• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Ovo-lacto-vegetarian / Rotolo di ricotta e spinaci – rulada cu urda si spanac

Ovo-lacto-vegetarian Retete de mancare

Rotolo di ricotta e spinaci – rulada cu urda si spanac

Cu mare intarziere ajung si eu la provocarea ‘sarata’ din luna februarie a Bucatarului Curajos (a se lua aminte ca nu martie :P) gazduita de Angela, care a ales o minunata reteta de rotolo di ricotta e spinaci – adica mai pe romaneste ar fi rulada cu urda si spanac. E delicioasa, va garantez eu! Dupa ce am facut-o de doua ori pot sa spun ca se face chiar simplu si repede.
rulada cu urda si spanac

Ingrediente paste
200 gr faina
2 oua
apa
sare

Umplutura
500 gr urda/ricotta
300 gr spanac
1 ou
50 gr cas
1 ceapa mica
marar
2 catei usturoi
nuscoara rasa
sare si piper

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 7-8

rulada cu urda si spanac

Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura.

Eu am facut cateva modificari fata de reteta Angelei, ceapa nu am mai calit-o in unt, am pus-o doar asa tocata marunt, nu am pus parmezan in umplutura ci cas de oaie (cumparat de la piata), am pus marar in loc de busuioc (mararul imi place prea multca sa nu-l folosesc :P) si…am renuntat la sosul din unt si parmezan. Dar sa va spun cum trebuie sa procedam dupa metoda mea.

Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt. Peste el punem ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt si ele. Adaugam ricotta(urda), oul, casul razuit si amestecam bine. Razuim putin nucsoara apoi potrivim de gust cu sare si piper.

Punem apa cu sare intr-o oala cu diametru cat mai mare posibil, si apoi punem oala pe foc.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire, cat de subtire putem noi, iar peste el umplutura avand grija sa nu ajungem cu ea chiar pana la margini. Rulam aluatul cat de strans posibil. 


Rulada o rulam la randul ei intr-un prosop curat (spalat cu o zi inainte in apa si otet) Prosopul il legam la margini cu sfoara, iar cand apa din oala incepe sa fiarba punem rulada si o lasam acolo timp de 30-35 de minute.

Scoatem rulada cu grija din oala, atentie la apa fierbinte! Desfacem prosopul si taiem rulada in bucati de aproximativ 4-5 cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava termorezistenta, unde vom pune bucatile de rulada cu taietura in sus, iar cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor. Coacem rulourile pentru 15 minute.

rulada cu urda si spanac

Dupa cum spuneam eu nu am mai facut sos dar le-am servit cu putina smantana, turnata din belsug peste ele cat erau calde si deasupra am presarat parmezan ras. Au fost grozav de bune. Multumesc mult Angela pentru reteta, cu siguranta o voi mai repeta!

Enjoy!

rulada cu urda si spanac


26 Comments

« “Dulce Romanie” – Provocarea lunii Martie
Cheesecake Pops »

Comments

  1. mandala says

    March 2, 2013 at 2:48 pm

    Apetisant, si eu am cutiuta ca a ta in culoare natur, mersi ca mi-ai amintit de ea :))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:15 am

      Mandala, cu placere :))

      Reply
  2. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    March 2, 2013 at 2:49 pm

    Foarte faina reteta, arata superb! Desi eu as schimba urda cu altceva, ca nu-mi place 😛 Banuiesc ca se pot face si alte umpluturi…

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:15 am

      Laura, sigur ca se poate schimba, cu branza cred ca merge la fel de bine 😉 Pup

      Reply
  3. Disturbingly Delicious says

    March 2, 2013 at 5:05 pm

    Uffff, ce pofta mi-ai facut, Paula! A trecut atata vreme de cand le-am facut si eu ;)Frumoasa prezentare. Te pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:16 am

      Diana, multumesc mult! Adevarul e ca sunt bune de tot 😉 Pupici

      Reply
  4. Fancy Cake says

    March 2, 2013 at 7:10 pm

    Super bina arata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:16 am

      Multumesc Elena! Pup

      Reply
  5. Mihaela Mihalache says

    March 3, 2013 at 7:30 am

    super reteta, usoara si gustoasa :) Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:16 am

      Mihaela, asa este! Te pup

      Reply
  6. Cristina says

    March 3, 2013 at 9:53 am

    Imi place reteta!! Iar prezentarea e superba!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:16 am

      Cristina, iti multumesc! Te pup

      Reply
  7. ophelia1983 says

    March 3, 2013 at 11:14 am

    oau..cat de bine arata!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:17 am

      Ophelia…si e tot atat de buna 😉 Pup

      Reply
  8. catkitchen says

    March 3, 2013 at 12:06 pm

    Mmmmm , imi place tare mult combinatia de ricotta cu spanac !!! 😉
    O duminica frumoasa sa ai !!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:17 am

      magda, ma bucur ca-ti place, si eu sunt fan! Te pup

      Reply
  9. Simona says

    March 3, 2013 at 8:06 pm

    Trebuie sa ma invit la tine, sa incerc si varianta ta! :)
    Pupici

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:17 am

      Simona, cu drag te astept! Pup

      Reply
  10. Claudia Mic says

    March 4, 2013 at 1:34 am

    Ce bunatate ai facut tu acolo… imi place mult si reteta, imi place la nebunie rezultatul! Ca de obicei ma surprinzi placut cu retete deosebite, te pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:18 am

      Claudia, iti multumesc esti tare draguta! A fost ommancare tare buna si usoara. Te pup

      Reply
  11. Sara & Miki says

    March 4, 2013 at 9:05 am

    Felicitari de idee, pup!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:19 am

      Sara, multumesc…insa ideea nu este chiar a mea, eu i-am dat o alta forma. Trebuie sa-i multumim Angelei :) Pupici

      Reply
  12. Laura Nechita says

    March 4, 2013 at 12:58 pm

    Paula, ai facut o dementialitate! combinatia este ideala, nici nu ma indoiesc de gust! ce zici…, mai faci si a treia oara pt noi ? :P:)))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 6, 2013 at 9:19 am

      Laura, cu siguranta ca mai fac. Abia astept sa am musafiri 😉 Pupici

      Reply
  13. Mirela Goleanu says

    March 7, 2013 at 8:33 am

    Ce bine arata !:)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      March 13, 2013 at 11:10 am

      multumesc Mirela :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316