma ulterior.
Amestecam bine si dam la rece pana pregatim glazura.
 
Pentru glazura topim pe bain marie ciocolata alba impreuna cu uleiul. Mare atentie la ciocolata alba pentru ca e destul de sensibila si riscul de a se arde e mare, mai ales daca ramane nesupravegheata. Cand ciocolata e complet topita oprim focul, dar lasam vasul deasupra celui cu aburi –  asta pentru a pastra glazura lichida.
 
Scoatem bombonelele din frigider si le tavalim prin ciocolata alba astfel incat sa le acoperim bine pe toate partile. Le scoatem pe hartie de copt si deasupra presaram bombonele colorate. Le dam la rece pana cand glazura e complet intarita apoi putem sa servim/daruim cu incredere :)
 
Enjoy! 
Cheesecake Pops_2


27 Comments

« Rotolo di ricotta e spinaci – rulada cu urda si spanac
Rulouri cu carne »

Comments

  1. Daniela says

    March 4, 2013 at 7:41 pm

    Ce simpatice sint cu inimioare rosii… parca ar fi pentru ziua indragostitilor. De fapt merg si in luna martisorului, alb-rosu… Un mic cheesecake pops, mai ai si pentru mine ?!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 13, 2013 at 11:10 am

      Daniela, ma bucur ca-ti plac! Mai am, cum sa nu 😉 Pup

      Reply
  2. Gabriela says

    March 4, 2013 at 7:49 pm

    Foarte frumusele si bune, dar nu am inteles unde pui blatul de vanilie. Trebuie sa incerc si eu pentru fetele mele.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 13, 2013 at 11:11 am

      Gabriela, am corectat intre timp 😀 Multumesc de atentionare :) Pup

      Reply
  3. Oana D. says

    March 4, 2013 at 8:34 pm

    Mmm, ce ochioase sunt! Pupici!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 13, 2013 at 11:11 am

      Oana, sunt sunt :)) Pup

      Reply
  4. adnia says

    March 4, 2013 at 8:42 pm

    ce frumoase!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 13, 2013 at 11:11 am

      Adnia, multumesc frumos! :)

      Reply
  5. Daciana says

    March 4, 2013 at 8:42 pm

    Place, place, place :). Cand am vazut poza prima data la postarea cu Provocarea, am sperat sa urmeaze si reteta. Muaah 😉

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 13, 2013 at 11:14 am

      Daciana, ma bucur ca-ti place 😉 Trebuia sa vin si cu retet, nu? :) Pup

      Reply
  6. Dohotariu-Avram Alina says

    March 4, 2013 at 8:57 pm

    Ce drăguțe sunt! Cred că ăla mic al tău le adoră.

    Reply
  7. Cristina says

    March 5, 2013 at 5:58 am

    Foarte dragalase si pe placul copiilor. Trebuie sa fac si eu asa ceva.

    Reply
  8. Alina Vicu says

    March 5, 2013 at 6:24 am

    Cat sunt de frumoase!
    Pup

    Reply
  9. Delicious Flavours says

    March 5, 2013 at 6:57 am

    De mult ma pregatesc si eu sa fac, dar in ultimul timp nu prea mai am ramasite de blaturi 😛
    Foarte dragute si cu siguranta si delicioase! Pupici

    Reply
  10. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    March 5, 2013 at 7:52 am

    Sunt foarte dragute! Voi face si eu cu o ocazie mai speciala.

    Reply
  11. mirela says

    March 5, 2013 at 7:53 am

    Woauuu,cata rabdare ai avut,arata excelent,,,,,sunt delicioase!!!pupp!

    Reply
  12. Irina (Bucataria Irinei) says

    March 5, 2013 at 8:40 am

    Ce dragi imi sunt… Mi se par atat de gingase… dar tot as strivi una pentru a o gusta!

    Reply
  13. Lia says

    March 5, 2013 at 9:19 am

    Atata-s de draguti ca eu i-as tine in glastra .:)
    Pup.

    Reply
  14. Gabriela says

    March 5, 2013 at 12:47 pm

    Ce bine arata!!

    Reply
  15. Rita Oarga says

    March 5, 2013 at 12:49 pm

    Tare dragalase sunt popsurile astea cu inimioare rosii. Imi place ca ai pus si merisoare pe langa restul ingredientelor dulci. E placut sa te surprinda cate o bucatica de fruct acrisor. Pupici!

    Reply
  16. Cristina says

    March 5, 2013 at 1:09 pm

    Delicate si frumoase! Cred ca mie nu mi-ar ramen nimic, le-ar confisca fiul meu pe toate…

    Reply
  17. Liana10 says

    March 5, 2013 at 3:36 pm

    Cat sunt de frumoase!! Mai ales cand vin asa in manunchi 😉

    Reply
  18. Gabriela says

    March 5, 2013 at 4:41 pm

    Acum am inteles. Tare bune!

    Reply
  19. johanna says

    March 5, 2013 at 11:00 pm

    cat de simpatice sunt.Le-am tot vazut in diverse variante si tot zic ca o sa le incerc si eu odata.Merg de minune mai ales la o petrecere cu copii

    Reply
  20. ophelia1983 says

    March 6, 2013 at 7:50 am

    si mie imi plac tare mult!

    Reply
  21. GelaDumi says

    March 11, 2013 at 5:19 pm

    Eu comentez la greu pe aici si vad ca nu-mi apar cmentariile, nu stiu de ce e asa greu de pe wordpress pe bolgspot…am admirat popsurile tale de saptamana trecuta, dar ce pacat ca nu s-a consemnat, asta nu inseamna ca nu pot sa le mai admir o data.Frumoase, ce mai si in ton cu specificul lunii!

    Reply
  22. Eniko Ostafi says

    March 12, 2013 at 9:53 pm

    De mult vreau sa fac cheesecake pops,dar mereu aman…e timpul hehe.
    Ale tale au iesit f bine,sunt super faine si apetisante
    Un salut

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316